Brda - Az ékszerdoboz

8 napos kajaktúra

Brda a maga 238 km-ével Észak-Lengyelország egyik leghosszabb folyója. Hosszan kanyargó víztömegével izgalmas kajakozást biztosít azoknak, akik nem a jól bejáratott útvonalakon szeretnek haladni. Egy hét gondtalan csavargás ezen a civilizációtól távol eső vidéken és garantált a teljes kikapcsolódás.

Alapár tartalmazza

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az esetlegesen fizetendő szállás díját, az étkezést, az utazást és a biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
vadkemping
Létszám: 
10 - 24 fő
Program: 

Utazásunk igazi különlegessége az, hogy bejáró út, tehát ez az első ilyen kajaktúránk. Garantált a felfedezés öröme, ahol közösen vetjük bele magunkat a sok izgalmat kínáló lengyel kalandokba.

Az utat igen figyelmesen és hosszú évek tapasztalatai alapján terveztük meg, ennek ellenére az útiterv és annak megvalósulása között előfordulhatnak kisebb-nagyobb eltérések.

A tervezett útvonal:

0 nap – Budapest, Szlovákia
Indulás este, közösen Lengyelország irányába.

1. nap - Lengyelország
A délutáni órákban érkezünk meg a vízre szálló helyre, ismerkedünk a kajakokkal, és felmálházzunk őket. Az utazás fáradalmait és tábortűz mellett pihenjük ki, és hangolódunk rá az előttünk álló kihívásokra.

2. nap - Swornegacie, Mylof /23 km
A hajnal ma is felneszel a sátorból: az ébredő vízparttal éledünk mi is. A gyors, álmos reggeli után összecsomagolunk, és vízre szállunk. Piciny csatornákon át evezünk rétek és erdők mellett, néhol fákat, ágakat kerülve, egyre mélyebben hatolva a tavi vadon titkos világába. Egész nap lapátolunk, majd este a szépségtől megilletődve térünk nyugovóra.

3. nap - Mylof, Brda /19 km
Ma is egy varázslatos szakasz vár ránk a lengyel berekvidéken. Újabb szakaszt fedezünk fel a civilizációtól elzárt, érintetlen folyón, messze mindentől, ami gondokkal terheli az életünk. De nagyon közel a Természet igazi és őszinte érintéséhez, ahol minden az aminek látszik. Ha figyelünk, csendben maradunk, magától meséli el titkait. Az este neszei ringatnak majd álomba a hálózsákban, mikor napnyugta előtt megnyugszik a tábor.

4. nap - Brda, Gołąbek /19 km
A negyedik nap már olyan, mintha hetek óta itt lennénk: magától értetődik minden, szavak nélkül értjük egymást. Flottul megy a sátorbontás és állítás, hatékony a lapáttechnika, hangtalanul siklunk előre a vízimadarak és gímszarvasok birodalmát a legkevésbé sem zavarva. Jutalmul belepillanthatunk a vadvilág életébe, és felejtehetetetlen pillanatokban lesz részünk - de nem szeretnénk mindent előre elmesélni...

5. nap - Gołąbek, Świt /13 km
Rövid, de tartalmas napnak nézünk elébe. Hosszú evezésre nem kell számítani, a mai nap az nyugalomról és a természet megfigyeléséről szól. Látjuk majd, ahogyan szép lassan őszbe hajlik az erdő, ahogyan a fák és az ártéri galériaerdő élő közössége felkészül a színes évszakra- még utoljára belekortyolnak az aranyló nyár édes mézébe, mielőtt szép lassan álomra hajtják fejük. 

6. nap - Świt, Gostycyn Nogawica /12 km
A mai nap a búcsúzásé. Az idei nyár legszebb túrájának utolsó napján elgondolkozhatunk arról, hogy mit is élünk át - méltó zárása ennek a túrának és ennek a nyárnak is. Ma elérjük a célunk- elérünk a folyó végéhez, megtaláljuk amiért jöttünk: azt az élményt, ami többet ér, mint bármilyen kézzel fogható. Azt, ami még évek múltán is önkéntelen mosolyt fakaszt a visszaemlékező arcán. Ezen a napon mindenki örül, és picit szomorú is: egy hatalmas tábortűz mellett búcsúztatjuk a nyarat, és a Mazuri-tóvidéket. A boldog csapat örömmel tölti el a túravezetőt is- ezért csináljuk ezt az egészet. 

7. nap - Gostycyn Nogawica, Kronowo
A reggeli órákban elindulunk hazafelé. Garantáltan más emberként térünk meg otthonunkba, mint ahogyan elindultunk. Más számít, más fontos, értékük lesz az apróságoknak. Az ablakon kibámulva belefeledtkezünk az élmények sodrába- még azok hatása alatt vagyunk...

8. nap – Budapest
A hajnali órákban érkezünk vissza a Budapestre

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Egy szerelem története – Mazuria - az eltitkolt mese! - , 2018. június. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Tarnów, a reneszánsz gyöngyszeme - Nagy Árpád, 2014. szeptember. 19
» Túra a felhők felett - Kasprowy és Giewont, a Lengyel-Tátrában - Kovács Attila, 2014. július. 29
» Európa ősrengetege - A Białowieżai-erdő - Etédi Alexa, 2014. július. 17
» Tutajozás a Dunajecen - Nagy Árpád, 2014. március. 24
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a felszerelés bérlését (tengeri kajak, spricó, mellény, lapát, vízhatlan kabát, vízhatlan zsák), a hajószállítást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az esetlegesen fizetendő szállás díját, az étkezést, az utazást és a biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Lengyelország hazánkhoz hasonló árfekvésű terület. Az általunk javasolt minimális költőpénz 10 Euro/fő, amely az egyéni igények függvényében változhat. Javasoljuk, hogy valamennyi készpénz mindenképpen legyen nálatok, mert nem mindig leszünk bankautomata közelében.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
35 - 40 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
80 - 100 Euro/fő
Előleg: 

23.000 Ft/fő, amely a jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

36.900 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Felszerelés ajánló

Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk.

Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A Vidám Járgány utasai 2-án, 19 órakor a Római parti bázisunkról (Budapest, III. ker. Nánási út 53.) indulnak. Amennyiben a nagyon vidám kisbuszban szeretnél utazni Budapestről oda-vissza, akkor a korlátozott férőhely miatt igényedet a jelentkezéskor jelezd irodánk felé.
A kisbusz ára: 19.900 Ft/fő, ami a helyszínen, induláskor fizetendő.A kisbusz betelt!

Az egyénileg utazókat szintén 2-án, 19 órakor várjuk a Római partra, ahonnan közösen indulunk Lengyelországba.

Szállás: 

Az éjszakát saját sátrainkban töltjük, fizetett vadkempingekben. Ennek ára 5 Euro/fő/éjszaka általában.

Étkezés: 
Egyénileg. Célszerű az első két napra szendvicset, innivalót és nem romlandó élelmiszereket hozni (müzliszelet, szőlőcukor, keksz, nassolni való). Napközben folyamatosan lesz lehetőség vásárlásra, illetve vízvételre. Ami még fontos lehet: műanyag tányér, bögre, evőeszköz, bicska, termosz vagy kulacs.
A területről: 
A Brda Észak-Lengyelország egyik leghosszabb folyója. A Visztula bal oldali mellékfolyójaként hosszan kanyarog, meanderezik, izgalmas útvonalával, az egyik legizgalmasabb Lengyel folyó. Hossza 238 km, esése 125 méter, vízgyűjtő területe 4634 km.
Időjárás: 
A hazai kellemes őszi időre kell számítani. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal készülj.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy táskád, amiben a túrára közvetlenül nem szükséges felszerelések vannak, és egy kis csomag, amit a hajóban is magunkkal vihetünk. Ajánlott felszerelések: esőkabát, esőnadrág, gumicsizma, vízálló szandál, hosszú-, rövid ujjú pólók, polár kabát, kényelmes hosszúnadrág, fürdőruha, hálózsák, napszemüveg, sapka vagy kendő, fejlámpa, fényképezőgép, elsősegély csomag és igazolványok. A sátrazáshoz kiteríthető nylon, ponyva, igény esetén összecsukható szék.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Lengyelországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: Láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!