A Grossglockner lábánál - Heiligenblut, Ausztria

Egy aktív és változatos hét a Magas-Tauern legszebb tájain

Ausztria legmagasabb pontja a félelmetes Grossglockner. A háromezer méter magas csúcsok közül is kiemelkedő óriás lábainál gyönyörű völgyek húzódnak, ahol évezredek óta dacolnak az itt élők a természet viszontagságaival - a kelták majd a rómaiak is itt, a Magas-Tauern bércei között nyitottak utat az Alpok északi lejtői felé. A falu télen-nyáron igazi kalandközpontnak számít - télen a síelés, nyáron a hegyikerékpár és a hegymászás szerelmesei hódolhatnak itt kedvenc hobbijuknak. A Magas-Tauern vad csúcsai ölelik körbe a mesebeli települést - ezek a hegyek szebbnél szebb ösvényekkel és izgalmas kalandokkal várják az ide érkezőket. Heiligenblut és a Magas-Tauern legszebb túráit járjuk be ezen a kalandos héten, változatos gyalogtúrákat teszünk a szurdokok mélyétől a bércek magasáig!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a túravezetést, a 6 éjszaka szállást Hunguest Hotel Heiligenblut szállodában, félpanziós ellátással (soft all inclusive) , és az utazás költségét autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezést és a felvonó árát és a belépőket.

Hossz: 
7 napos túra
Létszám: 
20-30 fő
Hasonló utazások, nyaralások:

Élménybeszámolók

» Aktívan Ausztriában: Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2012. május. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1 nap. Budapest - Heiligenblut

Kora hajnalban megkezdjük a kiutazás Heiligenblutba, ahol szállásunk a Hunguest Hotel Heiligenblut. A Magas-Tauern Nemzeti Park szívében, Ausztria legmagasabb csúcsának, a félelmetes Grossglockner lábánál található szelíd falu, Heiligenblut lesz az otthonunk egy héten át. De a délután sem telik eseménytelen uatzással, mert útban a Magas-Tauern felé meglátogatunk egy csodálatos vízesést is. A Jungfernsprung vízesés a környék egyik leghíresebb nevezetessége – 130 méteres magasságból, a gleccservölgy oldalából hullik a mélybe a hatalmas víztömeg – lenyűgöző látványt nyújtva. Innen már csak egy ugrás a Magas-Tauern zárt völgyében fekvő, hangulatos falu, Heiligenblut, ahol a szállodánk, a Hunguest Hotel Heiligenblut található. Erről a csodálatos természeti környezetben fekvő településről indulunk a Magas-Tauern legszebb ösvényeit és kilátópontjait felfedezni.

2. nap: Heiligenblut - Mallnitz - Groppenstein-szurdokvölgy és kastély - Oberfellach - Flattach - Ragga-szurdok - Heiligenblut

Ezen a napon két mély szurdokvölgyet járunk be. A Magas-Tauern kristályos szerkezetű szikláinak és a hatalmas tömegű víz romboló munkájának köszönhetőnen a környéken vad szurdokok, mély kanyonon találhatóak. A leghíresebb közülük a Groppenstein és a Ragga szurdok, melyeket ma meglátogatunk.  Az első megállónk Mallnitz települése mellett található, az Ausztria leghoszabb szurdokának címével büszkélkedő Groppenstein-szurdokvölgy. A túránk csodálatos fenyőerdőben indul, majd elérjük a lenyűgöző szurdokvölgy bejáratát. A három órás túra jól kiépített és biztonságos, de nagyon izgalmas lépcsőkön és függőhidakon át halad. A szurdoktúra végeztével egy gyönyörű kastélyt is megcsodálhatunk, majd Oberfellach kisvárosában teszünk egy sétát. Innen csak egy rövid utazás a Flattach mellett található Ragga-szurdok, amelyet mesterséges lépcsőkkel és pallókkal tettek a látogatásra alklmassá. A közepesen nehéz, másfél órás túra függőleges sziklafalak oldalába épített ösvényen halad – a meredek falak viszhangozzák az alattunk zubogó víztömeg dübörgését. 

3 nap: Heiligenblut - Schareck - Hochtor - Wallackhaus menedékház - Kaisereck - Heiligenblut

Helilgenblut környékének felfedezése vár ránk ezen a csodás napon. Reggeli után a Heiligenblut felett magasodó Schareck csúcsára indulunk felvonóval. Innen már gyalogosan folytatjuk utunkat a Hochtor irányába. A megkapó alpesi tájon, széles hegyi rétek és csodálatos kilátás által kísérve jutunk el a Wallackhaus menedékházáig, melynek teraszáról a Magas-Tauern csúcsrégiója felé élvezhetünk lenyűgöző panorámát. Szinte karnyújtásnyira emelkedik tőlünk a Grossglockner piramisa, de a környezetében álló magas csúcsokat is örök jég borítja. Innen az Almkasener hütte és a Kaisereck felé ereszkedünk tovább, majd az erdőhatárt elérve gyalogolunk tovább. Alattunk mélyen terül el a völgy, felettünk a sziklás gerinceken zergéket vagy kőszáli kecskéket is megpillanthatunk, ahogy a napsütötte sziklák oldalában legelésznek. A mormoták jellegzetes füttye pedig a magasban járőröző szirti sasokra figyelmeztet. A tűlevelű erdőt legelők és lombos fák váltják fel, majd visszaérkezünk Heiligenblut festői településére a Hunguest Hotel Heiligenblut szállodába.

A túratáv 11 km 

4 nap: Heiligenblut - Hintere Asten – Sandinghaus – Panoramenweg – Mohar – Glocknerblick - Heiligenblut

Ezen a napon egy csodás panorámatúrát teljesítünk, Hintere Asten apró pásztorkunyhóitól indulva. A Sandinghaus felé vezető panorámaösvény elképesztő kilátással vonja el a figyelmet arról, hogy egyre magasabbra mászunk a Magas-Tauern hegyvidékén. A Mohar kopár csúcsáról teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. A hegyvidéki táj minden szépsége itt terül el alattunk, de a látvány nem adja könnyen magát - jól esik szusszanni egyet a csúcson, majd a Glocknerblick menedékház felé ereszkedni. A hagyományos, alpesi stílusban épült menedékhát teraszán nagyon kellemes körülmények között pihenhetjük ki a túra fáradalmait, majd visszatérünk Heiligenblutba, ahol kényelmes szállodánk, a Hunguest Hotel Heiligenblut éttermében fogyasztjuk el vacsoránkat. 

Túratáv: 12 km

5. nap: Heiligenblut - Hochalpenstrasse - Francz Joseph Höhe - Pasterze-gleccser - Glocknerhaus - Wink - Gößnitz vízesés - Heiligenblut

Ma a Magas-Tauern fő attrakcióját, Ausztria legmagasabb csúcsát, a Grossglocknert csodáljuk meg testközelből. A messze földön híres Hochalpenstrasse segítségével könnyen és gyorsan jutunk fal a Francz Joseph Höhe kilátópontjához, ahonnan teljes pompájában tárul elénk a csúcs és a Pasterze gleccser, ahová akár le is ereszkedhetünk. A Magas-Tauern Nemzeti Park szívében vezető ösvény nem tartogat nehézségeket, kiválóan kiépített. A Keleti-Alpok legnagyobb jégfolyamának  megismerése után egy igazán klasszikus útvonalon a Glocknerhaus felé folytatjuk utunk, meglátogatjuk a gleccser olvadékvize által táplált gleccsertavakat, majd a Troglalm menedékházánál tartunk hosszabb ebéd és fotó szünetet. Innen Wink irányába gyalogolunk tovább – az ösvényről Heiligenblut völgyének szépségét csodálhatjuk meg. A a lenyűgöző, hatalmas víztömeg, a Gößnitz vízesés érintésével ereszkedünk vissza Heiligenblutba, a 70 méter magasból aláhulló, robajló víz ereje és az innen elénk táruló kilátás felejthetetlen élmény.

Túra: 13 km

6. nap: Heiligenblut – Groskirchen - Zirknitz-völgy – Apriach- Aranymosás - Heiligenblut

Ezen a napon egy gyönyörű panorámával kecsegtető, könnyű kirándulást teszünk a Heiligenblut felett emelkedő hegyek oldalában. A csodás, alpesi tájon vezető ösvény apró falvakat, almokat köt össze, a kilátópontokról pedig a Magas-Tauern látványát élvezhetjük – ez az útvonal az Alpok- Adria gyalogútnak az egyik látványos szakasza. Ezen a területen az évszázadok óta hagyomány az aranymosás – a hatalmas hegyek mélye kincseket rejt. Az ösvény mentén egy kedves kis kápolna áll, mely mellett mi is megpihenünk, majd folytatjuk az utunk a Apriach hegyi pásztor települése felé. Ahogy egyre magasabbra érünk, nyílik ki a völgy – csodálatos látvány tárul a szemünk elé – a Grossglockner gleccserpalásttal fedett csúcsa uralkodik a jég vájta völgy felett, a távolban mormoták füttye hallatszik. Az ösvényről jól látszik a mélyen alattunk található Jungfersprung vízesés is. A Kleines Fleisttal-völgyben az aranymosást a gyakorlatban is elsajátíthatjuk! A mélyben feltűnik Heiligenblut, megkapó harmóniában a környező hegyekkel. A túra Heiligenblut falujában ér véget, egy jól megérdemelt vacsorával zárjuk a napot és ezt a csodálatos hetet is. 

Túra: 12 km

7 nap: Heiligenblut - Budapest

Ezen a napon fájó szívvel elbúcsúzunk a csodálatos Magas-Tauern vidékétől és megkezdjük a hazautazást Magyarországra. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a túravezetést, a 6 éjszaka szállást Hunguest Hotel Heiligenblut szállodában, félpanziós ellátással (soft all inclusive) , és az utazás költségét autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezést és a felvonó árát és a belépőket.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
17 euró
Várható költőpénz szükséglet: 
100-150 euró
Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!