Kalandutazás Izraelben

Kalandutazás Izraelben

8 napos körutazás

Izraeli kalandnyaralásunk az ősi kultúrák a három nagy világvallás és a lélegzetelállító természeti csodák körül forog. Jeruzsálem ősi városában sétálunk, három tengerben pancsolunk és vadregényes szurdokokban túrázunk.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet, az utazást bérelt és helyi buszokkal, taxival, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőtéri illetéket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket (kb. 300 ILS), a fakultatív programok árát, helyszínen fizetendő határátlépési illeték és jordán vízumdíj kb. 115 USD/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1%, foglalási díjat: 500 Ft/fő

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 10 fő, maximum létszám 14 fő
Program: 

1. nap: Budapest, Tel Aviv, Eilat
Reggel indulunk Budapestről menetrend szerinti járattal Tel Avivba. A Ben Gurion repülőtérről a Vörös-tenger partján elterülő Eilat városába indulunk, ahol elfoglaljuk a szállásunk. A délután folyamán egy rövid sétát teszünk a Vörös-tenger partján, ahol elfogyasztjuk az első izraeli vacsoránkat.

2. nap: Timna Nemzeti Park, Vörös kanyon
Reggelink elfogyasztása után indulunk a Timna Nemzeti Parkba. Vadregényes és a sziklaformák minden elképzelhető alakzatát bemutató park különleges geológiai "időutazáson" vezet át minket. A park egyik nevezetessége a gomba alakú gránitalakzat, vagy a núbiai vörös homokkőből kialakult Salamon király oszlopaiként elhíresült sziklatömb. A délután további részében könnyedebb kirándulást teszünk Izrael egyik legszebb kanyonjában, a Vörös-kanyonban. A víz által formált kanyon kisebb kalandos mászásokat tartalmaz, de ezek rövidsége miatt bárki által teljesíthetőek. Az est további részét Eilatban töltjük.

3. nap: Eilat (Vörös-tenger) vagy Petra (Jordánia)
A mai napon a pihenésé a főszerep. Reggelink után elindulunk a Vörös-tenger partján létrehozott víz alatti megfigyelőállomásra, hogy a tenger élővilágát közelről is szemügyre vehessük. A program során közelről figyelhetjük meg a cápák etetését. Ezt követően a közeli fizetős strandra megyünk, hogy a korallzátony közvetlen közelében úszkálhassunk. Remek élmény, mikor a lábunk alatt egy komplett színes világ elevenedik meg. Aki más jellegű programra vágyik, az helyi szervezésben a szomszédos Jordániába tehet egynapos kirándulást.

4. nap: Eilat, Ein Avdat, Mitzpe Ramon, Jeruzsálem
Korán reggel indulunk Eilatból Jeruzsálem irányába. Első megállónk a Negev-sivatagban lesz, ahol egy rövid időre megállunk Mitzpe Ramonnál egy fotószünet erejéig. Csodás panoráma tárul elénk, ahonnan szinte az egész Negev-sivatagot belátni. Majd az Ein Avdat Nemzeti Parkban teszünk egy rövidebb kirándulást. Gyönyörű és egyben megdöbbentő szurdokban haladunk, lábunk mellett egy kis zöld patakocska folydogál, míg körülöttünk gazdag növényvilág zöldell. A délutáni órákban érkezünk szállásunkra. Ezt az estét már Jeruzsálemben töltjük. Szállásunk közvetlen az Óváros mellett lesz, így este is könnyen bejuthatunk a történelmi nyüzsgő negyedekbe.

5. nap: Jeruzsálem
A három nagy világvallást követő számára különleges érzés Jeruzsálem utcáin sétálni. Korai órákban indulunk az alattunk elterülő Óvárosba, ahova az Oroszlán-kapun keresztül lépünk, majd hamarosan rátérünk a híres Via Dolorosara, azaz a Keresztútra. A következő állomásunk a Szent Sír-bazilika, ami egyszerűen magával ragadja a zarándokot. A ma látható templomot a keresztesek építették a 12. század környékén, amit azóta többször kibővítettek. A templom középpontja az a domb, ahol Jézust keresztre feszítették. Innen a szomszédos Megváltó-templomba megyünk, amelynek tornya az Óváros fölé magasodik, így nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk. Napunk további részét a Templom-hegy környékén töltjük, ahol megnézzük a zsidó világ legfontosabb helyét, a Siratófalat. Hívők, zarándokok és persze turisták sokasága fogad itt bennünket. Innen gyönyörködhetünk a Sziklamecset fantasztikus arany kupolájában is. Természetesen napunk során számtalan látványosságot tekintünk meg, így a mai napunk a leírtaknál sokkal "gazdagabb" lesz.

6. nap: Maszada, En Gedi oázis, Holt-tenger, Jeruzsálem
Reggelink elfogyasztása után a Júdeai-sivatag felé vesszük az irányt, hogy a zsidók történelmének egyik legfontosabb helyét keressük föl. Maszada erődjébe gyalogosan vagy felvonóval érkezhetünk, mivel 300 méterrel a Holt-tenger felett terül el. Kr. e 43-ban Nagy Heródes király ezen a fennsíkon foglalta el az erődöt, melyet később átalakított. Miután bebarangoltuk a ma is jó állapotban fennmaradt erődöt, egy könnyebb túrára indulunk a Holt-tenger mellett található En Gedi oázisába. Egyedülálló módon, -345 méteren kirándulunk a mai nap, mivel a Holt-tenger medencéje Földünk legmélyebb szárazföldi pontja. Csodás környezetben, hatalmas pálmafák közt s sziklafalak alatt túrázunk egészen Dávid forrásáig, ami egy gyönyörű vízeséshez vezet. A legenda szerint Saul itt rejtőzött el Dávid elől. A nap zárásaként pedig csodás élményben lesz részünk, egy könnyű lebegés vár ránk a Holt-tengerben. Az estét Jeruzsálemben töltjük.

7. nap: Jeruzsálem, Caesarea, Tel Aviv
A reggeli órákban indulunk a Földközi-tenger partvidékén északi irányba, hogy Nagy Heródes idején fénykorát elő város romjait közelebbről is szemügyre vegyük. A föníciaiaktól kezdve egészén a rómaiakig mindenki hatást gyakorolt a városra. Itt kezdődött Kr. u. 66-ban a nagy zsidó felkelés, ezért különösen fontos Izrael történetében az itt található régészeti emlékek sokasága. A legjobb állapotban azonban a Keresztes város romjai maradtak fönn. Így egy kisebb időutazáson eshetünk át miközben Caesareában sétálunk. Kora délutáni órákban indulunk Tel Aviv felé, ahol elfoglaljuk a szállásunk. Majd elkezdjük az ismerkedésünk a várossal. Vacsoránkat a Földközi-tenger partján fogyasztjuk el.

8. nap: Tel Aviv, Jaffa, Budapest
A reggelink elfogyasztása után még sétálhatunk egy rövidet a Földközi-tenger partján, majd autóbuszunkkal a közeli Jaffa városába utazunk. Az óváros csodás macskaköves utcáin sétálunk, ahol művészkolóniák, kézművesek és galériák sokasága idézi elénk az egykori pezsgő hangulatot. Érdekes fotótéma lehet az óvárosi kikötő, ahol a mai napig a tradícióknak megfelelően folynak a mindennapok. Miután valamelyik hangulatos étteremben elfogyasztottuk az ebédünk a délutáni órákban a Ben Gurion Repülőtérre utazunk és megkezdjük a hazautazásunk. Budapestre az esti órákban érkezünk.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet, az utazást bérelt és helyi buszokkal, taxival, a szállásokat szállodákban és a reggeliket, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőtéri illetéket, a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket (kb. 300 ILS), a fakultatív programok árát, helyszínen fizetendő határátlépési illeték és jordán vízumdíj kb. 115 USD/fő, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást 1%, foglalási díjat: 500 Ft/fő

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték
foglalási díj
útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Belépőkre összesen kb. 300 ISL/fő fogunk költeni ez kb. 20000 Ft. Petra-i fakultatív kirándulás ára: kb. 200 USD/fő. Helyszínen fizetendő határátlépési illeték és jordán vízumdíj kb. 115 USD/fő.

 

Várható költőpénz szükséglet: 
Belépőkre összesen kb. 300 ISL/fő fogunk költeni ez kb. 20000 Ft. Petra-i fakultatív kirándulás ára: kb. 200 USD/fő, helyszínen fizetendő határátlépési illeték és jordán vízumdíj kb. 115 USD/fő
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebb táskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. Réteges ruházkodást ajánljuk, néhány melegebb ruhát azonban pakoljatok a nagy táskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Izraelben lényegében minden beszerezhető.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Tel Avivba. Izraelben helyi és bérelt légkondicionált autóbusszal, taxival utazunk.

Szállás: 

3 éjszakát töltünk Eilatban, 3 éjszakát Jeruzsálemben, 1 éjszakát Tel Avivban. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet. Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
Az utazás során a reggelik kivételével önellátó. Izrael hazánknál drágább árfekvésű ország. 1,5 víz 5ILS (300 Ft), falafel szendvics 20-23ILS (kb. 1200 Ft), húsos ételek 50-60ISL (3000 Ft). Természetesen a túravezetőnk mindig biztosít lehetőségeket a program során az ebédelésre és a vacsorára, sőt gondosan kiválasztott helyeken fogunk étkezni.
A területről: 
A Közel-Keleten elterülő ország területe nagyjából hazánkéval egyezik meg, lakossága kb. 8 millió főre tehető. Izrael lakosságának 75% zsidó, 15-17% muszlim, de élnek keresztények és egyéb vallást követő csoportosulások is az ország területén. Természeti kincsekben és látnivalókban bővelkedik az ország. Nagy városai közül Tel Aviv, Jeruzsálem és Haifa emelkedik ki. Egész évben kellemes klíma jellemzi az országot. Lakosságának többsége igen segítőkész és kedves az ide látogató turistákkal, de elvárják, hogy szokásaikat tartsuk tiszteletben.
Időjárás: 
Izrael éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Csomagolás: 
Érdemes egy nagy utazótáskát és egy kisebb táskát (mindennapi kirándulások, városnézések) magunkkal hozni. Réteges ruházkodást ajánljuk, néhány melegebb ruhát azonban pakoljatok a nagy táskába. Napszemüveg és napkrém se maradjon otthon, bár Izraelben lényegében minden beszerezhető.
Vízum: 
Magyar útlevéllel rendelkezők számára vízum nem szükséges. Az útlevélnek hazaérkezéstől számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: a gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Védőoltás nem szükséges. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz. Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100 Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!