A lovagok szigete - Málta

6 napos körutazás Máltán

Középkori, jó állapotban megmaradt városok. Pihenés vagy választható fakultatív programok.Lovagkori hangulat, mesés épületek.

Alapár tartalmazza

A repülős utazást, a helyszínen autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, repülőjegy stornó biztosítást.

 

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Program: 

1.nap: Budapest – Valletta – Sliema
Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban utazás Máltára. Transzfer a választott szállodába (5 éj), majd pihenés, szabadprogram. Előre láthatóan a kora délutáni órákban tudjuk a szobákat elfoglalni. (Addig a csomagszobában lehet a bőröndöket tárolni.) A választható szállások:

Hotel Diplomat **** - Sliema tengerpartján helyezkedik el, szobái légkondicionáltak, TV, széf is rendelkezésre áll. Tengerre néző szoba felár ellenében igényelhető. A szállodától pár perces séta a belváros.

Hotel Victoria ****:- Elegáns, színvonalas szálloda Sliema központjában, pár perces sétára a tengerparttól. A szállodai szobák légkondicionáltak, minibárral, TV-vel, kávéfőzővel felszereltek. A hotel tetején szép kilátású terasz, medencével, ezen kívül konditerem és wellness részleg is van.

Fakultatív vacsorázási lehetőség mindkét szállásnál, az ott tartózkodás alatt.

2.nap: Sliema – Mdina – Rabat – Mosta – Sliema
Mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglátványosabb 3 városát. Mdinában állunk meg először. A „csendes városban” – ahogy a helyiek hívják az egykori fővárost –, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist és a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál katakombákat vagy sétálhatnak a hangulatos belvárosban. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátásról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk Mosta, itt felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező dómot. Ezt követően Ta’Qaliban lesz szabadprogramunk, ahol lesz lehetőség a helyi kézművesek termékeiből ajándékot vásárolni. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram.Fakultatív program:Mdina – Rabat – Dingli-sziklák - Mosta (egész napos kirándulás, belépő nélkül): 40 €. A fakultatív programokat helyi magyar nyelvű idegenvezetők kísérik. A kirándulások sorrendje Máltán lesz véglegesítve. A programok során a belépőket a helyszínen fizeti az, aki a látványosságot meg szeretné tekinteni.

3.nap: Sliema
Egész nap pihenés, szabadprogram.

4.nap: Sliema – Valletta
Ezen a napon is egy egész napos fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat a fővárosba és környékére. Valletta méltán szerepel a világörökségek listáján, a legszebb nevezetességeket tekintjük meg. Első látványosságunk a felső Barakka kert, ahonnan fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. Továbbsétálva a Szt. János katedrálisban gyönyörködhetünk Caravaggio festményében és a fantasztikus díszítettségében. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, a látvány mindenki csodálatát elnyeri. Következő érdekesség a Nagymesterek Palotája és a hangulatos belváros. Ezt követően rövid szabadprogram a központban. Folytatva kirándulásunkat a délután folyamán három kisvárost nézzük meg: Cospicua, Vittoriosa, Sengela. Ezek tulajdonképpen a fővároshoz tartozó különböző sajátosságokkal rendelkező kerületek, melyek egyedi hangulatát mi is tapasztalni fogjuk. A kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre. Fakultatív Valletta városnézés (egész napos, belépő nélkül): 35 €

5.nap: Sliema - Gozo - Sliema
A mai napon is van lehetőség pihenésre, szabad sétára a tengerparton, jó idő esetén fürdésre is. Az elmúlt években indított csoportok tapasztalatai alapján azt vettük észre, hogy van igény arra, hogy erre a napra is szervezzünk fakultatív kirándulást, azok számára, akik a napozás helyett inkább a nézelődést választják. Velük Málta másik nagy szigetét, Gozot tekintjük meg. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozora. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több mint 4000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek. Az egyik legszebb természetei látványossága volt a szigetnek a „Kék ablak”, mely egy különleges sziklakapun keresztül biztosított kitekintést a tengerre. 2017-ben azonban egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Ettől függetlenül a nap során sok egyedi látnivalót fog bemutatni helyi idegenvezetőnk. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás (egész napos) hajójeggyel, belépő nélkül: 45 €

6.nap: Sliema – Valletta – Budapest
Reggeli után menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Málta legjobb strandjai - utazom.com, 2017. május. 09
» 5 ok, amiért Máltán tanulj angolul - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta legfinomabb ételei - utazom.com, 2017. május. 08
» Málta és Gozo - a búvárok paradicsoma - Kovács Attila, 2017. április. 25
» Gozo, a legendák szigete - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta és a Máltai Lovagrend - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta ősi történelme - utazom.com, 2017. április. 25
» Málta fővárosa - Valetta - utazom.com, 2017. április. 25
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora Hotel Diplomat: 23.000 Ft/fő
Fakultatív vacsora Hotel Victoria: 26.000 Ft/fő
Gozo kirándulás hajójeggyel: 45 €/fő
Mdina - Rabat - Dingli-sziklák - Mosta kirándulás: 40 €/fő
Valletta kirándulás: 35 €/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülős utazást, a helyszínen autóbuszos utazást, szállást reggelis ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, transzfert, repülőjegy stornó biztosítást.

 

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, transzfer.
 

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Valletta - Nagymesterek Palotája: 10 €/fő
Valletta - Szt. János Katedrális: 10 €/fő
Rabat - Szt. Pál Katedrális: 5 €/fő
Rabat - Bazilika: 5 €/fő
Mdina - Katedrális: 5 €/fő
Gozo - múzeum belépő: 9 €/fő
Keresztesek templom: 10 €/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal. 

Szállás: 

Választható 3*+ vagy 4*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
Hotel Diplomat***+
Hotel Victoria****

 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport, Szicíliától 93 kilométerre délre. Területe 316 km². Csak a három legnagyobb szigete, Malta, Ghawdex (Gozo) és Kemmuna (Comino) lakott. Kisebb szigetei Kemmunet (Cominotto), Filfla, Il-Gżejjer ta' San Pawl (Szent Pál-sziget), Manoel Island (Manoel-sziget) és az Il-Ġebla tal-Ġeneral (Generális-szikla, Fungus Rock). Legmagasabb pontja a Malta-szigeti Ta'Dmejrek, magassága 253 méter.
Időjárás: 
Az éghajlat mediterrán, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal. Az év nagy részében kék ég és ragyogó napsütés jellemzi. A nyár forróságát szerencsére enyhítik a szinte folyamatosan fújó északnyugati szelek. Ezt időnként a Szahara felől érkező forró és rendkívül párás légáramlat szakítja meg, amely nehézzé teszi az emberi szervezet lehűlésést. Ezt a szelet Máltán xlokknak nevezik. Szerencsére meglehetősen ritkán fordul elő szélsőséges mértékben. A nyár általában szeptember végén ér véget, amikor az Atlanti-óceán felől érkező légáralmatok elérik a szigeteket. A hirtelen viharos időjárás után a hőmérséklet lassan csökken, és még a Szent Márton nyara (október vége, november eleje) is napos és meleg lehet. Ez a mezőgazdasági művelés fő időszaka. A máltai telet az európai hideg, a szaharai forró, és az atlanti-óceáni hűvös légtömegek váltakozása határozza meg. Hidegebb időszakokban hó is hullhat, ám a fagy ismeretlen a szigeteken. Az évi csapadék mennyisége: 560 mm. Ennek jelentős része a heves téli záporok során hull. Az átlagos mennyiség azonban Máltán nem mérvadó adat, mert évről évre drasztikus változások lehetnek a csapadék mennyiségében (1015 mm-től a szinte teljes szárazságot jelentő 255 mm-ig).
Vízum: 
Magyar állampolgároknak 30 napot meg nem haladó, magáncélú tartózkodásra nem kell vízumot váltaniuk. Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lenni.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.2
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Budapest, XI. kerület
4.2
A szervezés nagyon jó volt, rengeteg programmal. A túravezető nagyon lelkes, jól felkészült nagy tudású, aki a lehető legtöbb látni és tudni valót szerette volna velünk megosztani. Nagy nagy köszönet neki érte.
A szállással kezdetben komoly problémák voltak. A Sliemai Hotel Windsor szállodában voltunk elszállásolva. Az ígéret szerint légkondícionált szobákban. Légkondícionáló berendezés valóban volt, de nem működött. Mint azt megtudtuk, már három éve nem is működik. Természetesen a csoport nem tetszésének adott hangot a körülmények miatt, hiszen mi működőképes légkondival felszerelt szobákat béreltünk ki. Az utazási iroda nagyon segítőkészen állt a kérésünkhöz, hogy rendezze valamilyen módon ezt a helyzetet. Átköltöztette a csoportot egy másik szállodába, ahol már működött a légkondi. Ez nagyon fontos volt, hiszen a Máltán töltött napokon árnyékban volt 38-39 fok, 90%-os páratartalom mellett, így pihenni csak hűtött szobákban tudtunk. A pihenésre meg nagy szükségünk volt, hiszen rendkívül gazdag és színes programok, kirándulások vártak ránk minden nap.
Összességében nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a körutazáson.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!