A Garda-tó leszebb részei

Városnézős program rövid, könnyű túrákkal fűszerezve.

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Szikrázó napsütés, zöldelő hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A rövid gyalogtúrák csodaszép ösvényeken vezetnek a hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva, és kicsit belekostolunk a Brentai Dolomitok vonulataiba is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Nehézség:

A programban szereplő gyalogtúrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek, rövid távok, kis szintemelkedés. 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
25-30 fő

Szállás

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Ágynemű, törölköző biztosított.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas elhelyezés csak szállodai szobában lehetséges. Szállodai felár: lekérés alatt Ft/fő/4 éj
Kétágyas szállodai elhelyezés felár:  lekérés alatt Ft/fő/4 éj
Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 5 nap

Élménybeszámolók

» Limone sul Garda - , 2012. október. 20
» Garda-tó - , 2012. április. 15
» Arco, a középkori extrém város - , 2012. március. 14
» Sirmione: a Garda-tó gyönygszeme - Kovács Attila, 2016. október. 02

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Garda tó, Arco

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt még felfedezzük Arco kisvárosát, elkölthetjük estebédünket egy hangulatos pizzériában. Innen az esti órákban, rövid utazással érkezünk meg szállásunkra ahol négy éjszakát töltünk.

2. nap: Biacesa (418 méter), Pregasina, Riva del Garda

Reggelit követően indulunk a Garda-tó fölé emelkedő túránkra. Rövid buszozást követően érkezünk meg kiindulópontunkra ahonnan egy régi keskeny köves úton kanyarogva közelítjük meg Pregasina falucska feletti kilátópontot. Itt lenyűgöző kilátás fogad minket a tóra és a környező hegyvonulatokra.
Miután kigyönyörködtük magunkat  vissza ereszkedünk a falucskába, ahol egy hangulatos kis hotel teraszán felfrissíthetjük magunkat.
Rövid pihenő után tovább indulunk és egy izgalmas, szép, közvetlenül a tó felett kanyargó alagutakkal tarkított gyalogösvényen ereszkedünk le Riva del Garda városába. 
Miután leérkeztünk a délután hátralévő részében szabad program keretében deríthetjük fel a várost, vacsorázhatunk, vásárolhatunk.
Táv:10 km. szint: 450 méter, menetidő: 4,5 óra

3. nap: Malcesine szabad program, sétahajózás, Monte Baldo, Limone

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal első célpontunkhoz a híres Verone vízeséshez indulunk. A sziklák között lezúduló víztömeget közvetlen közelről élvezhetjük, a látványt különleges fényjáték teszi még felejthetetlenebbé. Innen Malcesine kisvárosáig utazunk ahol több fakultatív program közül is választhatunk.
Egy panoráma felvonóval juthatunk az 1720 méteres magaslatra a Monte Baldora ahol rövid séta keretében élvezhetjük a fantasztikus panorámát.
A délelőttöt Malcesine hangulatos óvárosi részének bebarangolásával tölthetjük, ebédelhetünk, kávézhatunk egyik hangulatos kis éttermében, majd sétahajóval utazhatunk át Riva de Gardába. Menetközben van lehetőség felderíteni Limone kis tóparti települését is.
Este a kijelölt helyen találkozunk a visszatérőkkel és visszatérünk szállásunkra.
 

4.nap: Brenta dolomitok, Molveno
Ezen a napon átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig. Leérkezés után még megcsodálhatjuk a tó környékét, sétálhatunk a vízparti területeken.
Túra táv: 7 km; szint: 450m fel, 300 m le; 4,5 óra
Túraidő: 4 óra
5.nap: Sirmione, Budapest

Reggel elhagyjuk szállásunkat és Sirmionéba utazunk.
A Garda tó talán egyik leghíresebb települése a tó déli csücskébe benyúló félszigeten helyezkedik el. Középkori vára, bebarangolható szűk utcácskái, különleges geológiai formáival körülvett partszakaszai, régi időkbe visszatekintő régészeti emlékhelye felejthetetlen élményt jelent az idelátogatóknak! Hazaindulás előtt jut időnk még egy fagyira vagy kávéra majd, elbúcsúzunk ettől a csodálatos vidéktől.
Budapestre az esti órákban érkezünk.
 

Képek szállásunkról
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

1. nap: Nincs
2. nap: Nincs
3. nap: Fakultatív Monte Baldo felvonó: 27 eur/fő
            Fakultatív sétahajózás  10 eur/fő
4. nap: Program szerinti Molveno felvonó: 15 Eur/fő
5. nap:
 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/sportcipő, esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi programokhoz, fejfedő, ha van túrabot.
Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Szállásunkon medence található, illetve a Garda tóban is lesz lehetőség fürdésre, a vállalkozó kedvüek fürdő ruhát hozzanak magukkal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az előzetesen leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. A napi túrákra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség ünnep lévén korlátozott. A mobilhomokban alapvető dolgokkal felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Kis kotyogós kávéfőző minden házban van.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Európai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!