A Lofoten-szigetektől Tromsøig: észak-norvégiai csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2019.07.26.-08.01.

Észak-norvégiai csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

Az észak-norvégiai Lofoten-szigetek vitán felül Skandinávia (egyik) legizgalmasabb vidéke, a természet szerelmeseinek Mekkája: a drámai hegyláncok közé ékelődő idilli halászfalvak és az elzárt homokos strandok szépsége minden látogatót megigéz.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Evenes és Tromsø-Budapest útvonalon átszállással, utazás Norvégiában kényelmes különbusszal, szállás 6 éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban, Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen, magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig, a programban szereplő belépőjegyek és kompjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről oslói átszállással (12:00-14:30, 17:55-19:35) a Harstad/Narvik repülőtérre. Érkezés után elutazás a közeli Harstadba.
Szállás Harstad központjában: Thon Hotel Harstad 3*

2. nap: Reggeli után elindulunk a Lofoten-szigetek felé, de előtte kitérőt teszünk a Vesterålen-szigetek legnagyobb tagjára, Langøyára, ahol ellátogatunk a szép halászfaluba, Støbe. A délutánt már a Lofoten-szigeteken töltjük: áthaladunk a szigeteket a szárazfölddel összekötő alagútrendszeren és sétálunk a szigetcsoport fővárosában, Svolværban is. Szállás Stamsundben két éjszakára, vízparti szállodában: Live Lofoten Hotel 3*

3. nap: Ma délnyugatnak indulunk és egyre látványosabb tájak felé kanyarogva a legdélibb, közúton megközelíthető településig, Å-ig utazunk. Visszafelé megállunk néhány pazar fotó erejéig a talán legszebb fekvésű falunál, Reinénél, pihenünk a Ramberg melletti széles homokos strandon, ellátogatunk a vikingek életét bemutató múzeumba és a különleges hauklandi strandra is. Szállás Stamsundben.

4. nap: Délelőtt fakultatív program Svolværban (szervezés alatt). Délután az Ofot-fjord szép parti útján és az azt átívelő Hålogaland-hídon (Norvégia egyik legújabb, egyben a második leghosszabb hídja) keresztül továbbutazunk az elsősorban ipar- és kikötővárosként híres Narvikba. Szállás Narvik központjában: Quality Hotel Grand Royal 4*

5. nap: Délelőtt sétálunk Narvikban: meglátogatjuk a halpiacot és a város II. világháborús történetét bemutató múzeumot. Délután szép tájakon keresztül északra utazunk, megállóval a Målselvfossen vízesésnél és Bardufossnál. Szállás Finnsnes központjában: Finnsnes Hotel 3*

6. nap: Ma Senjával, Norvégia egyik legféltettebb titkával ismerkedünk meg: délelőtt átkelünk a vadregényes sziget belső területein, majd az északi parti fjordok szerpentines útjain utazunk végig, több megállóval. Délután komppal áthajózunk Kvaløyára, strandolunk a szomszédos Sommarøy faluban, majd megérkezünk utunk végállomására, a szép fekvésű Tromsøbe. Szállás Tromsø központjában: Quality Hotel Saga 4*

7. nap: Reggel gyalogos városnézés Tromsøben, a világ legészakibb 50 ezer főnél népesebb városában. Ezután transzfer a repülőtérre. Hazautazás oslói átszállással (11:20-13:15, 18:25-20:45) Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén - Kovács Attila, 2019. február. 15
» Napfelkelte Norvégiában - Kovács Attila, 2018. augusztus. 23
» Norvégia vadregényes tájain - Kovács Attila, 2018. július. 28
» Norvégia - Kovács Attila, 2017. november. 06
» Norvégia hegyei között... - Kovács Attila, 2015. április. 28
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Félpanzió (6 vacsora a szállodákban): 70.000 Ft /fő

A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Evenes és Tromsø-Budapest útvonalon átszállással, utazás Norvégiában kényelmes különbusszal, szállás 6 éjszakára középkategóriás szállodákban, kétágyas szobákban, Skandináv büféreggeli minden szálláshelyen, magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig, a programban szereplő belépőjegyek és kompjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, útlemondási biztosítást, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékeket.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Evenes és Tromsø-Budapest útvonalon közlekedő repülőjárattal, átszállással.

Poggyászinformáció: 1 db feladott poggyász (max. 20 kg/db) és 1 db kézipoggyász (max. 10 kg, max. 55x40x23 cm).

Étkezés: 
A részvételi díj Skandináv büféreggelit tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
A területről: 
Semmi újat nem mondok azzal, hogy Norvégia gyönyörű ország. Ha viszont azt mondom, a Lofoten-szigetek kihagyhatatlan úti cél, néhányan biztos értetlenül néznek rám. Pedig az északi sarkkör felett kelet-délnyugati irányban elhúzódó szigetcsoport olyan természeti és kulturális kincsekkel, látványos fotótémákkal várja a látogatókat, mint kevés más hely Európában. Poszterre illő tájak, elgondolkodtató szobrok és sarki fény a mesebeli házak fölött. Lofoten egy szigetcsoport és hagyományos régió Norvégia északi részén, Nordland megyében. Bár a sarkkörön belül fekszik, olyan meleg időszakai vannak, amelyek rekordszintű hőmérsékleti anomáliát képviselnek a szélességi körön.
Időjárás: 
A tél Lofotenen a sarkkörön túli fekvéséhez mérten nagyon enyhe és ennél nagyobb pozitív hőmérsékleti anomália a szélességi fokhoz képest nincs is a Földön. Røst és Værøy a bolygó legészakabbra fekvő területei, ahol egész évben fagypont felett van az átlaghőmérséklet. Lofoten északkeleti része valamivel hűvösebb: Svolværben a januári átlaghőmérséklet −1,5 °C, júliusban és augusztusban 13 °C. A legszárazabb a hónapok közül május és június, októberben ezekhez képest átlagban háromszoros mennyiségű a csapadék. A tipikus hőmérséklet Lofotenen napközben májusban 9 °C, júliusban 15 °C, szeptemberben 11 °C. Késő ősszel és tél elején gyakran erős szelek érkeznek, március vége és október közepe közt azonban ritkák. Az enyhe telek ellenére a hó és a havas eső nem ritka és a hegyeken jelentős mennyiségű hó halmozódhat fel.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Norvégiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!