A mesés Indokína - Vietnam, Laosz, Kambodzsa

13 napos körutazás Vietnam, Laosz, Kambodzsa tájain

Hajózás a Mekong folyón, egy teljes nap a Halong-öbölben hajózva, utazás elefántháton. Angkor Wat: Kambodzsa jelképe.

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban és 1 éj hajón + 2 éj repülőn
Ellátást: félpanzió, a hajón teljes panzió
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, vízumdíjakat.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Maximum 25 fő

Szállás

3-4*-os szállodákban és 1 éjszaka a hajón, 2 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban, 2 éjszaka repülőn. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – VIETNÁM – SAIGON
Átszállással utazás Vietnám legnagyobb városába, Saigonba. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: SAIGON (HO CHI MINH VÁROS)
Megérkezés után transzfer a szállodába. Saigon volt a fővá­rosa Dél-Vietnámnak, abban az időben, amikor két részből állt az ország. Egyesülés után Hanoi lett a főváros, de Saigon – mai nevén Ho Chi Minh város – továbbra is fontos kereskedelmi és gazdasági központ maradt. Megérkezés után buszos városné­zés; megtekintjük az egykori elnöki palotát, mely a háború ide­jén katonai főhadiszállás volt. Ezt követően lefényképezhetjük a szép Főposta épületét, a Notre Dame-templomot és sétálhatunk a Ben Thanh piacon. Szállás Saigonban (2 éj).

3. NAP: SAIGON – MEKONG DELTA – SAIGON
Nagyon érdekes kirándulásunk lesz ezen a napon. A Mekong Kínában ered és keresztülfolyik Délkelet-Ázsián, Saigon után ömlik a Dél-kínai-tengerbe. Ben Tre városkába érve külön, a szá­munkra biztosított kishajóval járjuk be a vidéket. Hagyományos téglaégető kemencéket látunk, ahol a készítés folyamata is végigkövethető, majd a Cai Son és Thanh Nhon csatornák men­tén helyi családokat látogatunk meg, akik kókuszból készítenek különféle termékeket. Vagy biciklivel, vagy motorral folytatjuk utunkat rizsföldeken át, ebédelünk egy helyi étteremben, majd a délután hátralévő részében ismét a csatornákon hajózva meg­nézünk egy rizsfeldolgozó manufaktúrát, körülöttünk rengeteg növény, virág. Késő délután érünk vissza Saigonba.

4. NAP: SAIGON – HANOI
Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hanoiba. Transzfer a szállodába, majd délután városnézés Hanoiban: Ho Chi Minh Mauzóleum, Egyoszlopos Pagoda, Irodalom Temploma, mely az ország első egyeteme volt. Délután az Etnológiai Múzeumban teszünk látogatást, mely Vietnám történelmének relikviáit mutatja be, majd egy tradicionális vízi bábműsoron veszünk részt. Este vacsora egy helyi étteremben, szállás Hanoiban.

5. NAP: HANOI – HALONG BAY
Utunk egyik csúcspontjához érkeztünk el. A világörökség része­ként számon tartott Halong-öbölhöz buszozunk. A Dél-kínai-tenger északi részén található ez a káprázatos hely. Elfoglaljuk az (ablakos, tusolós, WC-s) kabinunkat és kihajózunk. Fantasztikus sziklák közt halad vitorlás hajónk. Elmondhatatlan a lát­vány, több mint 3.000 csodaszép szikla zöld növényzettel a kb. 1.500 km2-es öbölben. Délután megállunk egy úszófalunál, különleges látvány, hogy ezek az emberek a vízen élik minden­napjaikat. A nap során lesz fürdőzési lehetőség is. Ebéd, vacsora a hajón. Este felejthetetlen élményt nyújt a naplemente látvá­nya a tengeren. Szállás a hajón tusolós kabinokban.

6. NAP: HALONG – HANOI – LUANG PRABANG
Reggel csodás napfelkelte után folytatjuk a hajózást a mese­szép sziklák között. Így térünk vissza a kikötőbe, majd transz­fer a repülőtérre és elutazás Laosz leghíresebb városába, Luang Prabangba. (Szállás 4 éj).

7. NAP: LUANG PRABANG – PAK OU
Reggel indulunk egy pár órás hajóútra a Mekong-folyó men­tén a Pak Ou barlanghoz, mely egy csodaszép mészkősziklá­ban található a Mekong és az Ou-folyók torkolatával szemben. A két nagy barlangban több ezer Buddha szobor van a pár cen­tistől a több méteresig. Továbbhajózva, karcsú kenuk ringatóz­nak a parton, közben láthatunk halászhálókat és halcsapdákat. Megállunk Ban Muang Keo faluban, ahol látunk egy hagyomá­nyos rizsből készült whiskey lepárlót. Kóstolhatunk és vásárol­hatunk is. Ebéd egy folyóparti étteremben. Délután visszatérünk Luang Prabangba, majd felmegyünk a város feletti hegyre. A hegy tetején egy szent, aranyozott sztupa található. Itt a meseszép naplementében gyönyörködhetünk és letekintünk a városra, valamint a Mekong folyóra. Innen az éjszakai piacra megyünk, ahol többek közt megtalálhatóak a helyi, merített technikával készült textíliák, melyeket a környező hegyi falvak lakosai hoznak a városba. Este térünk vissza a szállásunkra.

8. NAP: ELEFÁNTFARM – LUANG PRABANG
Kora reggel szemtanúi lehetünk egy különleges buddhista szo­kásnak, mely során a szerzetesek alamizsnát, élelmet gyűjtenek egy körmenet során a hívőktől. A Laosz szó jelentése: millió ele­fánt országa, így érthető, hogy délelőtt egy elefántfarmra is ellá­togatunk. Vadregényes az egész vidék amerre járunk. A farmon tájékoztatást adnak az elefántok életéről, meglátogatjuk a bébi elefántokat is a parkban. Visszatérés a városba és szabadprogram.

9. NAP: LUANG PRABANG – KHUANG SI VÍZESÉS
Délelőtt a volt királyi palotát tekintjük meg, mely jelenleg Nemzeti Múzeum. Nem véletlen, hogy nem a jelenlegi főváros, hanem Luang Prabang szerepel a világörökségek közt, mely évszázado­kon keresztül (1975-ig) a királyság székhelye volt. Ezt követően folytatjuk kirándulásunkat Laoszban. Rizsföldek és kis falvak men­tén megyünk a Khuang Si vízeséshez. Útközben megállunk egy kézműves falunál is, és a vízesésénél fürödhetünk egy csodásan tiszta tóban. Visszatérés Luang Prabangba az esti órákban.

10. NAP: LUANG PRABANG – SIEM REAP
Reggeli után megnézünk egy hangulatos kézműves piacot, majd felkeressük a különleges, laoszi buddhista kolostorok egyik leg­szebb példáját, a Wat Xieng Thong-ot. Transzfer a reptérre és irány Kambodzsa. Siem Reapban elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj).

11. NAP: TA PROHM – SRAH SRANG – ANGKOR WAT
Délelőtt az Angkor Thom és a Ta Prohm templomok felé ves­szük az irányt. Ez utóbbinál forgatták Angelina Jolie híres Tomb Raider filmjét. Lenyűgöző élmény látni, ahogy a dzsungel hatal­mas fái teljesen ránőttek az épületek falaira. A Srah Srang monu­mentális medencéjében az uralkodó több száz ágyasa fürdött. Kb. 30 km2-es körzetben több mint egy tucat szentély található. A IX. századtól az uralkodók építették ezeket a templomokat saját temetkezési helyüknek. A legszebb, és az egész terület­nek névadó temploma, az Angkor Wat szerepel délutáni prog­ramunkban. Erre a kambodzsaiak annyira büszkék, hogy még az ország zászlajában is szerepel a fantasztikus látványosság képe. A csodálatos kődomborművek, a díszes oszlopok és a kőfaragvá­nyok felejthetetlen élményt jelentenek. Késő délután a Bakheng templomhoz sétálunk fel és onnan tekintjük meg a színpompás naplementét. Este, aki akar, tuk-tukkal bemehet a belvárosba.

12. NAP: KBAL SPEAN – HAZAUTAZÁS
Reggeli után megtekintjük a Banteay Srey templomot, mely különbözik az eddig látottaktól, mivel vörös homokkőből készült. Délután hazaindulás átszállással, éjszaka a repülőn.

13. NAP: HAZAREPÜLÉS
Budapestre érkezés várhatóan a délelőtti órákban.

 

Kapcsolódó cikkek

» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2019. március. 11
» Visszatértek „szülőhazájukba” a khmer szobrok - Etédi Alexa, 2013. június. 14

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban és 1 éj hajón + 2 éj repülőn
Ellátást: félpanzió, a hajón teljes panzió
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, vízumdíjakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, helyi borravalók, vízumdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

Vízumdíjak:
Laosz: 35 USD/fő (csak a helyszínen intézhető)
Kambodzsa: 36 USD/fő (csak a helyszínen intézhető)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Vízumdíj.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. 

Szállás: 

3-4*-os szállodákban és 1 éjszaka a hajón, 2 ágyas zuhanyzós/WC-s szobákban, 2 éjszaka repülőn. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
Ellátás a program szerint.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!