A csodás Puglia

7 napos körutazás Olaszországban

"Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!"
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Részvételi díj nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót

Hossz: 
7 nap

Szállás

4 csillagos szálloda

Program: 

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUIELA – OLASZORSZÁG
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori település­hez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresz­tény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezt követően Bologna környéki szállásunkra buszozunk.

2. NAP: BOLOGNA – SAN MARINO – BARI
Reggeli után folytatjuk utunkat dél felé. Mai megállónk San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, egy hegy tetején, ahová már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekinthetjük. Aki kedvet és erőt érez magá­ban, felmehet egészen a fellegvárig. Utána szabadidő, ekkor lesz lehetőség egy kis vásárlásra is. Továbbutazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra. (2 éj)

3. NAP: BARI
Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Azért építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgál­jon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292-ben szentelték fel és egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építették. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, mely a XII–XIII. században épült. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban és séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA – MARTINA FRANCA
Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát tekintjük meg. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas király korában alapították. Altamura hírnevét a világ­szerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló ere­det megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetessége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetessége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlanglakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO világörök­ségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusok­ban még a XX. században is éltek emberek, áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen meg­változott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kultu­rális fővárosa volt. Szállásunk Martina Francaban lesz. Aki este szeretne, még besétálhat a városba. (2 éj)

5. NAP: MARTINA FRANCA – ALBEROBELLO – POLIGNANO A MARE
Reggeli után Martina Franca barokk templomokkal és kanyar­gós utcákkal büszkélkedő óvárosban sétálunk. Ez a városka nincs zsúfolásig tele turistával, belekóstolhatunk a pugliai emberek mindennapjaiba. Ezt követően további szép helyek várnak ránk. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt letelepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező menekülteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvaló­inak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adószedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozá­suk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók tökéletesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egyértelmű nevezetességei, amelyeknek az UNESCO világörök­ség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található. Itt fogunk sétálni, majd meg­tekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő után tovább­utazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a tenger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelátogatót. Javasoljuk, hogy a szabadprogram során kóstolják meg a helyi tésztakü­lönlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti gyöngyszemhez. Polignano a Mare egy olyan városka, ahol Domenico Modugno Grammy díjas énekes is élt, szobra a kikötő­ben áll. Híres dala a Volare… így biztos emlékszik rá mindenki!? A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasztot nyújtanak a tenger kékjéhez. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja ki is pró­bálhatja az Adria kellemes vizét, vagy sétálhat a szűk sikátorok­ban. Este érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: MARTINA FRANCA – BOLOGNA
Reggeli után hazaindulunk. Rövid pihenőt tartunk a szerelme­sek városában, Anconában, Marche tartomány fővárosában. Az Adriai-tenger 3.000 éves kikötővárosa fontos bortermelő vidék, de híres a méz és olivatermékeiről is. A városkában sétálva lesz módunk ezen termékek megvásárlására is, miköz­ben látjuk a hegytetőn magasló Szent Ciriaco székesegyházat, Mole Vanvitelliana erődöt és a Traian Diadalívet is. Megállónk után folytatjuk utunkat Bologna környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST
Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvá­rosi utcakép. Sétánk után Szlovénia érintésével hazaindulás. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Sziget a virágtengerben - Castelluccio, Olaszország - Kovács Attila, 2023. március. 21
» Hatalmas alpesi tó - a Lago di Maggiore - Kovács Attila, 2023. február. 28
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2023. február. 23
» Milánó csodái - Kovács Attila, 2023. február. 06
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2023. február. 04
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2023. január. 27
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2023. január. 07

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív vacsora - 44 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Felszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosból
Fix, foglaláskor telefonon választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Aquila - kripták 4,00 €
Bari - Castello Normanno 6,00 €
Barlanglakás látogatás (1 db)  2,00 €
Idegenforgalmi adó 12,00 €

Belépők ára: kb. 24 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek autóbuszos utazás esetén:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló 
Dunaújváros Dechatlon parkoló 
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút 
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút 
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló 
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló 
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló 
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem 
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút 
Nagykanizsa – TESCO parkoló 
Siófok - Tesco parkoló
Székesfehérvár M7-es melletti Shell-kút

Étkezés: 

A részvételi díj kontinentális reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!