A Liptói-Tátra, Baranyec

A Magas-Tátrába szervezett túráink során számtalanszor elmegyünk a Liptói-Tátra alatt, de eddig csak az autóbuszból szemléltük szebbnél-szebb gyephavas jellegű csúcsait. Most érkezett el az idő, hogy ne csak nézzük, hanem meg is másszuk ezen csúcsok egyikét, mégpedig a Liptói-Tátra egyik legszebb kilátást nyújtó csúcsát, amelyről csodás panoráma tárul elénk többek között a Rohács-csoport sziklás csúcsaira, valamint a visszaút során közelebbről is megismert Zsári-völgyre. Kezdjük együtt a szép gerinc- és csúcstúrák lehetőségét magában rejtő Liptói-Tátra felfedezését!

Alapár tartalmazza

Az utazást, a túravezetést

Alapár nem tartalmazza

Az étkezést, az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Magashegyi csúcstúra, annak megfelelő nehézséggel, magashegyi terepen biztonsággal mozgóknak ajánljuk. Amennyiben szoktál túrázni, de még nem kóstoltál bele a magashegyi túrázás világába, velünk most kipróbálhatod egy 2184 méter magas csúcs meghódítását. Elsősorban haladó túrázókat várunk erre a programunkra, mivel nagy napi szintet teszünk meg, sportos erőnléttel és némi kitartással azonban teljesíthető a túra. Kezdő túrázóknak – a jelentős szintkülönbség miatt – csak néhány, kisebb szintkülönbségű bemelegítő túra után ajánljuk.

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.

Kapcsolódó cikkek

» Szilveszteri kirándulás Szlovákiában - Czinke István, 2014. január. 03
» Visszatérés a Gyömbérre és a Chopokra - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» Hótalp, gőzgombóc, Gyömbér - Hegedüs Anett, 2013. február. 04
» Túra a Gyömbérre - Kovács Attila, 2013. január. 29
» Túra a Zöld-tónál (Magas-Tátra) - Négyesi Miklós, 2013. január. 04
» A Szulyó-völgy sziklái - Kovács Attila, 2012. november. 05
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
Budapest – Liptószentmiklós – Zsár – Baranyec – Zsár – Budapest

Hajnalban találkozunk (4.30-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 4.45-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Liptószentmiklós közelében található Zsár községbe, mai túránk kiindulópontjára. A Zsári-völgybe vezető turistaút kezdeténél lévő parkolóból (891 m) egy rövid aszfaltos útról balra letérve az erdőben vezető, sárga jelzésű turistaúton északkelet felé indulunk. A turistaút alsó részén meredeken szerpentinezünk felfelé, majd egy rövid törpefenyős szakasz után a széles, füves déli hegyoldalon jutunk fel a Liptói-Tátra egyik legszebb kilátást nyújtó csúcsára, a Baranyecre (2184 m). A csúcsról szép kilátás nyílik minden irányban, így a Zsári-völgyben lefelé vezető, előttünk álló útra, valamint a völgy túlsó oldalán magasodó szebbnél-szebb csúcsokra. A csúcson tartott rövid pihenő után az innen már füves-sziklás gerincen tovább megyünk északi irányba, a Tátra főgerince felé, a főgerincet azonban nem érjük el, hiszen a Zsári-nyeregből (1917 m) lefelé indulunk a Zsári-völgy irányába. Egy füves katlant, majd az utána következő törpefenyő sávot keresztezve a délután második felében érkezünk meg a völgyben található Zsári menedékházhoz, ahol egy rövid pihenő során lehetőség lesz felfrissülni. Innen már csak egy jó másfél órás, nagyrészt szilárd burkolatú úton vezető ereszkedés vár ránk a parkolóban várakozó autóbuszig. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 17,5 km, szintkülönbség kb. 1350 m fel-le, menetidő 9-10 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást, a túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Az étkezést, az utas és útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Felszerelés ajánló

20-30 literes kis hátizsák, esőkabát,  túrabakancs, meleg ruházat, sapka. Javasolt még túrabot. Váltás cipőt, ruhát célszerű a buszban hagyni.
Fontos hogy fej vagy kézilámpa legyen nálad!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Önellátó. Érdemes hoznod az utazásra néhány szendvicset, rágcsálnivalót és innivalót. A menedékház éttermében lehetőség lesz ebédelni.
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
14 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!