A Krka és a Paklenica Nemzeti Park

Barangolás Horvátország legszebb nemzeti parkjaiban

Horvát ország minden szempontból el van látva természeti látnivalókkal. Elsősorban káprázatosan szép és tiszta tengerrel van megáldva… De nem elegendő csak a tengerpartjára koncentrálnunk, hisz az ország jelentős területén találunk csodálatos természeti látnivalókat. Ezen az utunkon a Paklenica Nemzeti Park hatalmas sziklaszirtjei és a Krka Nemzeti Park zúgói, vízesései között bolyongunk. Felejthetetlen élmény e két gyöngyszem felfedezése, bejárása.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a szállást bungalókban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést az utas és az útlemondási biztosítást valamint a belépők árát.

Hossz: 
4 nap
Létszám: 
30-40 fő

Szállás

Starigrad-Paklenicaban (Zadar környéke), a Paklenica Nemzeti Park bejáratától néhány kilométerre, a kisváros központjában szállunk meg 2 ×2 fős bungalókban a a tengerparton. Az apartmanok egyszerűek  fürdőszobával, kis konyhával vannak ellátva. 
Ágynemű, biztosított. Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap – Budapest, Zadar, Starigrad-Paklenica

Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15. órakor. Az első állomásunk az egykori Zára tengerparti városa, ami most Zadar néven ismert. A belváros hangulatos utcáinak felfedezése után megcsodálhatjuk a kikötőből a szemünk elé táruló tengeri kilátást . Innen a szállásunkra utazunk, Starigrad-Paklenicába ami két éjszakára lesz majd az otthonunk. A tengerparti séta után beülhetünk egy helyi étterembe, és kiváló vacsorát fogyaszthatunk. Nézegess képeket Zadarról.
Figyelem! A városban idegenvezetést nem tartunk. A vezetők még érkezés előtt kimerítő tájékoztatást tartanak a városról a látnivalókról, és biztosítanak térképet a barangoláshoz és megjelölik a találkozási pontot.

2. nap - Krka Nemzeti Park, Sibenik

A reggeli órákban kelünk útra a Krka Nemzeti Park felé.  A nemzeti park területét  könnyen bejárhatjuk: kiépített, pallókkal megerősített túraösvény vezet az egyik gyönyörú tavacskától a másikig. A vízesések csodavilága mellett egykori vizimalmok maradványaival is találkozunk, ami mára már étteremként funkcionál. Több látványos kilátópontról szemlélhetjük meg felülről a vízesésrendszert. Innen Sibenikbe utazunk, ahol a Szent Jakab-székesegyház, Szent Anna-erőd, Ferences kolostor megtekintető. A hangulatos dalmát kisváros utcáit bejárjuk, megpihenünk apró terein, iszunk egy finom kávét egy árnyas teraszon, majd visszaindulunk a szállásunkra.

3.nap – Starigrad-Paklenica, Paklenicai Nemzeti Park,

Reggeli után útra kelünk, és rövid buszozással közelítjük meg a Nemzeti Park bejáratát. Mai túránk a Nemzeti Park  legszebb völgyét járja be. Szűkülő szirtfalak között kanyarogó utunk mentén megfigyelhetjük a környező sziklafalakon próbálkozó sziklamászókat. Egyre feljebb haladva érkezünk meg a félúton található menedékházhoz majd innen tovább indulva egy kilátó pontra ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező sziklavilágra. Innen egy másik útvonalon indulunk tovább és gyalog érkezünk vissza a városba illetve szállásunkra a késő délutáni órákban. A nap hátralévő részében strandolhatunk vacsorázhatunk, vagy sétát tehetünk a tengerparton. Táv 16 km: Szint: 700 m. A egész napi túrát csak gyakorlottaknak ajánljuk, a teljes táv-szint felezhető azoknak akik nem szeretnék az egész szakaszt teljesíteni.

4. nap: Zrmanja kanyon, Budapest

Utolsó napunkon nem sietjük el a felkelést. Délelőtt lesz időnk pihenni egyet a kemping saját tengerpartján, mielőtt megcélozzuk a Zrmanja folyó lenyűgöző kanyonját. A Winnetou filmekből már jól ismert Pueblo platóról mi is megörökítjük a páratlan panorámát, majd busszal a folyó felsőbb szakaszához utazunk, hogy a Berberov buk vízesésnél tegyünk egy rövid sétát. Igény esetén lehetőség adódik egy kiadós ebédre, egy helyi étteremben. Hazaindulás: 14:00 körül, várható hazaérkezés: 22:00-23:00 között.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a szállást bungalókban, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést az utas és az útlemondási biztosítást valamint a belépők árát.

Helyszíni költségek leírása: 

Krka NP: 150 kn
Paklenica NP: 60 KN

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Utazótáska/bőrönd vagy hátizsák ebbe kerül a felszerelésed azon része, ami az aznapi túrákra nem szükséges. Kis hátizsák mindazon felszeléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk, túracipő/túrabakancs, kamásli, kényelmes túraöltözet, esőkabát, fürdő ruha,napszemüveg, fejfedő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.
Menetkközbeni felszállóhelyek:
Budaörs, Agip/McDonalds benzinkút (gyaloghidas)
Székesfehérvár autóspihenőhely  M7 Shell benzinkút
Siofok, Tesco parkoló
Balatonlelle, autóspihenőhely M7 MOL/Marsche benzinkút
Zalakomárom, autóspihenőhely M7 INA benzinkút
A felszállási időpontokról az indulás előtti héten kiküldött utastájékoztatóban küldünk információt.

Étkezés: 

A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. A helyi éttermekben természetesen a la carte étkezésre van lehetőség. Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál. Helyben több kis élelmiszerbolt, és pékség is üzemel, így a napi túrákra itt is fel lehet készülni élelemmel.

Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 15 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják (nem kerülhet a busz csomagterébe: kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek…). A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából. Javasoljuk két csomag összeállítását, egy nagyobb, ruhákkal és napi használatra nem szükséges dolgokkal, illetve egy "kézipoggyász" iratokkal, s olyan dolgokkal, melyek jó, ha kéznél vannak.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány (a kártya formátumú!), vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!