A görög kultúra nyomában

9 napos körutazás Görögországban, repülővel

Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Dion, a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa.

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját (amennyiben ehhez az úthoz tartozik) a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg.
Amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. 
A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Szeptember 27/29 Panorama Hotel Foinikounta
Szeptember 29/Október 2 Athinas Hotel
Október 2/3 Acropole Hotel Delphi
Október 3/4 Antoniadsi Hotel Kalambaka
Október 5/6 Metropolitan Hotel Thessaloniki

Program: 

1.nap: Elutazás a menetrend függvényében Thesszalonikibe, a megérkezést követően rövid autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában. Buszunkból az alábbi nevezetességeket nézzük meg Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony. Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása
2.nap: A reggelit követően az ókori istenek lakhelye, az Olümposz felé kirándulunk. Először Dionban állunk meg, amely a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. Az ókori város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Tovább utazás a Tempi-völgyében, ahol a mítosz szerint a Piniosz folyó vízétől megfiatalodunk. Délután érünk szállásunkra, Kalambakába.
3.nap: A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta az UNESCO Világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás egy kolostorban, szabadidő. Délután felkapaszkodunk a Parnasszosz hegyre, utazás Delphoi-be, az ókori Görögország első számú jóshelyére. Szállásunk a térségben lesz.
4.nap: Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Kora délután utazunk tovább a görög fővárosba, Athénba, ahol szállásunk is lesz. Este gyalogos városnézés, a Plaka tekervényes utcáinak felfedezése.
5.nap: Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Kora délután az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt.
6.nap: Reggeli után kijelentkezés, és irány a Pelopponészoszi-félsziget, amelyet a Korinthoszi csatornán áthaladva érünk el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Innen a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját. Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Szállásunk ezen a napon már a tengerparton lesz.
7.nap: Délelőtt szabad idő, majd transzfer Kalamata repülőterére, hazautazás Budapestre.

1. nap: repülés + Foinikunta pihenés a tengerparton 25.09.2020
2. nap: Foinikunta ? egész nap szabadidő, pihenés a tengerparton 26.09.2020
3. nap: 400 km Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Majd a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját. A fővárost a Korinthoszi csatornán áthaladva érjük el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Szállásunk ezen a napon már Athénban lesz. 27.09.2020
4. nap: Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Új akropolis múzeum megtekintése? Szabadprogram, őrségváltás 28.09.2020
5. nap: ami Athénból kimaradt: Régészeti Múzeum, Kikládok Múzeuma, Schliemann ház, Lykkavittos hegy, az időjárás függvényében pihenés a tengerparton 29.09.2020
6. nap: 200 - 300 km Reggeli után felkapaszkodunk a Parnasszosz hegyre. Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Szállás Delphoi 30.09.2020.
7. nap: 250 km A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta a világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás két kolostorban, szabadidő. Szállás Kalampaka 01.10.2020.
8. nap: 250 km Reggelinket követően a Tempi-völgyén keresztül haladva érjük el Diont. Az Olümposz lábánál található település az ókori görög világ egyik fontos központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. A város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Thesszalonikibe tartunk ezután, a megérkezést követően autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában, a nevezetességek meglátogatása (Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony). Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása, szabad program. 02.10.2020
9. nap: hazarepülés 03.10.2020.

Kapcsolódó cikkek

» A gyönyörű Korfu - Kovács Attila, 2019. november. 02
» A varázslatos Sarti, Görögország - Kovács Attila, 2019. október. 27
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2019. október. 24
» A hangulatos Naxos - Kovács Attila, 2019. október. 10
» Tengeri kajakkal Thasszoszon - Kovács Attila, 2019. október. 04
» Képek Krétáról és Santoriniről - Kovács Attila, 2019. szeptember. 10
» A Meteora-kolostorok - ahogyan még sosem láttad - Kovács Attila, 2019. szeptember. 03
» Karpathos, Görögország - Kovács Attila, 2019. szeptember. 01

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Görögország:

Koronavírus információ:
Nyitás: 2020.07.01-én egész Görögország megnyitja határait a légiközlekedés előtt, így a charterjáratok közlekedhetnek. A szállások 06.15-től folyamatosan nyitnak, így legkésőbb július elején már vendégeket fogadnak.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást, repülőtéri illetéket, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

Athén Akropolisz + Múzeum: 25 Eur
Meteorák: 3 Eur
Delphoi ásatások + Múzeum: 12 Eur
Epidaurosz színház: 12 Eur
Mükéné fellegvár: 12 Eur
Olympia ásatások + Múzeum: 12 Eur

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

IX.27-i turnusnál odaútban charter járattal Kalamatába, visszaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikiből.

Szállás: 

Szeptember 27/29 Panorama Hotel Foinikounta
Szeptember 29/Október 2 Athinas Hotel
Október 2/3 Acropole Hotel Delphi
Október 3/4 Antoniadsi Hotel Kalambaka
Október 5/6 Metropolitan Hotel Thessaloniki

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!