Mikulástúra a Baradlában és a Felvidéken

Hétvégi gyalog, barlang és vártúra

Káprázatos vidékeken barangolunk: leereszkedünk a Baradla cseppkővilágába, gyalogtúrázunk a karsztvidéken, bájárjuk a Felvidék legszebb várkastélyát a Krasznahorkai-várat, valamint Kassa városát! Kicsiket és nagyokat egyaránt megjutalmaz a Mikulás, aki Lapföldről érkezik a rendezvény színhelyére!
Hétvégi kikapcsolódás az Aggteleki Nemzeti Parkban és a Felvidéken.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást turistaházban, a félpanziós ellátást, a túravezetést és a szervezést.

Alapár nem tartalmazza

az ebédeket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Hossz: 
2,5 napos túra
Szállás: 
turistaház félpanzióval
Létszám: 
30 - 45 fő

Nehézség:

Barlangtúra: A barlangtúra végigjárása nem okoz különösebb nehézséget. A levegő hőmérséklete 10-12 C, a relatív páratartalom 95-100 %. A baradlai Hosszú túra, csak, külön engedéllyel látogatható barlang. A terep nem nehéz, nem kell kúszni-másznunk, de előfordulhat, hogy sárosak leszünk! Utunkat csodaszép cseppkőformák kísérik, melyek sokszorosan kárpótolnak a kellemetlenségekért.

Gyalogtúra: A karsztvidéken egy egész napos túrát teszünk. Utunk jól jelzett ösvényeken vezet, többnyire a kék és a piros jelzésen. Nem nehéz terepen haladunk, de egyes szakaszokon számítani kell emelkedőkre. A téli körülmények nehezíthetik a túra végigjárását. Nem megfelelő időjárás esetén a gyalogtúra útvonala megváltozhat!

Program: 

1.nap: Budapest, Baradla: Szögliget
Késő délután indulunk Budapestről, találkozás 16 órakor a Hősök terén, az Időkeréknél, indulás 16.15-kor. Az esti órákban érkezünk meg az Aggteleki Nemzeti Parkba.
Szállásunk, Szögligeten a Szalamandra turistaházban lesz. Megérkezés után elfogyasztjuk vacsoránkat, majd aludni térünk.

2. nap: Szögliget, Barlagtúra a Baradlában / Gyalogtúra a karsztvidéken, Jósvafő

A mai napon két lehetőség között tudsz választani:

1. Lehetőség: Baradla-barlangrendszer: Hosszú túra
Az aggteleki bejáraton keresztül lépünk a híres Baradla-barlangba. Az útvonal első szakasza (1 km) reflektorokkal kivilágított. A barlang ezen része leginkább az óriási méretekkel rendelkező Hangversenyteremről nevezetes, ahol minden nyáron több koncertet is rendeznek. Túránk során természetesen nekünk is lesz lehetőségünk némi zenehallgatásra. A Hangversenyteremnél találkozik a Baradla két legnagyobb föld alatti folyója, az Acheron- és a Styx-patak. A túra következő szakaszán magunknak kell világítanunk azokkal a lámpákkal, amit a túra elején a nemzeti park munkatársától kaptunk. Természetesen otthonról is hozhatunk magunkkal elemlámpát. A mintegy 6 órás barlangi túránk utolsó szakasza ismét reflektorokkal kivilágított. A Baradla jósvafői oldalán láthatjuk a barlang legnagyobb ismert termét, a 120 méter hosszú, 38 méter széles és 27 méter magas Óriások-termét, mely több, egymás felett lévő barlangjárat beszakadásával jött létre. A barlangtúra hossza: 6 km, szint: 200 mméter
A barlangi túra végeztével Jósvafőre érkezünk, ahol vár ránk autóbuszunk, amellyel visszautazunk szállásunkra.

2. Lehetőség: Gyalogtúra az Aggteleki - karsztvidéken: Szalamndra ház, Szádvár, Derenk, Szelcepuszta, Jósvafő
Szállásunkról kelünk útra, hogy bejárjuk a karsztvidék egyik legszebb túraútvonalát. Szádvár 461 méter magas középkori erődítményéhez kapaszkodunk fel, majd a "kisértet falu" Derenk romjai között kalandozunk, megismerkedve az 1943-ban megszüntetett település különös történelmével. Horthy Miklós egykori vadászterületnek központja, Szelcepuszta a következő állomásunk, majd a délutáni órákban érjük el gyalogtúránk végcélját, Jósvafőt. Itt találkozunk barlangtúrás társainkkal, majd autóbusszal utazunk vissza Szögligetre.
Táv: 18 kilométer, szint: fel-le: 420 méter.

Az ízletes vacsorát követően egy Mikulás-napi csapatjáték veszi kezdetét! A vidám feledatokat túravezetőink állítják össze. Nektek csak a jó kedveteket kell magatokkal hozni :-)

3. nap: Szögliget, Krasznahorka, Kassa, Budapest
Megreggelizünk, majd a közeli Szlovákiába utazunk, ahol meglátogatjuk a Felvidék leghíresebb várát  Krasznahorkát.( Hrad Krásna Horka ) A 14. században épült vár, a 16.századtól volt az Andrássy család birtokában. Az erődítmény évszázadokon keresztül fontos védelmi szerepet töltött be. Az Andrássyak reneszánsz várkastéllyá alakították, a mai alakját a 20. század átépítése során nyerte el. A várban berendezett múzeum gazdag kiállítással várja a látogatókat. Krasznahorkáról, a Felvidék legnagyobb városába, Kassára utazunk. Itt szabadprogram során járjuk be a város szépen felújított központját. Meglátogathatjuk a város legfontosabb látnivalóját a gótikus stílusú Szent Erzsébet –dómot ( benne II. Rákóczi Ferenc márványkoporsója), valamint innen néhány perces sétával elérhető Rodostói házat. Érdemes sétálni az impozáns főtéren, valamint az ebből nyíló mellékutcákban. Kassáról kb. négy órás buszozást követően érkezünk vissza Budapestre.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást turistaházban, a félpanziós ellátást, a túravezetést és a szervezést.

Alapár nem tartalmazza: 

az ebédeket, a belépőket, a személyes költségeket, és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

A Baradla-barlangrendszer látogatóinak belépődíjat kell fizetni a barlangok látogatása során. Programunk során a Hosszútúra szakaszát járjuk végig, amelynek ára felnőtteknek 3500 Ft/fő, gyermekeknek 1750 Ft/gyermek. A belépő díjat a helyszínen a túra megkezdése előtt kell kifizetni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
3500 Ft + 4.32 Euro
Várható költőpénz szükséglet: 
5000 Ft + 10-15 Euro
Előleg: 

8.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

13.900 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Strapabíró túraöltözet a barlangi túrához. (Olyan ruhát hozz, amit már nem sajnálsz, mert a barlangban sár van!), vízhatlan túrabakancs vagy és gumicsizma, elemlámpa, kis hátizsák, polárdzseki, válltóruha, törölköző, papucs.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

modern autóbusszal utazunk a túra szinhelyére.

Szállás: 

Szögligeten a Szalamandra vendégház 6-8 fős szobáiban töltjük az éjszakákat. Ágynemű van, így saját hálózsák nem szükséges.

Étkezés: 
Félpanziós ellátás biztosított. Érdemes otthonról hozni néhány élelmiszert a szombati túrára, mert a szállásunk közvetlen közelében, nincs lehetőség élelmiszer vásárlásra!
Időjárás: 
Kora téli időjárásra kell számítani. A barlang hőmérséklete állandó: 12 fok.
Vízum: 
személyigazolvány vagy útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Kötelező! Szeretnénk figyelmedet felhívni arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Ezt az irodánkban is kedvezményesen meg tudod kötni.
Korhatár: 
8 éves kortól ajánlott a túra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!