A Guruk Földje - Dél-India

13 NAPOS JÓGÁZÓS UTAZÁS, GOA ÉS KARNATAKA

Engedd, hogy az utazás átalakítson! Test és lélek túránkkal most mélyre szállunk, Dél-India dzsungeleibe. Fehér homokos, érintetlen tengerpartok, sürgő-forgó falvak, és burjánzó esőerdők lesznek célpontjaink. A test és lélek túrán igyekszünk elmélyíteni jelenlétünket, megtisztítani elménket és testünket, a helyszínen fellelhető kultúrális, spirituális, és nem utolsó sorban kulináris táplálékokkal, napi jóga gyakorlásokkal, vezetett meditációkkal.

Alapár tartalmazza

 • Szállást Kaama Kethna, kétágyas bungaló
 • Szállást Sharavathi Adventure Camp, kétágyas bungaló
 • Szállást Hampi, tradicionális, kétágyas szállás
 • Félpanziós ellátást: reggeli és vacsora – makrobiotika vagy ájurvédikus gyógyászat alapján összeállított étrend
 • Helyszíni közlekedést: taxi, riksa, kisbusz
 • Leírásban szereplő programokat és belépők árait
 • Tapasztalt jógaoktatót és túravezetést
 • Megjelölt programnál helyi túravezetést

Alapár nem tartalmazza

 • Ki- és hazautazás költségeit (nemzetközi repülőjegy és illeték ára)
 • Utasbiztosítást 
 • Sztornó biztosítást
 • Esetleges egyágyas felárat
 • Borravalókat, egyéb belépőket
 • Egyéb étkezések és italok költségeit
 • Személyes természetű kiadásokat
 • Vizumdíjat
Hossz: 
13 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
min. 8 fő

Nehézség:

Könnyű gyalogtúrákra számíts. 

Az utazásunk során törekszünk a leírás szerinti program pontos követésére, mégis fenntartjuk a lehetőségét a program részbeni változtatásának. Az út során előfordulhatnak előre nem tervezett helyzetek, amik átalakíthatják a tervezett programot. A stílus, ami különlegessé teszi az utazásainkat, a meglátogatott országok és tájak, az időjárás és egyéb környezeti tényezők, illetve a csoport jellege gyakran befolyásolják a programok menetét. Ezen okokból kifolyólag az irodánk az utasainak biztonságát szem előtt tartva felcserélhet, helyettesíthet és végső esetben kihagyhat programokat, cserélhet szállásokat és közlekedési eszközöket. Az útleírás általános információkat fogalmaz meg, de nem tudja garantálni a benne szereplő látnivalók, események és élővilág megtapasztalását, illetve a benne foglalt időkeretek pontos betartását.

Program: » Részletes program

Napi részletes programunkat lentebb találod:

1. nap: Érkezés Goára - Kaama Kethna öko falu
2. nap: Kulináris orgazmus a fűszerek birodalmában - fűszerfarm
3. nap: Tengerparti erőd és rejtett partszakaszok
4. nap: Pihenés, előadások, mozgás a parton
5. nap: Partjárás Turtle Beach, Maruti Gudi – Ram Mandir
6.nap: A szomszédság – Palolem beach, Chaudi bazár
7. nap: Önismereti nap, esti meditáció Butterfly Beach-en
8. nap: Gokarna, Sharavati Vadrezervátum
9. nap: Út a vadonba – Dzsog vízesés
10. nap: Hampi, az "Elfelejtett birodalom"
11. nap: Napüdvözlet a Hanumán templomnál - Laksmi és Ram
12. nap: Pihenés, búcsúbuli
13. nap: Irány a reptér, hazautazás

További információ

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India valódi arca... - Kovács Attila, 2017. szeptember. 04
» Őszintén az ezerarcú Indiáról - Szalai Krisztina, 2015. március. 05
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Érkezés Goára - Kaama Kethna öko falu

Goa repülőterén vízumellenőrzés után találkozunk, megismerkedünk sofőrjeinkkel és rövid reggeli után bérelt minibuszokkal elindulunk az Agonda Beachen lévő szállásunkra a Kaama Kethna öko faluba. A délutánt az utazás kipihenésével töltjük. A napot tibeti hangmasszázzsal zárjuk.

A Kaama Kethna megálmodója Panta, egy indiai sztárügyvédből lett jógi aki megpróbálta összeházasítani a luxust és az öko-építészetet. Az általa öko-falunak nevezett hotel a goai dzsungelben található, a tengerparttól 5 km-re. A fák közé és a fákra, csakis természetes anyagokból (bambusz, lenvászon) épített ízléses bungalók, botanikus kert szépségű környezetben, makrobiotikus-ajurvédikus ételekkel, a feng shui ölelésében. A hely 3 “jóga-shalával” masszázs és szépségszalonnal felszerelt, de csakis jógikus körülmények között! Érteni ez alatt a saját készítésű kókuszolajat, és a különféle ájurvédikus szépségápolási módokat. Remek hely egy bázisnak, pihenésre, jógagyakorlásra, lelki és testi tisztulásra egyaránt.

Szállás: bungaló
Ellátás: vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

2. nap: Kulináris orgazmus a fűszerek birodalmában - fűszerfarm

Miután mindenki már testben és lélekben is megérkezett, szuper egészséges reggelink után meglátogatjuk a környék organikus fűszerföldjeit a Goan Tropical Spice Plantation kertjeit. Hogyan is ismerhetnénk meg jobban Indiát, mint az ételein, ételkészítési kultúráján keresztül? India, méltán híres fűszereiről, nem egy utazó látogatta meg csakis azért, hogy aztán különleges, helyben vásárolt maszalával feltöltve térjen haza. A kurkuma, a curry, a római kömény, a cardamom és a fahéj teszi annyira egyedivé ázsiai országunk étlapját, mindezzel nagy hatást gyakorolva a kultúrára és a közegészségre is. Nemcsak a Goai, hanem az Indiai kuzin előtti legnagyobb tisztelgésünk is, ha a kóstolgatás mellett, el is látogatjuk a fűszerek természetes termő helyére. A fűszerfarm dolgozói fognak bennünket körbevezetni, és vendégül látni, mesélni a fűszerek és az ájurvéda – az indiai orvoslás – szoros kapcsolatáról, és egyben hasznos házi praktikákba vezetnek majd be minket. Fotóművészek figyelem! Káprázatos növény és állatvilág vár rátok!

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

3. nap: Tengerparti erőd és rejtett partszakaszok

A reggeli jógafoglalkozás és étkezés után elutazunk a Cabo de Rama erőd romjaihoz. Könnyed gyalogtúrával körbejárunk, majd a gyönyörű és különleges Cola Beach-en mártózunk meg az Indiai Óceánban. Az estét drámajátékokkal zárjuk.

Cabo de Rama, a dél-indiai állam, Goa legrégibb erődje, melyet Rámáról, Ajodhja legendás ősi királyáról, neveztek el, aki a hindu tanok szerint Visnu isten hetedik avatára (isten megtestesülése halandó élőlényben) volt.

A portugálok megérkezésük után 1763-ban elfoglalták az erődöt és 1955-ig használták is, azóta elhanyagoltan áll és egyre pusztul az állapota. Az idők folyamán többször cserélt gazdát, a portugálokon kívül birtokolták a hinduk és a muszlimok is, a leírások alapján rengeteg csatát megélt.
Virágkorában állítólag 21 ágyúval és legénységi szállásokkal rendelkezett, erős falrendszer és vizesárok vette körül a szárazföld felől, az óceán irányából pedig szakadékos, sziklás fala védte. Az udvarán egy mai napig üzemelő templom található.

Cola Beach különlegessége, hogy egy kisebb folyó torkolatában van, így a széles homokpad egyik oldalán hűvös édesvízi tóban, másik oldalán az óceánban fürödhetünk.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

4. nap: Pihenés, előadások, mozgás a parton

A napot az elvonulóhelyen töltjük, ahol előadásokat, közös elmélkedéseket folytatunk majd a jóga filozófiájáról, életmódjáról. 

Beszédtémáink lesznek az elme és érzelmek kapcsolata, az egó túlélési technikái, valamint a fájdalom megjelenési formái és természete.

Esti jógagyakorlásunkat a tengerparton fogjuk megejteni.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

5. nap: Partjárás Turtle Beach, Maruti Gudi – Ram Mandir

Ellátogatunk a közeli Turtle Beachre amely a teknősbékák tojásrakóhelyeként ismert, ha szerencsénk van találkozhatunk is egy-kettővel az óceánban. 

Emellett itt lehetőségünk van élvezni azt amit eddig csak filmekben láthattunk. Egyedül egy 5 kilóméter hosszú parszakaszon, a pálmafák, a delfinek és a homokrákok társaságában.

Fürdőzés és nyújtózkodás után hazafelé útba ejtjük a környék szanszkrit papképzőjét, amely egy templomkomplexumban kapott helyet.

A templom főtere egyben esti gyakorlásunk helyszínéül is szolgál majd.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

6. nap: A szomszédság – Palolem beach, Chaudi bazár

A már rutinná vált reggeli gyakorlásunk és étkezésünk után megtapasztaljuk az igazi piacot, indiai stílusban! Az alkudozók és az üzleti érzékkel bőven megáldottak itt kánaánban fogják érezni magukat. Alkudozás oktatás után rászabadulhatunk a kufárokra, vásárolhatunk a helyi friss gyümölcsökből és fűszerekből Chaudi-ban.

A napi mártózást a szomszédban lévő turistaközpontban, Palolem beachen ejtjük meg, amelyet Goa legszebb tengerpartjaként tartanak számon. 

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

7. nap: Önismereti nap, esti meditáció Butterfly Beach-en

A 7. napon megpihenünk és befelé fordulunk. Csend tréninggel töltjük napunkat az elvonulóközpontban. 

Esti közös meditáció és retrospekció zárja majd ittlétünket a közeli Butterfly Beachen.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

8. nap: Gokarna, Sharavati Vadrezervátum

A reggeli rutinunk után minibuszunkkal a 3 óra utazásra lévő Gokarnába indulunk. Városnézés és fürdés után tovább utazunk a mélyen Karnataka dzsungelében elhelyezkedő Sharavati Vadrezervátumba. 

Estére érünk szállásunkra.

Közös gyakorlással zárjuk a napot.

Gokarna szanszkritul azt jelenti: tehénfül. Szó szerint, mert go = tehén és karna = fül. Nem véletlenül, hiszen a félsziget amelyen fekszik egy boci lelógó fülére hasonlít leginkább. Gokarna Karwar partjain fekszik, Karnataka államban többnyire két dolog miatt híres – a templomairól és tengerpartjairól. Rengeteg turista keresi fel évente a spiritualitást és az érintetlen partokat kutatva.

Érdekes kontrasztot ad a belváros mesébe illő vallásossága és a környék kókuszpálmás fehérhomokos tengerpartjai, ami egyedülálló Indiában.

Sharavati vadrezervátum az azt átszelő Sharavati folyóról kapta nevét, és összesen 431 négyzetkilóméternyi vadont foglal magába. Az őserdő otthonául szolgál megannyi vadállatnak, köztük tigriseknek, fekete párducoknak, lajhároknak, makákóknak, repülő mókusoknak, a kobrák több fajának, és krokodiloknak. A rezervátum közepén terül el a mintegy 140 négyzetkilométernyi Linganamakki víztározó, amelynek partjain kempingek és bungalók várják a természet szerelmeseit. A környéken lehetőség van kajakozásra, erdei szafarira és gyalogtúrákra is.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

9. nap: Út a vadonba – Dzsog vízesés

Szállásunkról a Dzsog-vízeséshez, India második legnagyobbjához túrázunk. Közepes nehézségű gyalogtúra a dzsungelben, helyi vezetővel. Délután fogunk visszaérni a szállásunkra. 

Közös meditációval zárjuk napunkat.

Dzsog-vízesés: Az ÉK-indiai meghálajai Nohkalikai-vízesés után ez az ország 2. legnagyobb vízesése. Szabadesésének magassága 253 méter. Egy 290 m magas szakadékon esik alá négy zuhogóban. A zuhatagok nevei: Raja (Rádzsa, a Király) a legnagyobb, ezt követi a Roarer(Üvöltő), majd a Rocket (Rakéta), amely több lépcsős, és végül a Ráni (Királynő) Ezek együttesen alkotják a Dzsog-vízesést, amely nappal milliószínű szivárványban ragyog.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli, ebéd és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

10. nap: Hampi, az "Elfelejtett birodalom"

Reggeli jóga és étkezés után kisbuszunkkal Hampi térségébe utazunk. 

Az igazán különleges helyen meglátogatjuk a térség “központi városát” amely a 13. századba repít vissza bennünket a Vidzsajanagara birodalom középpontjába. 

Az éjszakát egyszerű, tradicionális szálláson töltjük, az egyik kisebb helyi falu rizsföldjein.

A régió különleges természeti képződményei, és templom-komplexumai miatt a világörökség része. Kétszáz évig volt egy fél szubkontinenst elfoglaló birodalom fővárosa. Több százezer lakosával az akkori világ legnagyobb városai közé tartozott. Mára műemléképületből is több van itt, mint lakóból. Ez Hampi, az "Elfelejtett birodalom", Vidzsajanagara régen szebb napokat látott központja.

A város környékén, 26 km2-en több mint 1600 műemlék van szétszórva. Legnagyobb részük a vidzsajanagara időszakból származik, de több különleges épület akad a birodalmi központtá válás előtti időkből is, dzsáinista templomok mellett különleges, lépcsős piramisban végződő, 9-10. századi Siva-szentélyek maradtak fenn ennél is korábbról.

Különleges hangulata, atmoszférája vonzza a nyugati turistákat, jógásokat, és sziklamászókat.

Szállás: tradicionális szállás
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

11. nap: Napüdvözlet a Hanumán templomnál - Laksmi és Ram

Kora reggeli jóga, napüdvözletek a Hanumán templom szikláin napfelkeltében, egy olyan élmény amit kár lenne kihagyni annak aki jógás, és Hampiban jár.

A nap további részében körbe utazzuk a környék látványosságait, megkóstoljuk a helyi, Karnatakai curryt és kora délután visszaindulunk Agonda Beachre.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: bérelt kisbusz

12. nap: Pihenés, búcsúbuli

Pihenéssel, szabad programmal töltjük az utolsó tejes napunkat. 

Az esti gyakorlásunk után jöhet az út élményeinek áttekintése, közös retrospekció és a búcsúparti.

Szállás: bungaló
Ellátás: reggeli és vacsora

13. nap: Irány a reptér, hazautazás

Összeszedjük nagytáskáinkat, elvásároljuk a maradék rúpiáinkat, majd kisbuszunk elvisz minket Goa repterére.

Ellátás: reggeli
Utazás: bérelt kisbusz

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 
 • Szállást Kaama Kethna, kétágyas bungaló
 • Szállást Sharavathi Adventure Camp, kétágyas bungaló
 • Szállást Hampi, tradicionális, kétágyas szállás
 • Félpanziós ellátást: reggeli és vacsora – makrobiotika vagy ájurvédikus gyógyászat alapján összeállított étrend
 • Helyszíni közlekedést: taxi, riksa, kisbusz
 • Leírásban szereplő programokat és belépők árait
 • Tapasztalt jógaoktatót és túravezetést
 • Megjelölt programnál helyi túravezetést
Alapár nem tartalmazza: 
 • Ki- és hazautazás költségeit (nemzetközi repülőjegy és illeték ára)
 • Utasbiztosítást 
 • Sztornó biztosítást
 • Esetleges egyágyas felárat
 • Borravalókat, egyéb belépőket
 • Egyéb étkezések és italok költségeit
 • Személyes természetű kiadásokat
 • Vizumdíjat
Helyszíni költségek leírása: 

KÖLTŐPÉNZ, BIZTONSÁGI TARTALÉK
Mindenki máshogy szeret utazni, másra költi a pénzét. Gondold át a saját utazási szokásaidat az étkezés, italok, ajándékok tekintetében. Javasolt költőpénz: 300-1000 USD + 300USD tartalék

BORRAVALÓK
A borravaló természete Ázsiában más, mint Európában. Az éttermekben, bárokban adott borravaló mértéke nem megszabott, kb. 5-10% már szép baksisnak számít. A hotelekben jelképesen adható a személyzetnek, recepciónak, hordároknak. A helyi partnereknek (sofőrök, idegenvezetők) a csapat közösen ad az út végén borravalót. Ennek kiszámolásában a túravezető ad segítséget. A túravezető, munkáját értékelve szintén jutalmazható, ennek mértéke egyéni szempontok alapján változik.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

A legfontosabb aranyszabály, hogy törekedj a könnyű csomagra, ugyanis azt neked kell mozgatni. Egy könnyű táska 10-15 kg körül nyom, háton vihető (hátizsák vagy utazótáska, maximum 60L vagy M méret), így könnyű azokat cipelni és beférnek a közlekedési eszközeinkbe. Figyelj a légitársaság szabályzatára, illetve a súlykorlátra (ez általában 23 kg). A kemény bőröndök nem megfelelőek az utazáshoz. Szükséged lesz egy kis hátizsákra (maximum 30L), amit a napi túrák és kirándulások során használsz. Ebben tudod tartani a kulacsodat, értékeidet, fényképezőgépet és elektronikai eszközöket.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A ki- és hazautazás egyénileg történik, azonban van lehetőség a túravezetőnkhöz csatlakozni. Fontos, hogy csak akkor vedd meg a repülőjegyet, ha megkaptad a Traveller e-mail-ben küldött visszaigazolását, hogy biztosan elindul az adott program. Szívesen küldünk Neked repülőjegy ajánlatot, kérlek, jelezd az igényeidet az online jelentkezési lap kitöltésekor, a válaszható extráknál.

Közlekedés helyben: taxi, riksa, kisbusz. 

Az országon belül bérelt kisbusszal, illetve esetenként taxival, riksával közlekedünk. Utóbbiak hozzávetőleges ára: 10-20 INR / km.

Szállás: 

Kétágyas bungaló, illetve 1 éjszaka kétágyas, tradicionális szállás.

Kaama Kethna – szállás kétágyas bungalókban (melegvíz nincs, WiFi van)
Sharavathi Adventure Camp – szállás kétágyas bungalókban (melegvíz van, WiFi nincs)
Hampi – tradicionális szállás, kétágyas szobákban (melegvíz nincs, WiFi van)

 

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (Reggeli és vacsora – makrobiotika vagy ájurvédikus gyógyászat alapján összeállított étrend.)
A területről: 
Az Indiai Köztársaság, földrajzilag a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országa. Hosszú történelme méltán tette Indiát a sokszínű kulturális értékek országává. Az Indus-völgyi civilizáció, a területén átvezető fontos kereskedelmi útvonalak és az ókorban megalakult ősi indiai birodalmak fontos szerepet játszottak a térség tudományos, kulturális és kereskedelmi felemelkedésében. Két nagy világvallás, a hinduizmus és a buddhizmus ered a mai India területéről. Az ország sokszínűsége, vallási, etnikai és nyelvi változatossága mellett India egyedi állatvilága és földrajzi adottságai is említésre méltók. Goa nem egyszerűen csak India egyik – legkisebb – állama. Minden indiai államnak más arca, jellege, népei vannak, de Goa a szokásosnál is jobban elüt a többitől. Az itt élők a dravidák, az indoárják, az arabok, a hunok, az örmények és a kasmíriak egyfajta keverékének tartják magukat, amelyeket a közös hagyományok egybeforrasztottak. Egy külön világ Indiában, bájos, elbűvölő, európai. A legnagyobb hírnévre talán lélegzetelállító partjaival, különleges portugál-keresztény kulturális vonásaival és nem utolsó sorban az innen eredeztethető Goa partikkal tett szert. Manapság e zenés kultúra már alábbhagyott és átvette helyét a hátradőlt, hűvös vizeket, keleti ízeket és illatokat élvezni kívánó spirituális utazók és hippik tábora. Karnataka, melynek lakossága meghaladja a 60 millió főt, Goa szomszédságában már inkább India. Csípősebb, melegebb, hindubb, vadabb. A leginkább konyhájáról híres hatalmas állam (2 Magyarország) helyt ad különleges zarándokhelyeknek és templomoknak, világörökség részeit képező vadrezervátumoknak és őskori városoknak. Gokarna, Om beach, Hampi, valamint a mélyen Karnataka dzsungeleiben megbúvó Dzsog-vízesés és a Sharavati vadrezervátum meglátogatása a célunk.
Időjárás: 
Utazásunk során kora nyári időjárásra kell számítani. Napos, meleg idő, de hegyek között eső előfordulhat. Este a hőmérséklet lehet hűvösebb, ezért meleg ruha is legyen nálad. Nap elleni védelemként baseball sapka jó, ha van nálad, de esőkabátot is hozz.
Csomagolás: 
A repülőn általában 30 kg súly feladása engedélyezett. A legfontosabb aranyszabály, hogy törekedj a könnyű csomagra. Egy közepes méretű utazó táskát hozz az összes felszerelésednek, valamint a napi programokhoz célszerű futó-hátizsákot hozni, amibe a napi ellátmányodat (étel, ital), esetleg váltó felsőt, esődzsekit be tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Indiába. Az útlevélnek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a belépéskor. Az útlevél legalább két üres oldalt kell, hogy tartalmazzon, ahova a vízum elhelyezhető. Vízumot Magyarországon csak az Indiai Követség online rendszerén keresztül lehet igényelni. Az indiai E-turista vízum 30 napig érvényes, igénylését az utazás előtt legalább 7 nappal kell megtenni!
Biztosítás: 
A részvétel feltétele az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő utasbiztosítás megkötése. Az online jelentkezés folyamán lehetőséged van biztosítást igényelni irodánkon keresztül. Amennyiben más biztosítóval szerződsz, győződj meg a biztosítás fedezetéről. A túravezetőnk az első találkozáskor ellenőrzi a biztosítás érvényességét.
Korhatár: 
18
Egészségügyi tudnivalók: 
Magyarországról érkezőknek nincs kötelező védőoltás. Hepatitis A és B, valamint a tetanusz védőoltás javasolt ezért kérünk, hogy keresd fel háziorvosodat vagy egy oltóközpontot két hónappal az utazás előtt (Országos Epidemiológiai Központ http://www.oek.hu). Az alábbi linken található egy országos lista az oltóhelyekről:http://www.utazaselott.hu/olto-hely.html Javasolt gyógyszerek: malária elleni gyógyszer. Amit érdemes magaddal hozni:szúnyogriasztó spray, csípések utáni krém, emésztést segítő készítmény, görcsoldó, hasmenés elleni szer (pl. széntabletta, Immodium), naptej, láz-és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Túravezetőink kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. Kérünk speciális kondícióidról, gyógyszerigényedről és allergiádról (amennyiben vannak) értesítsd a túravezetődet. A speciális gyógyszereidet érdemes még itthon beszerezni az utazás előtt. Indiában a közegészségügyi helyzet, illetve tágabb értelemben a tisztaság hiánya jelentheti az utazó számára a legnagyobb kihívást. Mivel az ételek tárolása és elkészítése általában eltér a hazaitól, ezért utazóknál előfordulhat emésztési rendellenesség. Gyakori kézmosás, fertőtlenítés, utcai kifőzdék és nyers ételek mellőzésével minimalizálhatjuk a kockázatot. Az egyenlítői nap különös ereje miatt kimondottan figyeljünk a napégés és napszúrás kockázatára.

VALUTA, PÉNZVÁLTÁS
Indiában pénzt váltani a reptéren, illetve bármelyik utazási irodában lehet. A legkezelhetőbb valuta az USD.

CSOMAGOLÁS
A repülőn általában 30 kg súly feladása engedélyezett. A legfontosabb aranyszabály, hogy törekedj a könnyű csomagra. Egy közepes méretű utazó táskát hozz az összes felszerelésednek, valamint a napi programokhoz célszerű futó-hátizsákot hozni, amibe a napi ellátmányodat (étel, ital), esetleg váltó felsőt, esődzsekit be tudsz pakolni.

MIT HOZZAK MAGAMMAL?
Személyes iratok, dokumentumok
Készpénz, bankkártya
Elsősegélycsomag, gyógyszerek
Fejlámpa vagy zseblámpa
Túraöltözet
Esőkabát
UV szűrős napszemüveg
Sapka nap ellen
Fürdőruha

HELYI SAJÁTOSSÁGOK, PÁR FONTOS SZABÁLY
Az Indiába érkezőnek a helyi viszonyokkal és a hétköznapokkal való találkozásra, az életmódbeli, a kulturális különbségekre érdemes előre, tudatosan készülnie. Az évezredek során kialakult hagyományok magatartási szabályok, társadalmi szokások alapvetően eltérnek a nyugati kultúrkör hasonló szabályaitól és hagyományaitól. Különös figyelemmel kell lenni arra, hogy az indiai társadalomban a nők megítélése mereven konzervatív és patriarchális. Semmiféle kábítószerfogyasztás nem tolerálható az útjainkon. A kábítószer birtoklása és csempészése súlyos bűncselekmény. Az alkohol fogyasztása elfogadott, a részegség viszont nem. Fogyassz jó minőségű italokat mértékkel. Amennyiben a szabályokat megsérted, a túravezetőnek joga van kizárni az utazás folytatásából.

Helyi öltözködési normák:
A helyi szokások a ruházkodásban is eltérnek az itthoniaktól. Ajánlott a visszafogott öltözködés: térdet takaró nadrág vagy szoknya, vállat takaró póló vagy kendő. Természetesen a szállodában és a tengerparton, illetve a nyaralóövezetben elfogadott és megszokott a fürdőruha viselése.

ÉTKEZÉS, IVÓVÍZ
Szeretünk jókat enni, ezért az étkezés minden utazás fontos eleme. Velünk utazva megtapasztalod a helyi ízek változatosságát, így mélyebben beleláthatsz az ottani kultúrába. Természetesen biztosítunk helyet speciális étrendek követésére is a lehetőségekhez képest, ezt jelentkezéskor egyeztesd az irodával. Ha a helyi körülmények miatt nem tudunk speciális igényekről gondoskodni, azt előre jelezzük, hogy legyen lehetőséged erre felkészülni. A túraleírásban megjelölt étkezéseken kívül is lehetőséged nyílik a helyi konyha felfedezésére, ebben támaszkodhatsz a túravezető tanácsaira. A vezetékes víz nem iható, csak a palackozott ívóvizet fogyassz! A gyakori kézmosás erősen javasolt!

BIZTONSÁG
India biztonságos országnak számít, az utazás meglehetősen elterjedt és elfogadott. A magyar állam aktuális figyelmeztetései nyomon követhetők a Konzuli Szolgálat internetes oldalán. Ajánlott egy ruha alá rejthető pénztárca beszerzése, amiben biztonságosan tárolhatók az értékeink. Ne hozz magaddal drága ékszereket, nem lesz rájuk szükséged. A hotelekben gyakran elérhető egy széf, ami a legbiztonságosabb módja a pénz tárolásának. Az utazás egyes programjai veszélyesek lehetnek természetüknél fogva, a programokhoz saját felelősségedre és belátásod szerint csatlakozz. Figyeljünk értékeinkre, napnyugta után egyedül ne induljunk el. Veszélyt jelenthetnek éjjel a kutyák, esetleges tolvajok is.

KOMMUNIKÁCIÓ, IDŐELTOLÓDÁS
Roaming: a magyar mobilszolgáltatóknak van Indiában roaming partnere, ezért a mobil telefonok használhatók az országban, bár költségek igen magasak. Vásárolhatunk helyi SIM kártyát, amin elérhető hanghívás és internet is. A chip fogadásához kártyafüggetlen telefon szükséges. Wifi:a szállásainkon általában van internet, azonban néha nehezen és lassan működik. Időzóna: UTC+05:30, Magyarországhoz képest télen 4 óra 30 perc nyáron 3 óra 30 perc az időeltolódás. Az elektromos csatlakozók 230 V-osak, de eltérnek az európai szabványtól, megegyeznek az angollal, ezért használatukhoz adapter szükséges. A szállásokon nem, azonban helyi boltban általában kapható. Előfordulhat azonban, hogy hiánycikk, ezért mindenképp érdemes vinni itthonról!

JÓGAOKATÁS
A részvételi díj tartalmazza a Traveller tapasztalt jógaoktatója által biztosított, a napi programokba integrált jóga szakoktatást.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!