Dunai panoráma- Zebegénytől Nagymarosig

1 napos ingyenes túra

Zebegény művészeket ihlető falucskájától a remeték barlangjain keresztül, csodás kilátást és az őszi lombszőnyegben gázolva, Törökmező hangulatos turistaházának érintésével jutunk el a Dunakanyar központjába. Nagymaros városának nevezetességei után a lomha folyam partján pihenjük ki a tartalmas túra izgalmait.

Alapár tartalmazza

A túrán a részvétel ingyenes. Az Utazom.com utazási iroda vállalja a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

Mindenkinek magának kell gondoskodni a kijutásról, a megfelelő túrafelszerelésről, az elemózsiáról, valamint a szükséges biztosításról.

Hossz: 
1 nap
Program: 

A túra útvonala: Zebegény – Szt.Mihály-hegy – Hegyes-tető – Köves-mező – Törökmező – Köböl-völgy – Latorvölgy – Nagymaros

Találkozás: Zebegény vasútállomás, 2011. november 19., szombat, reggel 9 óra, indulás: 9:15-kor.

A túra leírása: A zebegényi vasútállomáson találkozunk, ha a Nyugatiból reggel 8:07-kor induló Budapest-Szob viszonylatban közlekedő zónázóra felszállunk, akkor 8:58-ra érünk Zebegénybe- éppen időben.
Mivel a túra végcélja Nagymaros, így az autóval érkezőknek azt ajánljuk, hogy Nagymaroson hagyják az autókat, és ott szálljanak fel erre a vonatra 8:52-kor.
Negyed tízkor indulunk Zebegényböl, kisétálunk a faluból, beérünk a tölgyesbe, majd gyorsan emelkedni kezd az ösvényünk. Több kis pihenővel érünk fel a Duna fölé, kitekinthetünk a Visegrádi-hegység felé, és a hegyoldalban vezető ösvényen haladunk. Felkaptatunk a Remete-barlangokhoz, megnézzük a vulkáni kőzetbe faragott lakásokat és megpihenünk. Innen hegyi erdőkben haladunk felfelé, lombtakaróval borított ösvényeken, bükkösökön és tölgyeseken át. A Szent Mihály hegyen körpanorámát élvezhetünk, a Magas-Börzsönyre, a Naszályra, a Pilisre és a Szentendrei-szigetre tekinthetünk le innen. Majd Törökmezőre sétálunk át, és megpihenünk a túristaháznál. Erről a helyről tisztásokon és apró ösvényeken érünk le Nagymarosra. Itt megnézzük a hangulatos kisváros gótikus templomát, és sétálunk egyet a korzón, majd élményekkel gazdagodva, kellemesen elfáradva érünk haza. 

Táv: 19,6 kilométer

Szintemelkedés: 460 méter

Fontos! A túrára csak akkor tudunk regisztrálni Téged, ha kitöltöd az egyszerűsített jelentkezési űrlapot! Ehhez nyomd meg fenn a JELENTKEZÉS gombot!

A túrán különféle időjárási körülményekkel találkozhatunk, így erre érdemes felkészülni. Ajánlott meleg és vízálló ruházatban és kényelmes bakancsban érkezni a túrára. Friss vizet Zebegényben és Nagymaroson tudunk szerezni, ugyanitt élelmiszerbolt és vendéglátóipari egység is rendelkezésre áll. 

Aki vonattal érkezik, annak ez hasznos lehet: Máv menetrend

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A túrán a részvétel ingyenes. Az Utazom.com utazási iroda vállalja a szervezést és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Mindenkinek magának kell gondoskodni a kijutásról, a megfelelő túrafelszerelésről, az elemózsiáról, valamint a szükséges biztosításról.

Helyszíni költségek leírása: 

Vonattal érkezőknek a vonatjegy ára. 

A teljesárú retúrjegy ára tájékoztatásul Budapest-Zebegény viszonylatban: 2200 Ft

Reggel Zebegényig kell jegyet váltani, hazafelé pedig Nagymaros-Visegrád állomásról.

Máv menetrend

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincsenek kötelező költségek
Várható költőpénz szükséglet: 
1 - 2000 Ft/fő
Kiutazási forma: 
egyénileg
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!