Dolomitok kalandtúra

5 nap túrázás, kerékpározás és via ferrata egyben

Kaland hosszú hétvége a Dolomitok csúcsai között: kerékpártúra hegyen-völgyön át, gyalogtúra vadregényes erdőkben, via ferrata káprázatos sziklautakon. A nap végén a hangulatos Cortina d'Ampezzo városkában szállunk meg.

Alapár tartalmazza

az utazást kisbusszal, a kemping díját telepített sátrakban, a kerékpárok szállítási költségét, a via ferrata felszerelés bérleti díját, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a kerékpárok bérleti díját, az esetleges belépőket, az opcionálisan választható panzió felárát, valamint a biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
sátras túra, de felárért panzió is választható
Létszám: 
6 - 16 fő
Program: 

1. nap – Budapest, Dél-Tirol: Lienz
Reggel indulunk Budapestről. Délután érkezünk meg a dél–tiroli kisvárosba, Lienzbe. Ez a hangulatos város az Isel és a Dráva találkozásánál hegyek ölelésében fekszik. Itt lesz mai szállásunk egy hangulatos tóparti kempingben.
Szállás: kemping telepített sátrakkal, vagy opcionálisan panzió

2. nap – Lienz, Sillian, Dürren-tó, Cortina d’Ampezzo
Felnyergeljük drótszamarainkat, és elindulunk a Dráva partján kígyózó kerékpárúton. Az út folyamatosan követi a folyópartot, így nagy emelkedőkre nem kell számítanunk. Mesebeli fenyves erdők, égbetörő csúcsok kísérik utunkat, igazi béke szigete ez. Sokszor megállunk nézelődni, fényképezni, vagy csak egyszerűen sütkérezni a friss alpesi legelőkön. Délben érkezünk meg az Olaszországba, az egykori határállomást alig fedezzük fel, csak elsuhanunk mellette. Ebédelni a határ olasz oldalán fekvő hangulatos kisvárosban, Dobbiacoban állunk meg. A helyi pizzériában hódolhatunk az ínycsiklandó olasz ízeknek. Ebéd után, hegyi aszfaltúton haladunk, amely folyamatosan emelkedik. Fantasztikus tájon tekerünk, utunkat a Dolomitok káprázatos sziklaformái szegélyezik. Késő délután érkezünk meg a Dürren-tó partjára, ahol kísérőautónk vár ránk. Itt fejezzük be mai túranapunkat. A Cristallo-csúcs tükörképében fürdőző csodaszép tó partján, felpakoljuk bringáinkat és buszunkkal a közeli szállásunkra, Cortina d'Ampezzoba utazunk. Ezen a szálláson három éjszakát töltünk.
Távolság kerékpárral: 70 km; Szint fel: 600 méter
Szállás: kemping telepített sátrakkal, vagy opcionálisan panzió

3. nap - Cortina d’Ampezzo, Misurina, Auronzo menedékház, Lavaredo-tornyok, Cortina d’Ampezzo
Ma kerékpárjainkat pihentetve busszal indulunk az Auronzo menedékházba (2320 méter), amely felett a híres Lavaredo-tornyok magasodnak. Ez a Dolomitok egyik legszebb és leglátogatottabb területe. A három fenséges szikla 500-600 méterre nő ki környezetéből, s függőleges, néhol áthajló falakkal tör az ég felé. Lélegzetelállító látvány! A menedékháztól indulunk túrázni, először a Lavaredo, majd a Locatelli menedékház irányába. Ösvényünk a Paterno oldalában kanyarog a menedékházig, körülöttünk a jellegzetesen töredezett dolomitformák magasodnak. A Locatelli menedékháznál megpihenünk, majd folytatjuk utunkat, megkerülve a Lavarado-tornyokat térünk vissza az Auronzo házhoz, ahol a buszunk már vár ránk. Egy zamatos tea a helyi bárban, egy szendvics az elemózsiás zsákból, s túrázunk tovább, a meredek szerpentinen leereszkedve a Misurina-tó partjához jutunk. Innen, akinek van kedve és ereje, biciklivel kelhet át a Dolomitok fővárosába, Cortina d’Ampezzoba. Szállásunk ismét cortinai kempingünkben lesz.
Távolság gyalogszerrel: 10 km; Szint le: 250 méter, fel: 250 méter
Távolság kerékpárral: 14 km; Szint le: 600 méter, fel: 200 méter
Szállás: kemping telepített sátrakkal, vagy opcionálisan panzió

4. nap - Cortina d’Ampezzo, Passo Giau, Nuvolau, Averau, Cinque Torri
Korán reggel autóbusszal Cortina d’Ampezzoból a Giau- hágóba utazunk. A kanyargós szerpentin folyamatosan emelkedik a 2238 méter magasan trónoló hágóig, lebilincselő hegyvidéki táj kíséri utunk. A hágóból túrázni indulunk a Nuvolau-csúcsra. Az ösvény kezdetben túraútvonalon halad, majd beletorkollik a Gusela via ferratába, ahol biztosítóeszközökre van szükség. Felvesszük a speciális felszerelést, lépésről lépésre kapaszkodunk fel a meredek útszakaszon, a ferrata rövid, igen könnyű, így hamar elérjük a csúcsot. A Nuvolau-csúcson feledhetetlen panoráma fogad minket: előttünk magasodik a Tofane gigantikus tömbje, melynek több csúcsa meghaladja a 3000 métert. Mellettünk az Averau-csúcs (2647 méter), lent a völgy felé pillantva pedig a Cinque Torri bizarr sziklaalakzata pompázik. A Nuvolau menedékházban egy kis pihenőt tartunk, majd egy rövid, de kalandos via ferratán felkapaszkodunk az Averau-csúcsra, ahonnan még katartikusabb látványban lehet részünk. A csúcsról leereszkedve a Cinque Torri sziklafalainak oldalában vezet a gyalogút. A Bai de Dones menedékháznál érjük el a műutat, ahol buszunk és kerékpárjaink várnak. Kerékpárral vagy kisbusszal ereszkedünk le Cortina d’Ampezzoba.
Távolság gyalogszerrel: 11 km; Szint le: 700 méter, fel: 600 méter
Távolság kerékpárral: 14 km; Szint le: 700 méter, fel:1000 méter
Szállás: kemping telepített sátrakkal, vagy opcionálisan panzió

5. nap - Cortina d’Ampezzo, Magyarország
Reggel búcsút intünk a Dolomitoknak, és elindulunk Cortinából Magyarország felé. Késő délután érkezünk meg a fővárosba.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2018. február. 21
» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Dolomitok képekben - Hudanik Zsolt, 2012. január. 13
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» Csodálatos Szicília - Kovács Attila, 2018. február. 20
» Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban. - Radics Ákos, 2018. február. 03
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Gyalogtúra a Garda-tónál - 4 nap
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a kemping díját telepített sátrakban, a kerékpárok szállítási költségét, a via ferrata felszerelés bérleti díját, valamint a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a kerékpárok bérleti díját, az esetleges belépőket, az opcionálisan választható panzió felárát, valamint a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Olaszország hazánknál drágább ország, néhány alapvető élelmiszer átlagára a következő: 1.5 l ásványvíz: 1 Euro; fél kg kenyér: 1.5 euró; korsó sör: 3 Euro; ebéd: 15-20 Euro.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 80-100 Euro, amely az egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

35.900 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Szállás: 

Az utazás öt éjszakáját kempingben töltjük. A kempingek jól felszereltek és csodaszép természeti környezetben fekszenek. Sátrat irodánk biztosít, csak matracról és meleg hálózsákról kell gondoskodni. Vendégház: Felár megfizetése esetén lehetőség van vendégház, családi panzió kétágyas, fürdőszobás szobáiban megszállni. Ár: 140 Euro/ 4 éjszaka/fő. Amennyiben ezt a lehetőséget választod, a jelentkezés során mindenképpen jelezd azt felénk.

Étkezés: 
A túra önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, étteremben étkezni. Mivel Olaszország hazánknál picit drágább ország, érdemes itthonról vinni élelmiszert. Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra. Műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz, kulacs, főző, gázpalack, gyufa, konyharuha, szalvéta, konzerv-, sörnyitó, dugóhúzó, kis nylonzacskó szendvicsnek, mosogatószer, szivacs jó szolgálatot tesz a napi étkezések lebonyolítása során.
Időjárás: 
Bár nyár derekán kelünk útra, de a hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra kell számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 20-25 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő higanyszála. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, sportbalesetre is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!