A Balkán alig ismert gyöngyszemei

6 napos buszos körutazás Szerbia, Albánia és Macedonia érintésével

Utazásunk különleges helyeket jár be, egyrészt Európa „fehér foltját”, az oly ismeretlen Albániát kínáljuk fel a különlegességre vágyó utasainknak, másrészt a volt Jugoszlávia tagállamai közül Szerbiába, és a festői szépségű Montenegróba invitáljuk Önöket.

Alapár tartalmazza

Szállást reggeli ellátással, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, üdülőhelyi díjat, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

*** szállodákban.

Program: 

1 nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Első megállónk Belgrádban lesz, ahol megtekintjük a város nevezetességeit. Nándorfehérvári várnál megemlékezünk az 1456-os diadalról, itt lesz egy kis szabadidő, ahol a főváros „Váci” utcáján lesz lehetőség korzózni. Továbbhaladva megtekintjük Európa legnagyobb pravoszláv templomát, a Szent Száva templomot, ami immár több mint 100 éve épül, de még mindig nincs teljesen kész, viszont az alagsorban elkészült a kápolna, ahol megfestették a mi Szent István királyunk freskóját is. Buszos városnézésen ismerkedünk Belgrád főbb épületeivel, parlament, nagykövetségek utcája, vasúti pályaudvar, Zoran Gyingyics, szerb miniszterelnök meggyilkolásának a helyszíne. Továbbutazás, majd vacsora és szállás.

2 nap:
Reggeli után indulás a szerbek szent hegye a Zlatibor hegység felé, ami hasonlatos az erdélyi Hargitánkhoz, ahol csodálatos természeti környezetben üdülhetnek a pihenni vágyók, télen pedig virágzik a sí turizmus. Itt megpihenünk egy panoráma kilátónál, majd irány Montenegrói határ. Határátlépés után gyönyörű tájakon haladunk keresztül: felmegyünk 1000 méter fölé, majd leereszkedünk a Moracsa folyó völgyébe, ahol gyönyörű sziklafalak mellett haladunk el, panoráma utazáson veszünk részt. A kanyon bejáratánál megállunk egy rövid pihenőre ahol megtekintjük a Moracsa kolostort. Podgorica érintésével érkezünk az Albán határra, a Szkadári tó mellett. Határátlépés után átvágunk Szkadár, vagy Shkodra településen és irány a szállás, Durresben. Vacsora az esti órákban.

3 nap:
Lehetőség egész napos strandolásra. Akik a kirándulást választják, azok reggeli után Albánia fővárosába, Tiranába utaznak. Megtekintjük a rohamosan fejlődő albán fővárost. Szkander bég téren kezdünk majd elhaladva a minisztériumi épületek mellett, bekukkantunk a bunker múzeumba, majd a sétálóutcán végighaladva megnézzük a sakkozók parkját, ahol folyamatosan helyi férfiak sakk, vagy kártyajátékokat játszanak egymással. Albán Tudományos Akadémia mellett elhaladva érkezünk az Albán Parlament épületéhez. Sétánk végén megtekintjük a Kalkuttai Szent Teréz katedrálist, majd szabadidő. Autóbusszal továbbhaladva Szkender bég sasfészkébe érkezünk, Kruja városába, ami a hegyoldalba épült, ahol szinte minden Szkender bégről szól. Megtekintjük a fellegvárat, ahol számtalan érdekesség van, többek között emléket állítanak Hunyadi Jánosnak is Szkeder Bég egykori szövetségesének. Szabadidőben lehetőségünk lesz végigsétálni és vásárolni a hangulatos bazárban. Vacsora a szállodában.

4 nap:
Reggeli után elhagyva durrës-i szállásunkat, Dél-Albánia felé indulunk. Rövidesen Berat-ba érünk. Aki megpillantja a hófehér, sokablakos házakat a hegyoldalban, azonnal megérti, miért került fel Berat az UNESCO világörökségi listájára. Nevezik „ezer ablakos” városnak is. Berat az Osumi folyó mellett fekszik. A régi városrész a folyó melletti meredek hegyekre épült. Fent, a Çekbeni hegy tetején épült a vár, itt van a keresztény városrész számtalan templommal, szűk utcákkal. Itt megtekintjük a Mária mennybemenetele székesegyházat. A székesegyház 1986 óta az Onufri Nemzeti Ikonográfiai Múzeum állandó tárlatának ad otthont. A hegyoldalon terül el a Mangalem, a muzulmán negyed, fehér házaival, számtalan ablakával. Innen kapta Berat állandó jelzőjét. Az Osumi partján van a középkori rész, mecsettel, medresszével (iskolával), hannal (zarándokszállással). Késő délután elérjük a fenséges Ohridi-tavat, mely területre a Balaton 2/3-a, de térfogatát tekintve annál 28-szor nagyobb. Ohrid városban a jellegzetes óvárosban sétálunk, felkeressük a Szent István korában épült csodálatos Szent Szófia bazilikát, majd az ohridi várat. Visszasétálva a kikötőbe hajóra szállunk és sétahajózást teszünk az átlagosan 150 m mély tavon. A félpanziót is igénylők macedón zenés, jellegzetesen helyi vacsorával zárják a napot.

5 nap:
Délelőtt elhagyjuk Ohridot, átkelünk a Dinári-Alpokon. Rövidesen feltűnnek Macedónia albán nemzetiségű vidékének minaretjei, majd keletre fordulva Macedónia fővárosába, Szkopjéba érünk. Városnéző sétára indulunk: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj), az egyminaretes Aladzsa-dzsámi. A séta során érintjük Teréz anya szülőházát is. A városnézést követően szabadprogram és vacsora a félpanziót kérőknek. Este utazás a szálláshelyre Kumanovoba.

6 nap:
Kumanovot elhagyva rövidesen belépünk Szerbiába. Dél-Szerbia nagyvárosába, a kb. 200 ezer lakosú Nisbe megyünk. Látogatás a várban és a részben a keresztény lázadók kifőzött koponyáiból épített Koponya-toronynál. Rövid szabadprogram után hazaindulunk. Autópályán haladunk a Nagy-Morava folyó, majd a Duna mentén. Belgrádtól már az ismert úton közeledünk Budapestre. Érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2019. május. 16
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2018. november. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2018. július. 14
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást reggeli ellátással, az autóbuszos utazás költségeit, a felsorolt programokat az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, üdülőhelyi díjat, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Üdülőhelyi díj, útlemondási biztosítás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

*** szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli ellátást tartalmaz, félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
A területről: 
Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró (172 km), északkeleten Koszovó (112 km), keleten Macedónia (151 km), délkeleten és délen Görögország (282 km), délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.
Időjárás: 
Éghajlatát az ország földrajzi elhelyezkedése és változatos domborzata határozzák meg. Az ország belső magashegyvidékeinek éghajlata kontinentális, alacsony téli és nyári átlaghőmérséklet, illetve magas évi csapadékmennyiség (1800–2250 mm) jellemzi. Az alacsonyan fekvő tengerparti sáv éghajlata mediterrán, a telek enyhék és csapadékosak, míg a nyarakat magas levegő-páratartalom és magas átlaghőmérséklet jellemzi. Az ország hűvösebb északi és melegebb déli részének évi átlaghőmérséklete között akár 5 °C-os eltérés is lehet.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!