A Balti-tenger fővárosai és a finn tóvidék 2019.07.09-16.

8 napos repülős körutazás magyar idegenvezetéssel

Fedezzen fel két skandináv és egy balti fővárost, szelje át a Balti-tengert egy tengerjáró hajó fedélzetén, figyelje meg a gazdag szigetvilágot, és járja be a finn költők által megénekelt és művészeket inspirált tóvidéket - mindezt egy utazás során! Láthatjuk Európa legszebben megőrzött történelmi központjait, amelyek ugyanakkor modernek, dinamikusak és folyamatosan fejlődőek, kifogástalan stílusérzékkel. A 14 szigetre épült, “észak Velencéjének” is becézett Stockholmban és Finnország kreatív központjában, Helsinkiben, a tenger, a természet és a gyönyörű építészet harmonikusan kapcsolódik össze.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Stockholm és Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Szállás három éjszakára Stockholmban négycsillagos szállodában
Szállás három éjszakára Helsinkiben négycsillagos szállodában
Hajóút Stockholm és Helsinki között és szállás egy éjszakára a Tallink Silja Serenade tengerjáró óriáskompján, belső, kétágyas kabinban
Bőséges skandináv büféreggeli
Városnézés Stockholmban, Helsinkiben és Porvooban
Kirándulás a Tuusula-tóhoz
Drottningholm palota meglátogatása
A programban szereplő transzferek és belépőjegyek
Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza

 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő - mely tartalmaz személyenként 1 db feladható poggyászt (max.20 kg) és 1 db kézipoggyászt
 • Betegség-, baleset-,poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Minimum létszám 15 fő.
Program: 

 

Július 9., kedd
Elutazás Stockholmba a Wizzair légitársaság közvetlen járatával (Budapest - Stockholm 12:40-14:55). Érkezést követően transzfer Stockholmba, panoráma városnézés, majd a szobák elfoglalása a szállodában. Szállás 3 éjszakára Stockholmban, a Quality Hotel Globe**** szállodában.

Július 10., szerda
Reggeli után megismerkedünk a svéd fővárossal: buszos és gyalogos városnézés Stockholmban. Első megállónk a Városháza, ahol a Nobel-díj átadását követő díszvacsorát rendezik meg. A városnézést ezután hajón folytatjuk a hidak alatt és szigetek között, ahol egészen más perspektívából tekinthetjük meg Stockholm nevezetességeit. Kikötés után a hangulatos óváros macskaköves utcáin sétálunk, meglátogatjuk a Királyi Palotát, amely a 608 termével a világ legnagyobb királyi palotája, és betekintést nyerünk a lakosztályokba, valamint a kincstárba, ahol a királyi koronák sorakoznak. Megnézzük az őrségváltást, majd a palota közelében álló Storkyrkan katedrálist látogatjuk meg. Átsétálunk a festői Skeppsholmen szigetén, majd szabadidő az óvárosban (Gamla Stan) és a sétálóutcán (Drottninggatan).

Július 11., csütörtök
A nap Stockholm egyik legizgalmasabb panorámájával indul, az Ericsson Globe üvegház tetejéről 360 fokos kilátásban gyönyörködhetünk. A nap ezt követő részét a Djurgården szigeten töltjük. A parkosított sziget Stockholm legkedveltebb kiránduló és pihenő területe, ahol egymást érik a látnivalók. Meglátogatjuk a Skanzent, a világ első szabadtéri múzeumát, ahol a svédek 19. századi vidéki életébe nyerhetünk bepillantást. A dombtetőn álló „miniatűr Svédországban” 150 korabeli épületet találunk, ahol korhű ruhákba öltözött eladók fogadnak és mutatják be a tradicionális svéd foglalkozásokat, például az üvegfúvó mesterséget. A Vasa Múzeumban a 17. századi tengerészek életével ismerkedünk meg, és megtekintjük a világ egyetlen épen maradt XVII. századi csatahajóját. A nap további részében felkereshetjük a Vidámparkot, az interaktív zenés ABBA-Múzeumot, Nordiska Múzeumot, valamint számos galériát találunk a szigeten álló kisebb kastélyokban. Este szabadprogram.  

Július 12., péntek
A napot Fjällgatan (Per Anders Fogelström szerint a város legszebb utcája) kilátóteraszán kezdjük, ahonnan búcsút intünk a városnak. Ezután a svéd királyi család rezidenciájához, a Drottningholm-palotához utazunk. A palota és közvetlen környezete az UNESCO Világörökség része, és a királyi család magán lakrészét leszámítva látogatható. Megtekintjük belülről a palotát, és a palotához tartozó templomot, udvari színházat, kínai pavilont és a lenyűgöző barokk és angol kerteket.

Délután megkezdjük utazásunkat Helsinki felé a Silja Serenade tengerjáró hajó fedélzetén (16.45 – 09.55). Este a hajó szolgáltatásainak széles tárházát élvezhetjük, show-műsor, éttermek, bárok, kaszinó, wellness részleg és vámmentes üzletek várják az utazókat. Szállás kétágyas, belső kabinokban. 

Július 13. szombat
Érkezés Helsinkibe a délelőtti órákban. Kikötést követően megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Sibelius-emlékművet; több száz fényes acélcsőből álló, szabadtéri orgonát, a Sziklatemplomot, amely legkevésbé sem hasonlít a megszokott templomokhoz, a vöröskőből épített Uszpenszkij-székesegyházat, a Szenátus teret és a Katedrálist, valamint a Piacteret. A környező utcák a design negyed részei, ahol műhelyeket, galériákat és üveg árukkal, textíliákkal, lakberendezési eszközökkel és ékszerekkel töltött butikokat találunk.
Délután szállás elfoglalása és szabadprogram. Szállás 3 éjszakára a Clarion Hotel Helsinki**** szállodában. Ne hagyjuk ki a szállodában a tetőtéri medencét és a finn szaunát, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra!

Július 14., vasárnap
Szabadidő Helsinkiben, vagy:

Fakultatív egész napos kirándulás Tallinnba: 19 000 Ft/fő
Reggeli után Helsinkiből a Finn-öblön keresztül Tallinn kikötőjébe hajózunk (10.30-12.30). Érkezés után gyalogos városnézés Tallinn varázslatos óvárosában: a középkori házak, a szinte hiánytalanul megmaradt városfal és a szűk utcácskák között utazunk vissza az időben. Felkeressük a Városházát, az elegáns Toompea-kastélyt, amely az észt parlament székhelye, a robosztus Szent Olav-templomot és ötkupolás Alexander Nyevszkij-katedrálist is.

Július 15., hétfő
Szabadidő Helsinkiben, vagy:

Fakultatív egész napos kirándulás a finn tóvidéken: 80 EUR/fő (helyben fizetendő)
Ezen a napon lehetőségünk nyílik a finn vidék megismerésére. Helsinkiből Tamperébe utazunk, utunkat változatos tájak keresztezik. Útközben megállunk Hämeenlinnában, ahol kezdetét veszi a tóvidék. Megtekintjük a város szimbólumát, a középkori várat, majd az Aulanko Természetvédelmi Területen álló toronyból lélegzetelállító kilátás nyílik a Vanajesi-tó völgyére. Utunk a finn tavak mentén vezet. Kora délután érkezünk Tamperébe, amely két tó határán fekszik, ennek köszönhetően híres iparvárossá vált a 19. században. A város képéhez tartozik a vörös téglás építmények, azonban ezeket a régi gyárépületeket teljesen más funkcióra alakították át; kulturális központokká, ahol múzeumok, művészeti boltok, kávéházak és éttermek találhatóak. Felkeressük a Finlayson-negyedet, és Nasinneula kilátótornyot, amely Skandinávia legmagasabb kilátótornya, tetején gyönyörű panorámát élvezhetünk a környező tóvidékre. Visszautazás Helsinkibe.

Július 16., kedd
Reggeli után a finn művészközösség kedvelt helyszínére, a Tuusula-tóhoz utazunk. Az 1900-as évek elején itt élő és dolgozó művészek óriási hatást gyakoroltak a finn kultúra és a társadalom egészére. A tó partján csodálatos környezetben találjuk a művészek egykori villáit, amelyek ma már múzeumként üzemelnek. Felkeressük Jean Sibelius, finn zeneszerző otthonát, Pekka Halonen festőművész rönkház stúdióját, és a Sarvikallio kilátópontot, ahol megcsodálhatjuk a tájképet, amely számos finn művészt inspirált. Délután Porvooba látogatunk, Finnország második legrégebbi városába. Az ódon hangulatú város meredek utcáiban hangulatos éttermeket, kávézókat és galériákat találunk. Séta az óvárosban és a folyóparton, ahol megtekintjük legnevezetesebb látnivalóját, a kitűnő állapotban fennmaradt faraktárakat. Ezután transzfer a Helsinki repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (18:30-19:45).

Az út kiemelt értékei:

 • Repülés közvetlen járatokkal és kényelmes menetrenddel 
 • 6 éjszaka szállás színvonalas, 4 csillagos szállodákban Stockholmban és Helsinkiben
 • Hajóút Stockholm és Helsinki között, 1 éjszaka szállás a Silja Serenade tengerjáró fedélzetén kétágyas kabinban, étkezési és szórakozási lehetőséggel         
 • Városnézés Stockholmban és Helsinkiben        
 • Drottningholm svéd királyi palota, Tuusula-tó és Porvoo meglátogatása         
 • Fakultatív kirándulás a finn tóvidéken és Tallinnba         
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Kapcsolódó cikkek

» A 14 szigetre épült főváros: Stockholm - Explorer World, 2013. október. 17
» Stockholm és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 04
» Dalsland – Svédország Nils Holgerson nyomában - , 2019. május. 17
» Fjallraven Polar Expedíció - Kutyaszánozás - Kramer Zsolt, 2019. április. 15
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic - Utóirat - Kamarás Marcell, 2011. december. 11
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 4.nap - Alesjaure - Kieron - Kamarás Marcell, 2011. november. 07
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 5.nap - Kieron - Abisko - Kamarás Marcell, 2011. november. 04
» Vándortúrán voltunk - Fjällräven Classic 3. nap - Sälka - majdnem Alesjaure - Kamarás Marcell, 2011. október. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív egész napos kirándulás Tallinnba: 19 000 Ft/fő
Reggeli után Helsinkiből a Finn-öblön keresztül Tallinn kikötőjébe hajózunk (10.30-12.30). Érkezés után gyalogos városnézés Tallinn varázslatos óvárosában: a középkori házak, a szinte hiánytalanul megmaradt városfal és a szűk utcácskák között utazunk vissza az időben. Felkeressük a Városházát, az elegáns Toompea-kastélyt, amely az észt parlament székhelye, a robosztus Szent Olav-templomot és ötkupolás Alexander Nyevszkij-katedrálist is.

Fakultatív egész napos kirándulás a finn tóvidéken: 80 EUR/fő (helyben fizetendő)
Ezen a napon lehetőségünk nyílik a finn vidék megismerésére. Helsinkiből Tamperébe utazunk, utunkat változatos tájak keresztezik. Útközben megállunk Hämeenlinnában, ahol kezdetét veszi a tóvidék. Megtekintjük a város szimbólumát, a középkori várat, majd az Aulanko Természetvédelmi Területen álló toronyból lélegzetelállító kilátás nyílik a Vanajesi-tó völgyére. Utunk a finn tavak mentén vezet. Kora délután érkezünk Tamperébe, amely két tó határán fekszik, ennek köszönhetően híres iparvárossá vált a 19. században. A város képéhez tartozik a vörös téglás építmények, azonban ezeket a régi gyárépületeket teljesen más funkcióra alakították át; kulturális központokká, ahol múzeumok, művészeti boltok, kávéházak és éttermek találhatóak. Felkeressük a Finlayson-negyedet, és Nasinneula kilátótornyot, amely Skandinávia legmagasabb kilátótornya, tetején gyönyörű panorámát élvezhetünk a környező tóvidékre. Visszautazás Helsinkibe.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Stockholm és Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Szállás három éjszakára Stockholmban négycsillagos szállodában
Szállás három éjszakára Helsinkiben négycsillagos szállodában
Hajóút Stockholm és Helsinki között és szállás egy éjszakára a Tallink Silja Serenade tengerjáró óriáskompján, belső, kétágyas kabinban
Bőséges skandináv büféreggeli
Városnézés Stockholmban, Helsinkiben és Porvooban
Kirándulás a Tuusula-tóhoz
Drottningholm palota meglátogatása
A programban szereplő transzferek és belépőjegyek
Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Alapár nem tartalmazza: 
 • Repülőtéri illetékek és poggyászdíjak: 59 000 Ft/fő - mely tartalmaz személyenként 1 db feladható poggyászt (max.20 kg) és 1 db kézipoggyászt
 • Betegség-, baleset-,poggyászbiztosítást
 • Útlemondási biztosítást
Kötelező költségek: 
 • Repülőtéri illeték
 • Útlemondási biztosítás
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Stockholm és Helsinki-Budapest útvonalon, közvetlen járattal.

Szállás: 

Quality Hotel Globe****
https://www.nordicchoicehotels.com/
Silja Serenade
https://www.tallinksilja.com/
Clarion Hotel Helsinki****
https://www.nordicchoicehotels.com/

Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj bőséges skandináv büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető. A félpanzió legalább 15 fő jelentkezése esetén garantált.
Vízum: 
Norvégiába történő beutazáshoz érvényes személyi igazolvány is elegendő.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!