Mont Blanc, Provence és a Riviéra

12 napos kirándulás és gyalogtúra

A Mont Blanc tövébe immár több éve járunk vissza. Nyugat-Európa csúcsának közelsége számtalan látványos túrát, hangulatos tavakat, és aranyos kisvárosokat rejteget számunkra. A szeszélyes hegyek után új kalandokat keresve a Riviérán pihenünk meg. Látványos szurdokok, valamit a Grand Canyon du Verdun aktív kikapcsolódásra csábító vidékét elhagyva, elvegyülünk a tengerparti városok forgatagában, Nizza, Cannes és Monaco vár ránk.

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat kempingben, saját sátorban, az útadókat, a parkolási díjakat és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a felvonó árát, valamint a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
kempingben, vagy igény szerint panzióban
Létszám: 
7 - 17 fő
Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Szlovénia
Este indulunk Budapestről Szlovénia felé.

2. nap - Olaszország, Courmayeur, Elena menedékház
Megérkezésünk után egy bemelegítő túrára indulunk a Ferret-völgyben. Túránk célja a Grand Jorasses gleccser.

3. nap - Tete d'entre deux Sauts csúcstúra (2723 méter)
Egész napos túrára indulunk a szállásunk feletti csúcsra.

4. nap – Courmayerur, Miage-gleccsertó túra, Punta Helbronner (3549 méter)
A szomszédos Veny-völgy felfedezésére indulunk, célunk a Miage gleccser alatti tó, délután fakultatív felvonózás a Helbronner-re.

5. nap – Franciaország, Chamonix
A Mont Blanc alagúton keresztül az Alpok fővárosába utazunk. Kis vonattal a Mer de Glace gleccserhez kirándulunk.

6. nap - Chamonix, Castellane
A délelőtti órákban megnézzük a hegymászómúzeumot, majd útra kelünk Provence felé.

7. nap – Grand Canyon du Verdun
Az egész napot a Verdun kanyon bejárásával töltjük, délután pihenünk a Szent Kereszt-tónál.

8. nap – Esterel-hegység, Cannes, Antibes
Az Esterel-hegységet, majd délután a fesztiváljairól híres Cannes és Antibest fedezzük fel.

9. nap – Nizza
Délelőtt pihenünk a szállásunkon, majd kora délután Nizza látnivalóiban gyönyörködünk.

10. nap – Loup-szurdok
Ma a szomszédos hegyek irányába indulunk, és a Loup folyóban még egy kanyoning túrát is tehetünk.

11. nap – Eze, Monaco
Délelőtt Eze városkájában sétálunk, majd a nap további részét Monacóban töltjük. Este elindulunk hazafelé.

12. nap – Olaszország, Szlovénia, Budapest
A délelőtti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2018. február. 21
» A Raccolana-völgy kincse - a Fontanone di Goriuda - Kovács Attila, 2014. augusztus. 13
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Dolomitok képekben - Hudanik Zsolt, 2012. január. 13
» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
Részletes program

1. nap – Budapest, Szlovénia
A késő délután indulunk Budapestről (találkozás 17.30-kor a Március 15-téren a Mátyás-pincénél, indulás 18 órakor). Egész éjszaka utazunk Szlovénián és Olaszország északi részén keresztül.

2. nap – Olaszország, Courmayeur, Elena menedékház
Reggeli órákban érkezünk meg a Ferret-völgyben található kempingünkbe, a Grand Jorasses gleccser közelébe (1611 méter). Sátorállítás, és némi pihenés után elindulunk az első túránkra. Néhány kilométer buszozás után érkezünk meg a völgy végén levő parkolóhoz, ahol először a nagy vízesést nézzük meg. Innen már gyalogosan haladunk az Elena menedékház felé (2062 méter), a vízesést tápláló kis folyón, hangulatos hidakon átkelve. Megérkezve gyönyörű panoráma nyílik a környező hegyekre, a közeli Pre de Bar gleccserre, és ráadásul nagyon finom, hamisítatlan olasz cappuccinót kortyolgatva csodálhatjuk mindezt. Innen egy egyszerűbb úton ereszkedünk vissza, útközben mormoták füttye kíséri utunkat egészen a gleccser lábáig. Fotószünet követően elindulunk a buszunk felé, majd vissza a szállásunkra.
Szintkülönbség: 350 méter fel/ le, gyalogtúra 3 óra, túratáv 4,5 km.
Szállás:  Ferret-völgy, kemping vagy opcionális panzió

3. nap - Tete d'entre deux Sauts csúcstúra (2723 méter)
Szállásunkról egész napos túrára indulunk. A Ferret-völgyben 1611 méteres magasságból gyalogolunk egy rövid szakaszon, a betonúton. Nemsokára az ösvényünkre rákanyarodva lelkesítő emelkedőn túrázunk már felfelé. Kisebb réteken megpihenünk, és élvezzük a kilátást a szemközti hegyekre. Egyre feljebb tartva elbúcsúzunk a fenyőktől, és az alpesi rétek világába érkezünk. Kis patakok, és magas csúcsok vidékén haladunk egészen egy volt juhászatig, ahol megpihenünk, rákészülve az utolsó emelkedős szakaszra. Innen felkapaszkodunk a Tete d'entre deux Sauts csúcsra (2723 méter), ahol szinte karnyújtásnyira vannak a szemközti hegyek, köztük a Mont Blanc 4807 méteres csúcsa. Pihenés és a kötelező csúcs fotók elkészítése után a Bonatti ház felé ereszkedünk le. Újra mormoták figyelik a virágos réteken keresztül utunkat, majd 2025 méter magasan megérkezünk a menedékházhoz. Feltöltve készleteinket továbbindulunk a völgy irányába, majd a szállásunkra már kellemesen elfáradva érkezünk vissza a késő délutáni órákban. A nap további része a jól megérdemelt pihenésé.
Szintkülönbség: 1120 méter fel/ le, gyalogtúra 8 óra, túratáv 12 km
Szállás: Ferret-völgy, kemping, vagy opcionális panzió

4. nap – Courmayerur, Maige-gleccsertó túra, Punta Helbronner (3549 méter)
A mai napon a szomszédos Veny-völgybe kirándulunk. Helyi busszal Courmayeurba megyünk, itt átszállunk a szomszédos völgy járatára. Látványos útvonalon haladunk, az ablakokból látszik a völgy, a Mont Blanc alagút bejárata és több kisebb gleccser, moréna is. Leszállva, egy kellemes gyalogúton bandukolunk a tó melletti kis menedékházig, majd innen túrázunk fel a Miage gleccser alatti tóhoz (2051 méter). Lemerészkedünk a partra, ahol láthatjuk és hallhatjuk a gleccser robajlását. Miután megpihentünk, a már ismert útvonalon ereszkedünk vissza a menedékházhoz, majd a buszmegállóhoz. Innen a vállalkozó kedvűekkel felvonóval felmegyünk a Helbronner 3549 méter magas kilátójába. Jó idő esetén még egy rövid, havas sétát is tehetünk az állomás környezetében. Este a courmayeuri pizzériák valamelyikében egy finom pizzát is megkóstolhatunk.
Szállás: Ferret-völgy, kemping, vagy opcionális panzió

5. nap – Franciaország, Chamonix
Kora reggel a Mont Blanc alagúton keresztül Chamonixba utazunk. Itt belekóstolhatunk a város életébe, kötetlenül felfedezve az Alpok „fővárosát”. Kora délután kis vonattal a Mer de Glace gleccserhez kirándulunk.
Szállás: Chamonix, kemping vagy panzió

6. nap - Chamonix, Castellane
Délelőtt megnézzük a hegymászómúzeumot, és még megpihenhetünk a hangulatos kávézók teraszán, kora délután elindulunk Provence felé. A kora esti órákban érkezünk meg Castellane melletti szállásunkra.
Szállás: Castellane, kemping, vagy mobilház

7. nap – Grand Canyon du Verdun, Lac de Sainte Crox
Az egész napot a Grand Canyon du Verdun Európában páratlan kanyonjában töltjük. Buszunkkal egy látványos szerpentinen keresztül érkezünk meg a kedvenc kilátópontunkhoz, ahol egy rövid fotószünetet tartunk. Innen tovább utazva egy rövid gyalogtúrát teszünk, amivel leereszkedünk a kanyon folyójához. A délután megpihenünk a Szent Kereszt-tónál, itt fürdőzhetünk, vagy vízi biciklivel betekerhetünk a kanyonba.
Szállás: Castellane, kemping, vagy mobilház

8. nap – Esterel-hegység, Cannes, Antibes
Kora reggeli indulás után az Esterel-hegységhez utazunk. Először a St. Bartalemy csúcsra kirándulunk. Aszfaltozott úton sétálunk fel a csúcs alá, már innen is elképesztő a panoráma a környező öblökre. Aki szeretne, az egy rövid sziklamászással a sziklatetőről kémlelheti a gyönyörű tájat. Később egy közeli öbölben csobbanhatunk az azúrkék vízben, kihasználjuk a meleget, és kipihenjük az eddigi utazásunk fáradalmait. Kora délután indulunk a fesztiváljairól híres Cannes-ba. Kedvünkre csellenghetünk az óváros utcáin vagy készíthetünk fotókat a világszerte ismert palota vörösszőnyeggel borított lépcsőin. Innen tovább buszozva egy rövid sétára megállunk Anitbes-ben. Szállásunkra a késő este érkezünk.
Szállás: kemping vagy mobilház

9. Nap - Nizza
A délelőtt a pihenésé, majd kora délután Nizza-ba indulunk. Szabadprogram keretében ki-ki saját tempójában fedezheti fel a várost. Aki szeretne, felmehet a várhegyre, ahonnan az egész környék, és az Angyalok-öble is nagyon jól látszik. A meleg elől elbújva az óváros árnyas utcáin sétálhatunk, ahol nagyon kellemes éttermek és kávézók teraszain múlathatjuk az időt. Lehetőség van a város jól kiépített, homokos tengerpartján strandolni is. A késő esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.
Szállás: kemping vagy mobilház

10. nap – Loup-szurdok
A mai napon a felettünk magasodó közeli hegyekbe látogatunk. Bar Sur Loup településre buszozunk, célunk a Loup folyó. Először megnézünk egy kis vízesést, majd leereszkedünk a folyómederbe. Itt a kalandokat kedvelőkkel egy rövid, de látványos szurdoktúrára indulunk. Miután kiélveztük a hideg édesvizet, elindulunk vissza a buszunkhoz. A délután további részét pihenéssel töltjük.
Szállás: kemping vagy mobilház

11. nap - Eze, Monaco
Reggeli után összepakolunk, majd Eze hangulatos kisvárosába utazunk. Egy rövid sétával körbejárjuk a városkát, aztán a helyi parfümgyár mintaboltjában válogathatunk emlék vagy ajándék tárgyakat. Innen Monacóba indulunk. A hercegség számtalan látnivalóját egyénileg fedezhetjük fel. Mindenképp érdemes ellátogatni az Oceanográfiai Múzeumba, megnézni a Hercegi Palotát, esetleg szerencsét próbálni a kaszinóban. Miután kellemesen elfáradtunk, az esti órákban elindulunk hazafelé.

12. nap - Olaszország, Szlovénia, Budapest
A délelőtti órákban élményekkel feltöltődve érkezünk utazásunk végállomására, Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat kempingben, saját sátorban, az útadókat, a parkolási díjakat és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a felvonó árát, valamint a személyes költségeket és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak magasak, nyugat-európai színvonalúak. Egy átlagos vacsora 15-20 Euro. Ajánlott költőpénz: 35-50.000 Ft/fő, amely az eltérő egyéni igényektől függően változhat.

Belépők (2010-es tájékoztató jellegű árak egy főre):
Felvonó a Helbronner csúcsra: 36 Euro /fő Courmayeur, napijegy turistabuszra: 3 Euro/fő
Chamonix, Mer de Glace vonatjegy: 19 – 25 Euro/fő
Chamonix, hegymászó múzeum belépő: 4,4 – 5,7 Euro/fő
Óceanográfiai múzeum: 12,5 Euro/fő
Egzotikus kert: 6 Euro/fő
Turista napijegy a monacoi buszokra: 3 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
90 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
100 – 250 Euro/fő
Előleg: 

46.000 Ft/fő, amely jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

69.900 Ft/fő, amely utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Egyéb részletek
Szállás: 

Utazásunk során jól felszerelt kempingekben fogunk aludni. A Mont Blanc közelében levő kempingekben a meleg víz zsetonnal működik (ára 1 Euro). A kemping tengerszint feletti magassága miatt éjszaka nagyon lehűlhet a levegő, így a vastag hálózsák ajánlott! Telefonok és kamerák töltésére a mosdókban van lehetőség. Közös főzőhelység nincs, így ajánlott kis gázfőzőt hozni.
A Castellane, és a Rivilra kempingje tiszta, rendezett, de a főszezon miatt zsúfoltságra számíthatunk!

Étkezés: 
Az útra pakolj néhány szendvicset, gyümölcsöt, innivalót. Útközben van lehetőség vásárolni a benzinkutaknál alapélelmiszereket. Kempingjeinkben legtöbbször kis bolt vagy pékség is üzemel. Általában kétnaponta egy nagyobb szupermarketnél van lehetőség bevásárolni, a magyarországi áraknál esetenként olcsóbban is.
Időjárás: 
A Mont Blanc környékén magashegyi időjárásra számíthatunk. Napközben kellemes az idő 20-25 C, de éjszakára 5 C közelébe is lehűlhet a levegő. Fontos, hogy bármikor lehet csapadék, így fontos a vízálló sátor, és az esőruházat is. Az éghajlat a partvidéken mediterrán jellegű, míg beljebb kontinentális. A partvidéken általában 30-35 C fok a nappali hőmérséklet, a hegyekben viszont már a magashegyi hatások érvényesülhetnek. A túrák során eső, rövid jégeső és vihar is előfordulhat, így készülj vízálló ruházattal, esőkabáttal.
Csomagolás: 
Buszos útjaink esetében él a csomagokra vonatkozó súlykorlát. A határ 25 kg/fő, az ennél nehezebb csomagok szállítását a busz vezetői megtagadhatják. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy nem kerülhetnek a busz csomagterébe kartonos ásványvizek, hűtőtáskák, kempingasztalok és székek. A nagy csomagokat csak a szálláshelyekre megérkezve tudjuk elővenni a buszunk csomagtartójából, emiatt javasoljuk, hogy a fontosabb dolgokat a kistáskádba pakold, s vidd fel magaddal az utastérbe.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Franciaországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!