A Francia Riviéra legszebb városai és Provence

Csoportos utazás tengerparti nyaralással

Provence és a Francia Riviéra minden utazó álma, aki pedig oda eljutott, a legszebb emlékeket őrzi erről a vidékről. Mindehhez bizonyára hozzájárulnak, a festőket és írókat is megihlető vadregényes tájak, a jellegzetes illatok, a zamatos borok, a római és középkori emlékekkel büszkélkedő városok, a vendégszerető lakosok és nem utolsósorban a változatos tengerpartokkal tarkított, sok filmben is felbukkanó elegáns üdülővárosok. A program során virágzó levendulamezők között utazunk, ellátogatunk Aix-en-Provence-ba, felkeressük az ókori Pont du Gard-t és a pápák avignoni palotáját, de barangolhatunk hangulatos kisvárosok szűk utcáin, kóstolhatunk helyi borokat és fürödhetünk az azúrkék tengerben is.

Alapár tartalmazza

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen járattal, 1 db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), külön busz a franciaországi tartózkodás során, szállás 7 éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggeli, magyar idegenvezető, városnézések a szükséges belépőkkel.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékek, útlemondási biztosítást, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő.

Szállás

3*-4*-os szállodákban, kétágyas szobában.

Program: 

1. nap: Elutazás Budapestről közvetlen járattal Nizzába (13:30-15:30). Érkezés után transzfer Cannes-ba, a szállás elfoglalása, este szabadidő. Szállás: Best Western Plus Le Patio Des Artistes 4*. A szálloda a belvárosban fekszik, kb. 500 méterre a homokos parttól és a La Croisette tengerparti sétánytól. A vendégek kényelméhez étterem, bár, napozóterasz jacuzzival, szauna és gőzkabin, valamint egy hangulatos belső kert járul hozzá (a wellness szolgáltatások felár ellenében vehetők igénybe). A célszerűen berendezett szobák szigorúan nem dohányzóak, saját zuhanyzós fürdőszobával, légkondicionálóval, kávéfőzővel, tévével, telefonnal és ingyenes wifi hozzáféréssel rendelkeznek. Elhelyezés standard szobában.

2. nap: Reggeli, majd délelőtt gyalogos városnézés Cannes-ban: Le Suquet a provence-i piaccal, vár, kikötő és környéke, Boulevard de la Croisette, Palais des Festivals. Délután szabadidő Cannes-ban: a város további felfedezése egyénileg, fürdési lehetőség a közeli homokos tengerparton. Szállás Cannes-ban. Délután félnapos fakultatív kirándulás komppal a Lerins-szigetekhez. A szárazföld közelében fekvő szigetek népszerű kirándulóhelyek a helyiek és a turisták körében is. A két lakott sziget közül a közelebbi, Ile St. Marguerite mellett elhajózunk (az itt épült erődítmény foglya volt a Dumas-regényből is ismert "Vasálarcos") és a kicsit távolabbi Ile St. Honorat-n kötünk ki. Az itt élő ciszterci szerzetesek saját kezűleg készítenek Lérinat (gyógynövény likőr), fehér- és vörös borokat, levendula olajat és mézet. A séta során felfedezzük a régi kolostort és a szőlőültetvények között elsétálunk a több száz éves kis kápolnákhoz. Az ár tartalmazza a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a kompjegyet. Minimum létszám: 15 fő.

3. nap: Reggeli, majd szabadidő és fürdési lehetőség Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. Egész napos fakultatív kirándulás - Opio olajmalom, St. Paul de Vence és Grasse. Ma több érzékszervünket is próbára tehetjük, dél-francia ízekkel, illatokkal és színekkel gazdagodhatunk egy nap alatt. Reggeli után a régió egyik legrégebbi olajmalmát keressük fel, a Moulin d'Opiot. A többszörös díjnyertes üzemben - amely 1848 óta működik és már 7 generáció óta egy család tulajdonát képezi - megismerkedünk a "folyékony arany" előállításával, megkóstoljuk a különböző ízesítésű olivaolajokat és helyben készült provence-i termékeket is. Továbbutazás St. Paul de Vence-ba. A hegyoldalba épült falu a középkorban védelmi szerepet töltött be és rendkívüli fekvésének, eredeti bájának köszönhetően sok festőt és művészt is megihletett, többek között Matisse-t, Chagallt és Picassot. A település ma is fontos kulturális és művészeti központ. Délután Grasse-ba, a francia parfümök fellegvárába utazunk, ahol felkeressük az egyik legrégebb óta működő parfümkészítő műhelyet.
Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám 20 fő.

4. nap: Reggeli, majd szabadidő és fürdési lehetőség Cannes-ban. Szállás Cannes-ban. Egész napos fakultatív kirándulás - Nizza és Monaco. Reggeli után kelet felé utazunk, és elsőként Nizzával, a riviéra fővárosával ismerkedünk: Colline du Château, Promenade des Anglais, Place Massena, piac, óváros, régi kikötő. Délután Monacoba, a világ második legkisebb országába és legsűrűbben lakott városállamába látogatunk. A hegyek és a tenger közé teraszosan épült település a kaszinóiról, az autóversenyeiről híres, illetve egész évben kellemes klímájáról ismert. Megállunk a hercegi palotánál és a katedrálisnál, majd a jachtokkal tarkított kikötő mentén átsétálunk Monte Carloba. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a szükséges belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

5. nap: Reggeli után indulás Provence felé. Útközben megállunk a régió szellemi központjaként ismert Aix-en-Provence-ban, sétálunk a XVII. századi paloták, a szökőkutas terek és a platánokkal szegélyezett sugárutak mentén. Délután az Alpilles Nemzeti Parkot érintve utazunk észak felé. Szállás Avignon közelében, Entraigues-sur-la-Sorgue hangulatos központjában: The Originals Hotel du Parc Avignon Est 3*. A családias butikhotel kellemes atmoszféráját hagyományos provence-i stílusának és közvetlen, segítőkész személyzetének köszönheti. A vendégek kényelméhez árnyas terasz (reggelihez ideális) és medence is hozzájárul. A célszerűen berendezett szobákban saját fürdőszoba, hajszárító, légkondicionáló, wifi hozzáférés található és szigorúan nemdohányzóak. Elhelyezés standard szobában.

6. nap: Reggeli, majd szabadidő Entraigues-sur-la-Sorgue-ban. Lehetőség van a környék felfedezésére gyalog vagy bérelt kerékpárral is. Szállás Entraigues sur la Sorgue-ban. Egész napos fakultatív kirándulás - Avignon és a Pont du Gard: 80 euró/fő (helyben fizetendő). Mai időutazásunk első állomása Avignon. A városnézés során sétálunk a középkori városfallal körülvett óvárosban és felkeressük a Pápák Palotáját (Palais des Papes). Provence leglélegzetelállítóbb látnivalója adott otthont a száműzött pápáknak a XIV. században. Megismerkedünk a híres avignoni híd (Pont Saint-Bénezet) történetével is. Délután továbbutaztás a Pont du Gard-hoz, a világ legszebb épen maradt római kori vízvezetékéhez, amely több mint 2000 éve íveli át a Gardon folyót. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

7. nap: Reggeli, majd szabadidő Entraigues-sur-la-Sorgue-ban. Egész napos fakultatív kirándulás Provence legszebb tájain: 60 euró/fő (helyben fizetendő). A Lubéron Nemzeti Parkban utunkat illatozó levendulamezők kísérik, itt meg is pihenünk az egyik legszebb fekvésű, még működő kolostornál, az Abbaye de Senanque-nál. Következő állomásunk Gordes, a hegyoldalra épült romantikus település. Délután L'Isle-sur-la-Sorgue hangulatos utcáin barangolunk: a Sorgue folyó mellett épült kisváros rendkívüli báját a csatornák fölött ívelő középkori kőhidaknak, a fából épült malomkerekeknek, a zegzugos utcákon sorakozó kávézók és galériák sokaságának köszönheti. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.

8. nap: Kijelentkezés a szállodából, majd visszautazás Nizzába. Útközben megállunk Salon-de-Provence-ban, ahol a hangulatos kisváros utcáin barangolunk. Érkezés a repülőtérre a kora délutáni órákban, hazautazás Budapestre (16:00-17:50).

Kapcsolódó cikkek

» Provence tavasszal - Kovács Attila, 2013. május. 22
» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2019. november. 04
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2019. július. 18
» Tour de France - Czinke István, 2019. június. 24
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2019. április. 29
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2019. január. 19
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2018. augusztus. 04
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» 4 napos városlátogatás Nizzában - Hotel *** - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Nizzában - Hotel *** - 5 nap
» 4 napos városlátogatás Nizzában - Hotel **** - 4 nap
» 5 napos városlátogatás Nizzában - Hotel **** - 5 nap
» Karneválok Kavalkádja (Nizza, Menton) - 5 nap

Fakultatív programok
Fakultatív kirándulás - Lérins-szigetek: 9.900 Ft/fő
Fakultatív kirándulás - Opio olajmalom, St. Paul de Vence és Grasse: 19.900 Ft/fő
Fakultatív kirándulás - Nizza és Monaco: 19.900 Ft/fő
Fakultatív kirándulás - Avignon és Pont du Gard: 80 €/fő helyszínen fizetendő.
Fakultatív kirándulás Provence legszebb tájain: 60 €/fő helyszínen fizetendő.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Nizza útvonalon, közvetlen járattal, 1 db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm), külön busz a franciaországi tartózkodás során, szállás 7 éjszakára, 3*-os és 4*-os szállodákban, kétágyas szobában, reggeli, magyar idegenvezető, városnézések a szükséges belépőkkel.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékek, útlemondási biztosítást, baleset, betegség, poggyász biztosítást.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest-Nizza-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjárattal.

Poggyászinformáció: 1 db kézipoggyász (max. 40x30x20 cm).

Szállás: 

3*-4*-os szállodákban, kétágyas szobában.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egy időben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrész mentes, ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!