Tour de France testközelből

6 napos túra a mezőny előtt

Mi is ott leszünk, hogy szurkoljunk a királyszakaszokon a világ leghíresebb országúti kerékpárverseny résztvevőinek. De nemcsak szurkolunk, hanem kerékpározunk is a Tour de France útvonalán és az Alpok csodás tájain. Készítsétek a bringákat, hamarosan indulunk!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a kemping díját irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
6 nap
Szállás: 
sátras túra, de felárért panzió is választható.
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 40-70 km között váltakoznak, de hegyi szakaszokra kell számítani a tekerések során. A résztvevők kisebb csapatokban tekernek, a kerékpáros túravezetők segítik, koordinálják a programokat. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja. Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne kerékpározni, de drukkolni szeretne kedvencének, vagy kedvesét, családtagját szívesen elkísérné az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A kísérőautótól a Tour de France versenyek helyszínei gyalogosan is megközelíthetőek.

Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Sestrière
Kiutazunk a Tour de France helyszínére.

2. nap - Sestrière, Briançon, La Grave
Első napunk a világ leghíresebb kerékpárversenyén: bringázunk és szurkolunk, ízlelgetjük a Tour hangulatát.

3. nap - La Grave, Col de la Galibier
Kempingünkből indulva feltekerünk a kihívásokkal teli Galibier-hágóra, ahol bevárjuk kedvenceinket.

4. nap - La Grave, L'Alpe d' Huez
A Verseny leghíresebb hágójára küzdjük fel magunkat, majd várjuk a Tour-karaván és a peloton érkezését.

5. nap - La Grave, Grenoble
Grenoble kisvárosban élőben nézzük meg az egyéni időfutam küzdelmét, délután pihenés, vagy raftingtúra a Romance-folyón.

6. nap - La Grave, Budapest
Búcsút intünk a Tour de France mezőnyének és elindulunk Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk haza.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája - , 2018. május. 21
» A misztikus Mont-Saint-Michel - Kovács Attila, 2018. január. 27
» Párizs, a fény városa - Kovács Attila, 2017. december. 30
» Párizs mozgásban - Kovács Attila, 2017. október. 06
» Tour de France - Czinke István, 2017. július. 28
» Franciaország legszebb tájai - Cassis és a Calanques - Kovács Attila, 2017. június. 15
» Emlék Párizsból - Kovács Attila, 2017. június. 13
» Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország - Kovács Attila, 2017. június. 12
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Provence kerékpártúra a levendulák földjén - 6 nap
» Tour de France testközelből - 5 nap
» Kerékpártúra a Loire-völgyében - 6 nap
Részletes program

1. nap – Budapest, Sestrière
A kerékpártúra reggelén korán indulunk Budapestről. Ausztrián és Olaszországon keresztül utazunk, az esti órákban érkezünk meg utunk első állomására, Sestrière kisvárosába. Elfoglaljuk sátrainkat, majd megbeszéljük a ránk váró kerékpáros kaland programját. Kempingünk pazar természeti környezetben fekszik és Európa legmagasabban fekvő kempingje címmel büszkélkedhet.
Szállás: kemping, telepített sátor

2. nap - Sestrière, Briançon, La Grave
Ma nagy kerékpáros kaland napja virrad ránk: élőben nézhetjük meg a világ leghíresebb országúti kerékpárversenyét. Későn ébredünk, lesz alkalmunk kipihenni az elmúlt nap utazási fáradalmait. A Tour mezőnye 117 kilométerre táborozik kis csapatunktól, Gap városában. Délelőtt folyamán indul el a peloton, majd Briançon felől a délutáni órákban érkezik meg hozzánk Sestrière-be, hogy innen továbbguruljon a mai nap befutója felé, az olaszországi Pineroloba. Miután felderítettük szállásunk környékét, drótszamaraink nyergébe pattanunk, hogy a versenyzők elé tekerjünk a Tour útvonalán. Az Alpok legszebb vidékén bringázunk, körülöttünk alpesi rétek és ég felé törő csúcsok pompáznak. Nagyszerű kerékpáros kaland vár: a peloton megérkezése előtt mi is tekerhetünk ott, ahol hamarosan a világ legjobb országúti kerékpárversenyzői küzdenek. Rengeteg hasonszőrű bringás van körülöttünk, igazi karneváli hangulat fogad minket. Igyekszünk a legjobb pozíciót elfoglalni, hogy testközelből nézhessük a "Nagy Cirkusz" résztvevőit. A mezőny előtt feltűnnek a szponzorok autói, amelyekről értékes Tour relikviákat osztogatnak. Sok-sok ember izgatottan várakozik, míg végre feltűnik a Tour élboly. Fantasztikus a hangulat! Miután elhaladt a peloton, feloldják a kordonokat, kerékpárral legurulunk a völgybe, majd kisbuszunkkal Briançon érintésével, La Grave kisvárosba utazunk. Itt lesz a szállásunk egy káprázatos alpesi kempingben.
Szállás: kemping telepített sátor

3. nap - La Grave, Col de la Galibier (2645 méter)
Ma egy igen kemény hegyi nap vár a versenyzőkre. A 189 kilométeres szakaszon három első kategóriás hágót kell megmászni. Az Alpok harmadik legmagasabb autóval is járható hágója Col Agnel (2744 méter) állja útját a versenyzőknek, majd a Col d’ Izoard (2361 méter) következik, végül a Galibier-hágóról kell a pelotonnak leszáguldani a Briançon előtt fekvő kisvárosba, Serre-Chevalier- be. A verseny egyik legkedveltebb hágóján, a Galibier-hágón lesz a hegyi szakasz csúcspontja, amelyet 1947 óta 31 alkalommal mászott már meg a mezőny. Mi is ide próbálunk feltekerni „alaptáborunkból” indulva a Latauret-hágó (2058 méter) érintésével. A Galibier túloldalán elhelyezkedünk és várjuk a peloton érkezését. Igen izgalmas küzdelem várható, hiszen az utolsó napjaihoz érkezett a verseny, ráadásul az a versenyző, aki először ér fel a hágó tetejére Henri Desgrange különdíjban részesül. A Tour de France megalapítója és első igazgatója tiszteletére létrehozott trófea jelentős pénz jutalommal jár. Aki a mai nap végső befutóját szeretné megnézni, az a Latauret-hágóból leereszkedhet a 18 kilométerre fekvő Serre - Chevalier (1350 méter) kisvárosba. A verseny végén hazatekerünk szállásunkra.
Szállás: kemping telepített sátor

4. nap - La Grave, L'Alpe d' Huez
Ma talán a Tour legizgalmasabb napja vár ránk! A mezőny bár csak 106 kilométer teker, ám két első kategóriás hegyet kell megmászni. A szervezők kitettek magukért! A versenyzők Modane kisvárosból indulva, ismét felkapaszkodnak a Galibier-hágóra, majd innen a Romance folyó völgyében leereszkedve La Grave, Le Bourg D’ Oisans kisvárosokat érintve a Tour de France leghíresebb hegyéhez érkezik a peloton. L'Alpe d' Huez - i szállásunktól mindössze 40 kilométerre fekszik 1952 óta 26 alkalommal látogatott ide a karaván, legutoljára 2008-ban. A 21 hajtűkanyar mindegyike egy-egy legendás versenyzőről van elnevezve, akik itt diadalmaskodtak. Mivel a Tour történetében ez a leghíresebb szakasz, így a L'Alpe d'Huez-re mindig több százezer ember látogat ki, fantasztikus, semmivel össze nem hasonlítható hangulatot teremtve. Mi is itt leszünk! Reggel indulunk kempingünkből. Választhatsz: utazol a hegy lábáig kisbusszal (27 km) és onnan tekersz, vagy a szállásról is elbringázhatsz L'Alpe d’ Huez-be. Bárhogy döntesz életre szóló élmény vár rád! A verseny után kerékpárral, vagy kisbusszal utazunk vissza szállásunkra. Szállás: kemping telepített sátor

5. nap - La Grave, Grenoble
Tour de France időfutam Ma ismét a Tour-ra látogatunk el, ezúttal Grenoble-ba, amely idén otthont ad – a párizsi befutó előtt – az utolsó nagy megmérettetésnek, az egyénenkénti időfutamnak. Cél egyéni indulással a legjobb időt teljesíteni a 41 kilométeres városi pályán. Korán reggel ide buszozunk kempingünkből, hogy mi is részesei legyünk az eseménynek. Az időfutam végeztével alpesi kempingünkbe utazunk. Ha ma inkább pihenni szeretnél a káprázatos környezetben fekvő kempingünkben maradhatsz, vagy egy kalandos raftingra is benevezhetsz a kempingünk mellett kígyózó, Romance folyón.
Szállás: kemping telepített sátor

6. nap - La Grave, Budapest
Reggel összepakoljuk felszerelésünket, hiszen ez a kerékpáros utazás utolsó napja. Búcsút intünk a Tour de France mezőnyének és elindulunk Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk haza.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a kemping díját irodánk által biztosított sátrakban, az útadókat és parkolási díjakat, a kerékpárok és csomagok szállítási költségét és a túravezetést valamit az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Franciaország hazánknál drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 2 Euro; korsó sör: 5 Euro; ebéd: 20-25 Euro. Rafting ára: 25 Euro.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Öltözet:
strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van! A sátrakat irodánk biztosítja, de hálózsákról, matracról neked kell gondoskodni. Meleg hálózsákot hozz, amelynek a komfort tartománya legalább +5 C! Jó szolgálatot tehet egy távcső, a verseny eseményeinek figyelemmel kísérése során.

Kerékpár
: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán. Amenyiben szükséges, úgy tudunk bérelt kerékpárt biztosítani, valamint a szervizelést is megrendelheted irodánknál. Mountain Bike vagy Trekking típusú kerékpárra van szükség, mert utunk egy része erdei vagy murvás utakon vezet. Ne kifejezetten terepgumival szereld a bringád, helyette vegyes használatú gumit ajánlunk. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Két kényelmes, modern kilencfős kisbusszal utazunk Magyarországról. A Tour de France helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpáros kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

A Tour de France utazás öt éjszakáját kempingben töltjük Sestrière -ben és La Grave-ban. Mindkét kemping csodaszép természeti környezetben fekszik. Sátrat irodánk biztosít; csak matracról és meleg hálózsákról kell gondoskodni. A szállásköltség megérkezést követően egy összegben a helyszínen fizetendő. Felár fizetése esetén lehetőség van vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban megszállni. Ennek díja várhatóan: 65 Euro/fő/éj. Kérünk, hívd irodánkat!

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
A területről: 
Tour de France vagy más néven Le Tour, a világ legismertebb kerékpár körversenye. Az elsőt 1903-ban rendezték meg, az idei verseny a 96. lesz. Hagyományosan a mezőny bejárja Franciaországot és érinti a környező országokat is. A táv szakaszokra tagolódik, mindegyik szakasz külön verseny. Az időeredményeket összesítve állapítják meg a végső győztest. A Touron vezető versenyző viseli a sárga trikót, ami nagy elismerést jelent. Az első Tour de France 1903-ban 6 szakaszból és 2428 km összesen távolságból állt. 2011-ben 21 szakaszon és 3471 kilométeren versenyeznek a résztvevők. Páros években az óramutató járásának megfelelően, páratlan években óramutató járásával ellenkezőleg halad a mezőny. A versenyen 20-22 kilenc fős csapat indul meghívás alapján, így csak a világ legjobb kerekesei versenyezhetnek. A szakaszok között lehet prológ, egyéni/csapat/hegyi időfutam, hegyi vagy sík szakasz. Tour de France 2011: A 98. Le Tour 2011. július 2-án rajtól el és július 24.-én ér véget hagyományosan, Párizsban. Csapatunk az Alpok hegyi szakaszain csatlakozik a Tour programjához. Az utóbbi évek legjobb alpesi szakaszait válogatták össze a szervezők. A klasszikus hegyi emelkedőkön nagy küzdelem várható. A verseny itt ér a hajrájához, a mindent eldöntő Alpok belli szakaszok után, már csak a párizsi pezsgőfürdő várja a versenyzőket.
Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!