1000 ART - Berlin, a sokszín?

4 napos városlátogatás Németországban

Berlin sokféle módon képes bemutatkozni, így aki járt már itt, annak is minden egyes új látogatás meglepetés lehet. Olyan sok mindent kínál, hogy három nap elég rövid a teljes felfedezésére: kultúra, történelem, építészet, gasztronómia, művészet, zene, éjszakai élet, shopping – minden szinten és mindenfajta érdeklődést kielégítve bárki megtalálhatja a legizgalmasabb programokat és ezek legjobb kombinációit. Mi ezen alkalommal a kultúrára „utazunk”, így a város legjobb múzeumait, rendkívül pezsgő szellemi életét, multikulturális, fiatalos, inspiráló vonatkozásait igyekszünk megismerni – némi betekintéssel a hasonlóan sokszínű helyi gasztronómiába.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel, 1 db max. 10 kg,max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
a szállást
a reggelis ellátást 1 alkalommal vacsorát
a buszos transzfereket
a megadott programokat
a helyi, korlátlan 48 órás tömegközlekedési jegyet
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő) kb. 35 EUR
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás

Hossz: 
4 nap

Szállás

3*-os, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Program: 

1. nap: Budapest - Berlin
Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal Németország fővárosába, Berlinbe. Nem is gondolnánk, milyen hatalmas városba érkeztünk, ugyanis területét tekintve kilencszer nagyobb, mint Párizs. Berlin fő „ütőere” a Spree folyó, illetve további számos hajózási csatorna szeli át, emiatt számtalan híd színesíti a városképet. Ha egyetlen német várost kellene megnevezni, amely a kultúrához mélyen kötődik, az biztosan Berlin lenne. Vibráló, életteli, fiatalos, stílusos és nagyvonalú hely. Az érkezést követően panorámás buszos városnézés, majd séta a belvárosban, a folyópart bárokkal és kávézókkal teli zöld részén. Szállás Berlin belvárosában (3 éj)

2. nap: Berlin szíve
A lehető legjobb ötlet a Mittében kezdeni a város felfedezését. A Mitte Berlin központi kerülete, itt találhatók a legismertebb látnivalók és kulturális nevezetességek. Berlin legnagyobb terén, az Alexanderplatzon indítjuk a napunkat. A jellegzetes formájú, és már messziről is jól látható Fernsehturm-ban, vagyis a Berlini tévétoronyban a reggelinkkel együtt bekebelezzük Berlin panorámáját, illetve néhány páratlan street art alkotást is. Elhaladunk a Rote Rathaus (Vörös városháza) mellett, mely nevéhez hűen, élénkvörös színben magasodik az ég felé.

Következő látványosságunk a szecessziós stílusban épült Hackesche Höfe üzletközpont és a Berlini dóm. A reneszánsz és barokk stílusjegyek szép összhangot adnak a dómnak, az előtte elterülő látványos park pedig kiemeli az épületet a környezetéből. A templomot belülről is megtekintjük, belépve rögtön megragadja a tekintetünket a hatalmas, központi kupola és a keresztelőtemplom. A dóm alagsorában számos Hohenzollern-házi uralkodó nyugszik. Egy kis pihenő, melynek során egyéni ebédelési lehetőség. Az ajánlatunk egy currywurst ebéd egy igazi múltidéző helyen. A berliniek kedvenc csemegéje, a currywurst szósz szinte mindenhez illik, de talán akkor vagyunk a leginkább autentikusak, ha kolbásszal fogyasztjuk.

Délután két izgalmas múzeum kiállításait keressük fel. Elsőként a Neues Museum-ba látogatunk el. A múzeum legfontosabb gyűjteményei az egyiptomi, valamint a német területek ős- és korai történetének leletei, a legértékesebb és legismertebb kincse pedig Nofertiti festett mészkő mellszobra. Majd a Pergamon Museum kiállításai következnek, ahol antik gyűjtemények, illetve előázsiai és iszlám művészetek kincsei láthatók. A múzeum nevét a fő látványosságáról, vagyis a Pergamoni Zeusz-oltárról kapta. Közös vacsora egy helyiek által kedvelt gasztropubban.

3. nap: Berlin lelke
Az Unter den Lindent követve jutunk ki a Bebelplatzra, ahol Berlin legkorábbi egyeteme, a Humboldt Egyetem, a Staatsoper és az Alte Bibliothek áll. Beiktatunk egy csokiszünetet, melynek során akár a saját Ritter csokoládéját is elkészítheti mindenki. Felkeressük a csokimennyországot, vagyis a Schoko Welt Ritter Sport-ot, a márka legnagyobb üzletét. Ebéd és élménypiac egy helyen (egyénileg fizetendő).

Délután szabadidő, így alkalom nyílik a város egyéni felfedezésére. Ajánlott programlehetőségek: Zsidó Múzeum vagy a világhírű Berlini Állatkert. A múzeum épülete is már egy látványos művészeti alkotás, olyan, mint egy nagy szobor, a kiállítás pedig a németországi zsidók életét és történetét mutatja be a középkortól napjainkig. Az állatkert, vagyis a Zoologischer Garten egy 35 hektáros parkban található, és 1.112 gerinces faj kb. 20 ezer egyede él benne. Hatalmas, látványos, a sok kulturális látnivaló után egy kis felüdülést jelenthet ez a program. Vacsora a Patyomkin nevű műintézményben (egyénileg fizetendő).

4. nap: Berlin – Budapest
A reggeli órákban szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

UNESCO világörökségi helyszín:
Múzeum-sziget (Neues Museum és Pergamon Museum)

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel, 1 db max. 10 kg,max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
a szállást
a reggelis ellátást 1 alkalommal vacsorát
a buszos transzfereket
a megadott programokat
a helyi, korlátlan 48 órás tömegközlekedési jegyet
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a belépőjegyeket(helyszínen fizetendő) kb. 35 EUR
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
BBP utasbiztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek:kb. 40 EUR, a helyszínen fizetendő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belül foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 
Várható menetrend (változhat)
Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Berlin (Brandenburg) 06:15 - 07:45
Haza út: Berlin (Brandenburg) - Budapest 08:20 - 09:45
 
A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal
Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Étkezés: 

Az alapár büféreggelis ellátást tartalmaz. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani.

A területről: 
Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya (szövetségi állama) és a Berlin/Brandenburg Régió centruma. 3,4 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa.
Története során Berlin többször volt német államok fővárosa (Brandenburg, Poroszország). 1871–1918 között a Német Császárság, 1918–1933 között a Weimari Köztársaság, 1933–1945 között a Harmadik Birodalom, 1945–1989 között az NDK, majd 1990-től az egyesült Németország fővárosa.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!