15 Napos Óriáskörút Kínában: Peking -– Xian –- Shanghai -– Guilin -– Yangshuo -– Hong Kong

15 napos körutazás Kínában

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. Ismerje meg Kínát változatos közlekedési eszközökkel - repüljön, vonatozzon, hajózzon keresztül ezen a nagyszerű országon.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, expresszvonattal, belső repülőjárattal, komphajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, fakultatív programok és belépők árát, vízum díjat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 18 fő
Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Hong Kongba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

2. nap: … Hong Kong
Érkezés Hong Kongba, transzfer a szállodába. Szállás Hong Kongban.

3. nap: Makaó
Reggeli, majd szabad program vagy egésznapos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási  lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 33.500 Ft.) Szállás Hong Kongban.

4. nap: Hong Kong - Kanton
Reggeli, délelőtt városnézés Hong Kongban (Viktória-csúcs, rövid látogatás az ékszergyárban, stb). Transzfer a kikötőbe és áthajózás Kantonba. Érkezést követően városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.

5. nap: Kanton - Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Fubo-hegy
Reggeli után transzfer a vasútállomásra és elutazás gyorsvonattal Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora. Szállás Guilinban.

6. nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora. Szállás Guilinban.

7. nap: Guilin - Xian – Nagy Mecset – Vadludak Nagy Pagodája
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlim és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora. Szállás Xianban.

8. nap: Terrakotta Hadsereg - Peking
Reggeli, majd megtekintjük az agyaghadsereget. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete volt, melynek feltárása mind a mai napig tart. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző. Ezután transzfer a vasútállomásra, és utazás gyorsvonattal Pekingbe. Vacsora. Szállás Pekingben.

9. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város – Olimpiai helyszínek – Nyári Palota
Reggeli után városnézés: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Ezután fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél, majd látogatás a Nyári Palotában, melynek területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. Vacsora. Szállás Pekingben.

10. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok - Peking
Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Visszautazás Pekingbe. Vacsora. Szállás Pekingben.

11. nap: Peking – Ég temploma – Yonghe lámakolostor – Konfuciusz temploma
Reggeli, majd látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. Majd megnézzük a Yonghe lámakolostort (a legnagyobb és legjobb állapotban lévő, még ma is működő lámakolostor Kínában, amely a XVII. században épült, azonban csak 1744-től lett a lámaigazgatás központja) és Konfucius templomát (hatalmas kőtáblákba vésett könyvtár). Vacsora. Szállás Pekingben.

12. nap: Peking - Shanghai - Shanghai Múzeum – Bund – Nanjing Road
Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, utazás gyorsvonattal Shanghaiba. Érkezés után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora. Szállás Shanghaiban.

13. nap: Luzhi – Suzhou – Shanghai 
Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Vacsora. Szállás Shanghaiban.

14. nap: Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom ...
Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Vacsora. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

15. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2015. január. 23
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Lebegő hegyek Kínában - Világutazó.net, 2013. június. 03
» Arany és jáde a kínai császár sírjában - Etédi Alexa, 2013. május. 14
Fakultatív programok

 

A 3. napi fakultatív program: 33.500 Ft (Makaó)
A 6. napi fakultatív program: 24.500 Ft (hajókázás a Li folyón)

A fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, expresszvonattal, belső repülőjárattal, komphajóval, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, 1 éj vonaton I. osztályú 4 személyes hálókocsikban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 260 Ft árfolyamig érvényesek.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, egyágyas felárat, fakultatív programok és belépők árát, vízum díjat.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték
Vízum díj
Útlemondási biztosítás (sztornó)

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők. Ára: kb. 195 USD +/- 5%

Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülés Budapestről átszállással Pekingbe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

Szállás: 

elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban reggelivel

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Csomagolás: 
Vízum: 
Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie.
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt. Az orvosi ellátás a nagyvárosokban jó, azonban a szolgáltatások igénybevételét, vizsgálatokat előre kell kifizetni. Javasoljuk, hogy megszokott gyógyszereidet vidd magaddal, mert sokhelyen – különösen vidéken – csak a tradicionális kínai gyógyszerekhez lehet hozzájutni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!