A Mayák nyomában - Magyar idegenvezetővel

9 napos Mini körút és pihenés

Ez a program egy kellemes kombinációja a látnivalóknak és a pihenésnek, minden korosztály számára. Expedíciónk a rejtélyes Maya civilizáció nyomait kutatva vezet végig a Maya kultúra legfontosabb állomásain, Meridától Tulumig. Megismerkedünk a maya építészettel, megcsodáljuk az őserdőkben megbúvó maya piramisokat, és megismerkedünk ezen ősi civilizáció hihetetlen mérnöki geometriai és csillagászati tudásával. A körutazást a tengerparti all inclusive hotelben zárjuk a Riviera Maya tengerpartján, ahol további programlehetőségek várnak ránk. Minden héten már 2 főtől elindul a körutazás magyar nyelven.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet REPÜLŐTRI ILLETÉKKEL menetrend szerint közlekedő repülőjáratra turistaosztályon min.1 átszállással, személyenként 1 db feladható poggyászt és 1 db kézipoggyászt (pontos súly és mérethatár légitársaságtól függ), szállást 1 éj Playa del Carmen-ben, 1 éj Meridában, 1 éj Valladolid-ban, tipikus körutas hotelekben és 4 éj a Riviera Maya-n a választott 4* vagy 5*-os All inclusive hotelben, standard szobákban. A körutazás során középkategóriát garantálunk, az egyes hotelek a kapacitás függvényében változhatnak! A körutazás során reggelis ellátás biztosított (ebéd a program során kb 75,- usd/fő felárért külön foglalható, javasoljuk előre megrendelni; vacsora egyénileg foglalható, a hotelekben van a’la carte étkezési lehetőség). A tengerparti pihenés során az ellátás All inclusive. Kollektív transzfer Cancunban oda- és hazaúton, exkluzív transzfer a körutazás során légkondicionált járművel, létszámtól függően. Programok leírás szerint belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel. Playa del Carmen-en magyar nyelvű telefonos asszisztencia. A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A menetrend szerinti repülőjegyek speciális lemondási/módosítási feltételei miatt az ÁSZF-től eltérő feltételek érvényesülnek: a repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók, a repülőjegy és az illeték összege nem visszatéríthető!

Részvételi díj nem tartalmazza

Baleset-, betegség-, és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, Mexikóban fizetendő kilépési illeték (kb 20 USD/fő), helyi adók (kb 3-5 USD/szoba/éj hoteltől függően). Leíráson kívüli ellátás (körút során ebéd és vacsora egyénileg fizetendő). Fakultatív programok költsége, borravalók (javasolt borravaló kb 30-40 USD/fő), ajánlatban nem szereplő egyéb szolgáltatások költségei.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
min. 2 fő

Szállás

A körutazás során középkategóriát biztosítunk standard szobákban, reggelis ellátással: 1 éj Playa del Carmen-ben, 1 éj Meridában, 1 éj Valladolid-ban, tipikus körutas hotelekben (telítettség függvényében a várható hotel változhat!):
1 éjszaka Playa del Carmen tipikus körutas hotelben
1 éjszaka Merida: Hotel El Espanol vagy hasonló (https://www.elespanoldemontejo.com.mx/en/)
1 éjszaka Valladolid: Meson del Marquez vagy hasonló (http://www.mesondelmarques.com/)

4 éjszaka választott hotelben Playa del Carmen-en standard szobákban all inclusive ellátással:
The Reef Coco Beach **** (https://www.thereefresorts.com/reefcocobeach/)
The Reef Playacar **** (https://www.thereefresorts.com/reefplayacar/)
Iberostar Tucan Quetzal ***** (https://www.iberostar.com/en/hotels/riviera-maya/iberostar-tucan/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=NA_IBSVOLAME_MYBUSINESS_ORGANIC_ORG_WW_EN_NA&utm_term=TUC)

Hosszabbítási lehetőség a Maya Riviérán igény szerint! Tengerre néző szoba vagy magasabb szobakategóriával is foglalható, kérje ajánlatunkat!

Program: 

1.nap: Megérkezés/ Playa del Carmen
Megérkezés Mexikóba, a Cancuni Repülőtérre a délutáni órákban. Meet&Greet a repülőtéren, találkozás irodánk magyar nyelvű képviselőjével. Majd transzfer a playa del carmeni hotelbe. Szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram.
Ellátás: Opcionális vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

2.nap: Playa del Carmen – Uxmal – Merida
Reggeli a hotelben, majd indulás Uxmal felé, mely Kabah–al együtt élte virágkorát, mely kulturális virágzás első évszázadaiban a maya kultúra meghatározó települése volt. Itt a Yucatan-félsziget legjobb állapotban fennmaradt romvárosát tekintjük meg, ahol a leghíresebb építmények a dombra épült Kormányzó palotája, melynek homlokzatát Déli irányba tájolták, ahol a Vénusz bolygó felkel, így erősítve az uralkodó személye és a bolygó közötti kapcsolatot, az Apácazárda néven ismert épületegyüttes, mely a központi épület körül található számos cellaszerű helyiségről kapta nevét, valamint a Varázsló piramisa melynek lekerekített sarkai egyedülállóak a maya művészetben. Majd ellátogatunk a Csokoládé Múzeumba, ahol megismerkedünk a csokoládé készítés teljes folyamatával, a termesztéstől a feldolgozásig, megismerjük, hogy hogyan éltek a maya családok, csokoládé italt kóstolunk, majd pedig részt veszünk egy maya ceremónián, ahol Chaac istenségnek áldozunk. Majd tovább indulás az 1542-ben a spanyolok által alapított koloniális városba, Meridába, melyet a Sisal ültetvények és az arra épülő textilgyártás tett annak idején gazdaggá. Ezt az egykori gazdagságot csodálhatjuk meg panoráma városnézésünk során látható palotákon, terein. Szállás elfoglalása Meridában. Este szabadprogram, séta a belvárosban.
Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

3.nap: Merida – Chichen Itzá – Valladolid
Reggeli a hotelben. Napunkat egy igazi autentikus programmal kezdjük, ellátogatunk a már közel 130 éve működő Lucas de Galves piacra, ahol a helyi termelők árulják portékáikat. Különleges trópusi gyümölcsök és zöldségek egész tárházát ismerhetjük meg, jó alkalom az egzotikus gyümölcsök megkóstolására. Itt rájövünk, hogy a paprikát még nekünk, magyaroknak is lehet fokozni, a banán pedig egy fűféle, és létezik belőle zöldség is! A helyi forgatagban, betekintést nyerünk Merida város lakóinak mindennapjaiba. Majd indulás Chichen Itzába, a Yucatan-félsziget legnépszerűbb maya-tolték emlékhelyére, amely 1988 óta az UNESCO Világörökség része, 2007- től pedig a világ hét új csodáinak egyikeként tartanak számon. A sokak számára megdöbbentő tolték művészet állandó vérontásról tanúskodik, az archeológiai területen található maja stílusú építmények ugyanakkor matematikai, csillagászati és mérnöki zsenialitásról tesznek tanúbizonyságot, újabb és újabb kérdéseket felvetve e titokzatos és ámulatba ejtő kultúrával kapcsolatban. E két hatás eredményeként a turista úgy érezheti magát, mint egy archaikus thrillerben, ahogy idegenvezetőnk tolmácsolásában életre kelnek a romváros legfontosabb épületei: az “El Castillo” vagy Kukulkan piramistemplom. Megtekintjük a Harcosok templomát, a maja kultúra emblematikus figurájává vált Chac mool szoborral, a Labdajáték pályát, ahol a “pok ta pok” rituális labdajátékot játszották. Megtekintjük továbbá az El Caracol csillagászati templomot, az Áldozatok Kútját, illetve az Apácakolostort is. E látvány-, és történetgazdag kultúrsokk után, mintha mi sem történt volna, továbbindulunk Valladolid-ba a Yucatan-félsziget gyönyörű, koloniális városába, melyet 1552-ben a Ferences szerzetesek alapítottak. Itt nyugodt városnézésre indulunk, a Katedrális, Confento de Sisal, Főtér és a város egyéb nevezetességeinek megtekintése gyarmati stílusban. Szállás elfoglalása Valladolidban. Este szabadprogram. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során, vacsora a hotel A’la carte éttermében. (A csomagár nem tartalmazza!).

4.nap: Valladolid – Coba – Tulum – Riviera Maya
Reggeli a hotelben, majd indulás Coba-ba, mely az egykori maja városok közül az egyik legnépesebb (fénykorában több mint 50 000 lakossal) és legnagyobb poltikai és gazdasági hatalommal bíró volt i.sz. 200-600 között. Coba kontrollálta a térség kereskedelmét, sőt vízellátását is, amely akkor meghatározó volt, de feltételezhetően az olyan kikötő város is uralma alá tartozott, mint Xel-Ha. Úticélunk Coba archeológiai területe, ahol a Yucatan-félsziget legmagasabb piramisa található. Különlegessége, hogy az egyetlen piramis a térségben, amire még fel lehet mászni. A mintegy 130 lépcsőn felérve, az őserdőből kimagasló piramis tetejéről kivételes panoráma tárul elénk. Miután megtekintettük a romváros legfőbb látnivalóit, folytatjuk utunkat túránk utolsó maja romvárosába, Tulumba. Tulum érdekességét és látványát fekvése adja. Ez az egyetlen közvetlen tengerpartra épült maja város, mely a XIII. században a maya civilizáció kereskedelmi központja volt. A spanyol hódítók érkezésekor a térség vallási központjai is volt egyben. Méreteit Juan Díaz konkvisztátor 1518-ban Sevilláéhoz hasonította. Megtekintjük Tulum legmagasabb épületét az „El  Castillo”-t vagy „Kastélyt”, a kígyóval, halakkal, és tengeri állatokkal díszített „Freskók Templomát”, valamint a maya építészetben igen ritka, félkörívben épült „Szél Istenség Templomát” a „Templo de Dios del Viento”-t. A romváros bejárása után tovább folytatjuk utunkat tengerparti nyaralóhelyünkre. Megérkezés a választott közvetlen tengerparti, all inclusive hotelbe. Idegenvezetői szolgáltatás vége. Ellátás: Reggeli a hotelben. Opcionális: Ebéd a program során (A csomagár nem tartalmazza!). All inclusive vacsora a tengerparti hotelben.

5-7.nap: Pihenés a Riviera Maya tengerparton
Szabad program, pihenés a tengerparton, az All Inclusive hotel nyújtotta szolgáltatások kihasználása. A szálloda sporteszközei is ingyenesen a rendelkezésünkre állnak: mini- katamarán, kajak, vízi-bicikli, szörf. Napközben animációs programok, és esti Show műsor biztosítja a szórakozást a szállodában. Lehetőség további fakultatív programokra, melyre jelentkezés és befizetés irodánk képviselőjénél.

8-9.nap: Elutazás/Cancun
Délelőtt szabad program. Délig kijelentkezés a hotelből. A szálloda szolgáltatásait egészen az elutazásig igénybe lehet venni. Extra térítés ellenében a helyszínen „Late check out” szolgáltatás igényelhető. Délután transzfer a cancuni repülőtérre. Elutazás egyénileg, idegenvezetői szolgáltatás nélkül.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Kapcsolódó cikkek

» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2021. május. 23
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2018. augusztus. 02

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet REPÜLŐTRI ILLETÉKKEL menetrend szerint közlekedő repülőjáratra turistaosztályon min.1 átszállással, személyenként 1 db feladható poggyászt és 1 db kézipoggyászt (pontos súly és mérethatár légitársaságtól függ), szállást 1 éj Playa del Carmen-ben, 1 éj Meridában, 1 éj Valladolid-ban, tipikus körutas hotelekben és 4 éj a Riviera Maya-n a választott 4* vagy 5*-os All inclusive hotelben, standard szobákban. A körutazás során középkategóriát garantálunk, az egyes hotelek a kapacitás függvényében változhatnak! A körutazás során reggelis ellátás biztosított (ebéd a program során kb 75,- usd/fő felárért külön foglalható, javasoljuk előre megrendelni; vacsora egyénileg foglalható, a hotelekben van a’la carte étkezési lehetőség). A tengerparti pihenés során az ellátás All inclusive. Kollektív transzfer Cancunban oda- és hazaúton, exkluzív transzfer a körutazás során légkondicionált járművel, létszámtól függően. Programok leírás szerint belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel. Playa del Carmen-en magyar nyelvű telefonos asszisztencia. A részvételi díjban szereplő repülőjegy ára meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A menetrend szerinti repülőjegyek speciális lemondási/módosítási feltételei miatt az ÁSZF-től eltérő feltételek érvényesülnek: a repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók, a repülőjegy és az illeték összege nem visszatéríthető!

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást, Mexikóban fizetendő kilépési illeték (kb 20 USD/fő), helyi adók (kb 3-5 USD/szoba/éj hoteltől függően). Leíráson kívüli ellátás (körút során ebéd és vacsora egyénileg fizetendő). Fakultatív programok költsége, borravalók (javasolt borravaló kb 30-40 USD/fő), ajánlatban nem szereplő egyéb szolgáltatások költségei.

Kötelező költségek: 

Kilépési illeték (kb 20 USD/fő)
Helyi adók (kb 3-5 USD/szoba/éj hoteltől függően)

Helyszíni költségek leírása: 

Javasolt borravaló kb 30-40 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend Lufthansa menetrend szerinti járattal:

Odaút:
BUDAPEST-BUD      FRANKFURT-FRA     07:00 08:45  
FRANKFURT-FRA     CANCUN-CUN        10:40 15:25 

Visszaút:
CANCUN-CUN        FRANKFURT-FRA     17:15 10:50# 
FRANKFURT-FRA     BUDAPEST-BUD      12:20 13:55  /érkezés másnap!

A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja!

Étkezés: 

Programban leírtak szerint.

A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont

Hivatalos pénznem, deviza- és vámszabályok:
Az ország hivatalos fizetőeszköze a mexikói peso. A legcélszerűbb USD vagy EUR készpénzt vinni. Mexikóban az amerikai dollár is használatban van, a visszajárót azonban mindig pesoban kapjuk. A nemzetközi hitel- és bankkártyákat szinte minden szállodában és a nagyobb idegenfogrgalmi centrumokban elfogadják. Élelmiszerek bevitele nem engedélyezett. Az országba érkezéskor a vámellenőrzés szúrópróbaszerűen történik. Meg kell nyomni egy gombot, amennyiben az zölden világít, akkor tovább lehet haladni, ha azonban a piros fény villan fel, akkor a csomagokat ki kell nyitni vámellenőrzés céljából.

Elektromos áram:
110 volt, átalakító szükséges, melyet célszerű itthonról magunkkal vinni.

Gasztronómia:
A mexikói konyha, hasonlóan a magyarhoz, rendkívül fűszeres. Legismertebb izesítőjük a chili, melynek több száz fajtáját ismerik, és olykor még sütemények ízesítéséhez is használják. Az ország adottságaiból fakadóan rengeteg tengeri ételt és halat esznek, de a marhából készült ételek is eltejedtek. Mindenképpen meg kell kóstolni a nachost sajt vagy salsa szósszal, a tortillát, a tacot, a guacamolét és még sorolhatnánk... Természetesen nem hagyhatjuk ki a maguey kaktuszból párolt nemzeti italt, a tequilát, valamint a mexikói söröket vagy borokat sem.

Telefon:
Mexikó hívószáma: 00 52 (hazatelefonáláskor Magyarország 0036 hívószámmal hívható). Mobiltelefon kivihető, de a lefedettség nem teljes. Levelek, üdvözlőlapok feladása a szállodákban oldható meg, az internetes szolgáltatások a fővárosban és a kiemelt üdülőhelyeken mindenhol elérhetők.

Diplomáciai képviseletek:
Magyarországon: Mexikói Egyesült Államok Magyar Nagykövetsége 1023 Budapest, Vérhalom u. 12-16. Tel.: 06-1-326-0486; Fax: 06-1-326-0485
Mexikóban: Magyar Köztársaság Mexikói Nagykövetsége Mexikóváros, Paseo de las Palmas 2005, Lomas de Chapulepec, Del. Miguel Hidalgo DF. Tel.:00-52-5596-1822 Fax: 00-52-5596-2378

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!