Giro d' Italia

4 nap az olasz kerékpáros körversenyen

Légy részese a világ egyik leghíresebb kerékpárversenyének! Fantasztikus hangulat, a legnagyobb versenyzők és gyönyörű táj várja a kerékpározás szerelmeit. A nap végén a hamisíthatatlan olasz gasztronómia ízeivel és remekeivel ismerkedünk, amely méltó koronája lesz az itt töltök napoknak.
Irány a 102 éves Giro d'Italia!

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az ebédeket és a vacsorákat, a személyes költségeket és a biztosítást.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház
Létszám: 
4 - 7 fő

Nehézség:

A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 30-100 km között váltakoznak, de hegyi szakaszokra kell számítani a tekerések során. A résztvevők kisebb csapatokban tekernek, a kerékpáros túravezetők segítik, koordinálják a programokat. A résztvevők felszerelését a kísérőautó szállítja. Mivel folyamatosan a verseny útvanalán bringázunk, ha elfáradsz és meg szeretnél állni megteheted. Így sem maradsz ki semmiből az adott helyen várhatod be a versenyzőket!

Előfordulhat, hogy valaki nem szeretne kerékpározni, de drukkolni szeretne kedvencének, vagy kedvesét, családtagját szívesen elkísérné az utazásra. Mivel egy kísérőautó folyamatosan a csapat közelében lesz, ez egyszerűen kivitelezhető. A kísérőautótól a Giro versenyek helyszínei gyalogosan is megközelíthetőek.
 

Program: 

1.nap - Budapest, Lienz
Reggel indulunk Budapestről kisbusszal a Dolomitok északi részén fekvő, Lienzbe. Késő délután érkezünk, elfoglaljuk szállásunkat, majd bemelegítésként a Dráva-folyó partján kígyózó kerékpárúton indulunk bringázni.  
Szállás: panzió

2.nap - Lienz, Heiligenblut, Grossglockner, Lienz (650 méter)
Korán ébredünk, megreggelizünk, majd Lienzben kerékpárjaink nyergébe pattanunk, hogy a Giro d’ Italia mezőnye előtt feltekerjünk a Grossglocknerhez (Kasereck 1908 méter). Nehéz, de káprázatos hegyi biciklizés vár ránk. Az útszakaszt - amin haladunk - a verseny rendezői már a reggeli órákban lezárják, így szinte forgalommentes utakon kerékpározhatunk.
Rengeteg hasonszőrű bringás igyekszik felfelé a hegyi útszakaszon, majd a befutónál elhelyezkedve várja a pelotont. A versenyzők megérkezése előtt egy órával a rendezőség rendőri segítséggel a nézőket a kordonok mögé tereli, biztonsági okokból. Mi is igyekszünk jó pozíciót szerezni. A karaván megérkezése után karneváli hangulat veszi kezdetét. A hegyi befutók a versenyek legérdekesebb szakaszai. A versenyzők viszonylag lassan haladnak el előttünk, küzdenek az emelkedővel és a vetélytársaikkal. A hangulat semmihez nem fogható, ez a Giro!
Miután a mezőny elhaladt és feloldották a kordonokat, kerékpárosok gyűrűjében gurulunk le szállásunkra.
Táv kerékpárral fel-le: 50-100 km (választhatóan)
Emelkedés: max. 1258 méter (választhatóan)
Szállás: panzió 
Ellátás: reggeli

3.nap - Lienz, Ovaro, Monte Zoncolan
Ma is korán ébredünk, hogy még az utak lezárása előtt elérjük kisbuszunkkal a verseny által érintett útszakaszt Ovaronál (530 méter). A városkában felnyergeljük drótszamarainkat és elindulunk a Monte Zoncolan (1730 méter) irányába.
A kerékpáros karaván megérkezése előtt néhány órával még mi is kerékpározhatunk a Giro 2011-es útvonalán. Ott ahol hamarosan Sastre, Simoni, Basso, Di Luca teker majd. A mai hegyi szakasz is izgalmasnak ígérkezik! A világ legjobb országúti kerékpárosait láthatjuk a májusi napsütésben.
A jó időt a Giro szervezői garantálják : )
A verseny végeztével buszunkhoz gurulunk, és a szállásunkra utazunk.
Táv kerékpárral fel-le: 20-30 km (választhatóan)
Emelkedés: max. 1200 méter (választhatóan)
Szállás: panzió
Ellátás: reggeli

4.nap - Lienz, Budapest
Megreggelizünk, buszra szállunk és hazautazunk.  A kora esti órákban érkezünk Budapestre.
Ellátás: reggeli

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» A bringatúrák - Kovács Attila, 2012. január. 11
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András, 2018. május. 19
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre, 2018. május. 16
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2018. május. 14
» Hogyan készüljünk fel a síelésre? - , 2018. május. 09
» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com, 2018. május. 08
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok szállítási költségét és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az ebédeket és a vacsorákat, a személyes költségeket és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Olaszország hazánknál egy picit drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 2 Euro; korsó sör: 3 Euro; ebéd: 15-25 Euro.

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
80-100 Euro/fő
Előleg: 

57.000 Ft/fő ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

86.000 Ft/fő ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kerékpáros táskába vagy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Fontos felszerelések: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, biciklis nadrág, edzőcipő (ha van kerékpáros cipő), jól szellőző, vékony esőkabát, kerékpáros sisak, kesztyű, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, világos napszem­üveg, napvédő krém, két kulacs, első és hátsó lámpa, pumpa, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Az Alpok területén változékony időjárás uralkodik, májusban is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség lehet.

Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra!
Országúti vagy Mounten Bike típusú kerékpárral is résztvehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfaltgumit javasolunk, mert a tekerések során bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Az Utazom.com szerszámokat biztosít a kísérőautóban.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes modern kisbusszal utazunk Magyarországról. A Giro helyszíneit is busszal közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését a napi távok között.
A kerékpártúra végén busszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Az utazás négy éjszakáját vendégház kétágyas fürdőszobás szobáiban töltjük.

Étkezés: 
A túra alatt csak reggeliket biztosítunk, de napközben folyamatosan lesz alkalom vásárolni, étteremben ebédelni, vacsorázni.
A területről: 
Giro d' Italia A világ második leghíresebb kerékpáros körversenye a Tour de France után, amelyet minden év májusában rendeznek meg. A világ legjobb bringásai három hét alatt bejárják Olaszországot. Az idei verseny rendhagyónak ígérkezik. 22 csapat helyett az idén az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) 23 csapatnak adott zöld utat, így a nagy körversenyek 200 versenyzői limitje helyett az idén 207 versenyző állhat rajthoz. A mezőny május 7- én indul Torinóból, majd 3498 kilométer és több nehéz hegyi szakasz leküzdése után érkezik meg Milánóba.Óriási küzdelem várható, különösen a hegyi szakaszokon. Az Utazom.com csapata az idén is ott lesz az Alpok hegyi szakaszain, hogy testközelből érezze a verseny hangulatát! Két hegyi szakaszra látogatunk el, ahol nemcsak megnézzük a versenyt, hanem a mezőny előtt feltekerünk az emelkedőkön, s ott várjuk be kedvenceinket. Itt a helyed! Szakaszok a 2011-es Girro d' Italián: Május 07.: Reggia di Venaria Reale - Torino (csapatidőfutam), 21,5 km Május 08.: Alba-Parma, (sík szakasz) 242 km Május 09.: Reggio Emilia-Rapallo, (kisebb hegyek) 178 km Május 10.: Quarto dei Mille - Livorno, (kisebb hegyek) 208 km Május 11.:Piombino-Orvieto Piombino-Orvieto, (kisebb hegyek) 201 km Május 12.:Orvieto - Fiuggi Terme (kisebb hegyek) 195 km Május 13.: Maddaloni-Montevergine di Mercogliano, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 100 km Május 14.: Sapri-Tropea (sík szakasz) 214 km Május 15.: Messina-Etna, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 159 km Május 16.: pihenőnap Május 17.: Termoli-Teramo (sík szakasz) 156 km Május 18.: Tortoreto Lido-Castelfidardo, (kisebb hegyek) 160 km Május 19.: Castelfidardo-Ravenna, (sík szakasz) 171 km Május 20.: Spilimbergo-Grossglockner, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 159 km Május 21.: Lienz-Monte Zoncolan, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 210 km Május 22.:Conegliano-Gardeccia (Val di Fassa), (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 230 km Május 23.: pihenőnap Május 24.: Belluno-Nevegal, (egyéni, hegyi időfutam) 12,7 km Május 25.: Feltre-Sondrio, (hegyi szakasz) 246 km Május 26.:Morbegno-San Pellegrino Terme, (kisebb hegyek) 147 km Május 27.: Bergamo-Macugnaga, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 211 km Május 28.:Verbania-Sestriere, (hegyi szakasz hegyi befutóval ) 242 km Május 29.: Milano-Milano, (egyéni időfutam) 32,8 km
Időjárás: 
Májusban az Alpokban hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 5 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A kerékpározás során kerékpáros táskád vagy a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!