Alpamayo - A világ legszebb hegye

18 napos hegymászás Peruban

Ez az út maga az álom. Aki látta, örökké visszavágyik, aki csak fényképről ismeri, nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy ezt látnia kell. Az Andok egyik legkülönlegesebb részét választottuk expedíciónk helyszínéül: a sokak szerint Földünk legszebb hegyének tartott Alpamayo 5947 méteres jégpiramisát és a Quitaraju 6040 méteres magasságba törő csúcsát. A Santa Cruz völgyébe ékelődött hegylánc döbbenetesen szépséges: a jégtakarótól csillogó, tökéletes harmóniában összefonódó óriástömbök az égszínkék tengerszemekkel kitörölhetetlen élményt hagynak maguk után.

Alapár tartalmazza

a szállást Limában ( 3 éj) és Huarazban ( 4 éj reggelivel), a busz költségét Lima és Huaraz között, a teljes ellátás az expedíció alatt, a sátrazást, az UIAGM vizsgával rendelkező helyi, profi hegyi vezetők költségét, a teherhordók díját, a külön fuvarozást, a hegymászó felszerelést, a VHF rádió használatát, a szaturáció mérő használatát, a nemzeti park belépőt, és a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet, a reptéri transzfer költségét Limában, a programban nem szereplő étkezést Limában és Huarazban, valamint a biztosítást, és az esetleges belépőket.

Hossz: 
18 nap
Szállás: 
kényelmes hostel, valamint sátrazás teljes ellátással
Létszám: 
4 - 10 fő

Nehézség:

Technikás, nehéz túráról van szó, hiszen az Alpamayo nehézsége alpesi skálán mérve D, amíg a Quitaraju D mínuszos. (A francia osztályozás a könnyűtől az extrém nehézségűig osztályozza az alpesi utakat, az összesen hat kategóriából a D a negyedik helyen áll). A Cordillera Blancán viszonylag könnyű az akklimatizáció, a technikás terepet pedig UIAGM vizsgával rendelkező hegyi vezetőkkel küzdjük le. A nemzetközi sztenderd szerint egy hegyi vezető két embert vezet. Hangsúlyozzuk, hogy a túrára fontos a fizikális felkészülés! Állóképességi sportokat ajánlunk, mint a futás, túrázás, kerékpározás. A csúcs sikeres megmászásához hegymászóismeretek szükségesek. Az, hogy szervezetünk hogyan reagál a nagy magasságra, genetikai adottságok is befolyásolják. Ugyanakkor, ha valaki kitartó, mentálisan és fizikálisan is erős, akkor könnyebben átvészeli a holtpontokat és a sorozatterhelést.

Program: » Részletes program

1. nap - Lima
Peru fővárosába repülünk.

2. nap – Lima, Huaraz (3100 méter)
A földrész egyik legnagyobb hegymászó központjába, Hurazaba buszozunk.

3. nap – Huaraz
Felfedezzük a várost, élvezzük az expedíció előkészületeit és a hely hangulatát.

4. nap – Huaraz, Laguna Churup, Huaraz
Akklimatizáció céljából a szépséges Churup lagúnához túrázunk.

5. nap – Huaraz
A hegymászás előtti napon kihasználjuk a civilizáció minden kényelmét.

6. nap – Huaraz, Cashapampa, Llamacoral (3700 méter)
Cashapampába buszozunk, ahol egy könnyű túrát követően elérjük első táborhelyünket.

7. nap – Llamacoral, Alaptábor (4000 méter)
Az alaptáborig túrázunk, előttünk az Alpamayo páratlan látványa.

8. nap – Alaptábor (4000 méter), Moraine Camp (4900 méter)
A Moraine Campből 5000 méterig mászunk, ahonnan a legszebb fotókat készítésére nyílik lehetőség.

9. nap - Moraine Camp (4900 méter), High Camp (5300 méter)
A felső táborig jutunk, ahonnan már látszik a Quitaraju csúcsa is.

10. nap - Summit Quitaraju (6034 méter), High Camp(5300 méter)
Jó időjárás esetén elérjük a Quitaraju fenséges csúcsát.

11. nap - Pihenőnap
A két mászás között tartunk egy pihenőnapot, s táborunkban élvezzük kivételes helyzetünket.

12. nap - Alpamayo csúcs (5947 méter), High Camp (5300 méter)
A majdnem 6000 méteres Alpamayot másszuk meg. A látvány elképesztő, szavakkal megfoghatatlan!

13. nap - High Camp (5300 méter), Alaptábor (4000 méter)
A már ismert alaptáborig ereszkedünk le.

14. nap - Alaptábor (4000 méter), Huaraz
Visszatérünk Huarazba, ahol megérdemelten élvezhetünk minden földi jót.

15. nap - Tartaléknap
Rossz idő esetére tartaléknappal készülünk.

16. nap - Huaraz, Lima
Visszatérünk a fővárosba, ahol ajándékvásárlással és kellemes sétával töltjük a napot.

17. nap - Lima
A második tartaléknapunk arra az esetre, ha az időjárás nem lenne kegyes hozzánk.

18. nap - Lima, Budapest
Egy átszállással hazarepülünk.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2017. október. 20
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2016. december. 19
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06
» Chile hihetetlen tájain... - Kovács Attila, 2017. október. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Peru kalandutazás - 19 nap
Részletes program

1. nap - Lima
A budapesti ferihegyi repülőtérről menetrend szerinti járattal, egy európai átszállást követően érkezünk meg Peru fővárosába. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd egy kötetlen séta keretében a sokszínű főváros felfedezésére indulunk.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

2. nap – Lima, Huaraz (3100 méter)
Kora reggel indulunk Huaraz irányába, amely az egész kontinens egyik legnagyobb hegymászóparadicsoma, amely a Cordillera Blanca, valamint a Cordillera Negra határában fekszik. Ez a terület huszonöt, hatezer méternél magasabb hegyet tudhat magáénak. Az elkövetkezendő napok kárpótolnak majd bennünket a 7-8 órás utazásért cserébe: a kristálytiszta tengerszemek, hófödte, égbe törő csúcsok és a gleccserek pazar együttese elképesztő harmóniát sugároznak. A 4100 méteres Conacocha-hágón történő átkelést követően, az esti órákban érünk Huaraz városába. Szállásunk egy kellemes hostelben lesz, vacsoránkat pedig egy autentikus, helyi étteremben költjük el.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

3. nap – Huaraz
A mai nap akklimatizálódásnak is kiváló, hiszen a 3100 méteres magasságot szoknia kell szerve-zetünknek. Az alkalmat kihasználva vegyülünk el a hátizsákos világcsavargók és a hegymászók között, hogy felfedezzük a földrengésből újjáépült város minden szegletét. Miközben lassan hozzászokunk a nagy magassághoz, megtesszük az expedícióhoz szükséges utolsó előkészületeket is.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

4. nap – Huaraz, Laguna Churup ( 4450 méter), Huaraz
Akklimatizáció céljából egy kellemes túrát teszünk a Huascarán Nemzeti Parkban. E terület nemcsak természeti adottságaiban emelkedik ki, hanem a növényzete is rendkívül változatos: pampa, szubtrópusi erdő és az örök hó birodalma váltják egymást. Túránk célja a Churup lagúna, amelynek kékeszölden ragyogó vizében viszszatükröződnek az őt körülvevő csúcsok szédületes alakzatai. A nap során különösen figyelünk az elegendő folyadékbevitelre, amellyel csökkenthetjük az esetlegesen előforduló fejfájást is.
Táv: fel 600 méter, le: 600 méter
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

5. nap – Huaraz
Ezen a napon alkalmat biztosítunk arra, hogy az expedíció előtt kipihenjük magunkat, illetve beszerezzük azokat a holmikat, amelyekre még szükségünk lehet a hegyen. Nagyszerű érzés a város hangulatának részese lenni és izgatottan várni a következő napok kihívásait. A túraboltok, éttermek, kávézók és ajándékboltok kínálata nem hagy majd számunkra időt az unatkozásra.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

6. nap – Huaraz, Caraz, Cashapampa, Llamacoral (3700 méter)
Külön busszal először Carazba, majd egy kis faluba, Cashapampába (2990 méter) utazunk, ahol a teherhordóink átveszik a szállításra előkészített táskáinkat. Nekünk nincs más dolgunk, mint élvezni a trekking első napját: széles völgyben gyalogolunk táborhelyünkig, Llamacoralig, ahol egy füves réten, sátrazunk.
Menetidő: 4 óra, Táv: fel 710 méter

7. nap – Llamacoral, Alaptábor (4000 méter)
Utunk során Peru talán leghíresebb, s egyben egyik legszebb túraútvonalán haladunk, amely a Santa Cruz völgybe vezet. Tömegre mégsem kell számítani, olyan az érzésünk, mintha kiváltságosok kis csoportját alkotnánk: ahogy egyre beljebb haladunk a beláthatatlan völgy száján, a meredélyekről lezúduló vízesések mentén haladva egyszer csak előbukkan a Taulliaru 5830 méteres csúcsa. A hófödte kolosszus csak az egyik csoda, amely folyamatos fényképezésre csábít, őt követi az Alpamayo és a Quitaraju. Az alaptáborba érve, ahol kísérőink már főznek ránk, tudjuk, hogy ez lesz életünk egyik legmeghatározóbb kalandja.
Menetidő: 6 óra; táv fel: 300 méter

8. nap – Alaptábor (4000 méter), Moraine Camp (4900 méter)
A Moréna táborig túrázunk fel, ahol megpihenünk, majd egészen 5000 méterig haladunk tovább. Az innen negyedórára található gleccsernél tökéletes képeket készíthetünk az Alpamayo hibátlan jégpiramisáról. Sátrainkban kipihenjük magunkat és élvezzük a tábori élet különleges hangulatát, valamint a teljes ellátással járó kényelmet.
Menetidő: 6 óra; táv fel: 900 méter

9. nap - Moraine Camp (4900 méter), High Camp (5300 méter)
Ma elérjük a felső tábort. A nyereg alatti platón, egy széltől védett helyen táborozunk le, amely a leg- kellemesebb az itt található táborhelyek közül. Ezen a helyen még közelebb kerülünk célunkhoz, a világ legszebb hegyéhez, s jól látszik a másik célpont: a Quitaraju is. 
Menetidő: 7 óra; táv fel: 400 méter

10. nap - Quitaraju csúcs (6034 méter), High Camp (5300 méter)
Izgalmas nap virrad ránk: jó idő esetén elérjük a Quitaraju 6034 méteres csúcsát. A Quitaraju mászása D, azaz közepes nehézségű út, amely egy havas gerincen vezet, és körülbelül 30-40 fok meredekségű hólejtőkön kell átkelnünk. A főgerincen egy 100 méteres kitett rész következik, a csúcs körül pedig hópárkányok vannak. Fent leírhatatlan látvány fogad bennünket: a Cordillera Blanca vonulatai fenségesen uralják a gyönyörű tájat. Lefelé a vezetőink eresztenek le bennünket.
Menetidő: 10 óra; táv fel: 730 méter, le 730 méter

11. nap - Pihenőnap
A Quitaraju és az Alpamayo csúcsmászás sorrendje felcserélhető, de ma mindenképpen pihenőnapot tartunk, hogy elegendő erővel vágjunk neki holnap a második csúcsnak.

12. nap - Alpamayo csúcs (5947 méter), High Camp (5300 méter)
A gleccseren kelünk át a fal aljában, s 5650 méteres magasságban egy nagy bergschrundigot találunk. Ez egy olyan hasadékot jelent, amely a mozgó jég és a stabil jég között keletkezik. Itt kezdődik a mászás különböző meredekségű hófalakon. Kötélbiztosítással haladunk, a legmagasabb hógombát körülbelül hat óra alatt érjük el. Ez már maga a csúcs, amely lélegzetelállító környezetben fekszik. Lefelé ismét a vezetőink fognak leereszteni. Délután jól fog esni a pihenés és a meleg tea.
Menetidő: 10 óra; táv fel: 730 méter, le 730 méter

13. nap - High Camp (5300 méter), Alaptábor (4000 méter)
A már jól bevált úton leereszkedünk az alaptáborba, ahol teherhordóink segítségével tábort bontunk, és lejjebb költözünk ismert táborunkba.
Menetidő: 6 óra; táv le: 1300 méter

14. nap - Alaptábor (4000 méter), Huaraz
Még egy kis gyaloglás vár ránk, aztán Cashapampában találkozunk a csomagjainkkal és innen már privát busszal megyünk vissza Huarazba, ahol a civilizáció minden vívmányát kiélvezhetjük.
Menetidő: 3 óra; táv le: 900 méter
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

15. nap - Tartaléknap
Abban az esetben, ha az időjárás megakadályozna bennünket valamelyik csúcs elérésben, úgy ezt a napot tartalékként arra szánjuk, hogy bepótoljuk az esetleges hegymászást.

16. nap – Huaraz, Lima
Busszal visszautazunk Limába. A főváros egymástól egészen eltérő részekből áll, s gasztronómiailag is igen gazdag választékkal várja csapatunkat.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

17. nap – Lima
Másik tartaléknapunk keretében felfedezhetjük a főváros egyéb részeit. Az óváros a UNESCO Világörökség részét képezi: nem hagyjuk ki a Plaza de Armas főterét, az Elnöki Palotát és a katedrálist. Szabadidőnkben megvásárolhatjuk szeretteinknek az autentikus perui ajándékokat és átmehetünk a modern, koloniális épületekkel tarkított Barranco városrészbe.
Szállás: hostel
Ellátás: reggeli

18. nap: Lima, Budapest
Szállásunkról a repülőtérre utazunk, ahonnan egy európai átszállással hazarepülünk.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a szállást Limában ( 3 éj) és Huarazban ( 4 éj reggelivel), a busz költségét Lima és Huaraz között, a teljes ellátás az expedíció alatt, a sátrazást, az UIAGM vizsgával rendelkező helyi, profi hegyi vezetők költségét, a teherhordók díját, a külön fuvarozást, a hegymászó felszerelést, a VHF rádió használatát, a szaturáció mérő használatát, a nemzeti park belépőt, és a magyar nyelvű vezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a reptéri transzfer költségét Limában, a programban nem szereplő étkezést Limában és Huarazban, valamint a biztosítást, és az esetleges belépőket.

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak Peruban nem magasak. Egy átlagos vacsora 12-15 amerikai dollárnak felel meg.

Elsősorban dollár kivitelét javasoljuk. Figyeljünk arra, hogy sérült papírpénzt, valamint nagyobb címleteket általában nem fogadnak el Peruban.

Várható költőpénz szükséglet: 
400 USD/fő
Előleg: 

260.000 Ft/fő, ami jelentkezéskor fizetendő.

Hátralék: 

419.000 Ft/fő, ami utazás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Táska: Célszerű egy nagy, 80-100 literes hátizsákba, vagy jó minőségű, strapabíró sporttáskába pakolnod felszerelésed nagy részét, hiszen a túrák a teherhordóink ezt viszik majd magukkal. Tekintettel arra, hogy hátizsákod nagy igénybevételnek lesz kitéve, ezért húzz rá egy nagy, műanyag zsákot, valamint a fontosabb holmikat is gondosan csomagold be az eső ellen. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy bőröndöt semmi esetre se hozz magaddal! A túra során legyen nálad egy kisebb, vízhatlan hátizsák, amelyben meleg ruhát, vizet, a személyes irataidat, illetve a fényképezőgépet tudod tartani.
Hálózsák: Meleg hálózsákra van szükség, aminek a komfort tartománya legalább -18 fok. A hegyi túrák alatt az éjszakák igen hidegek, ezért kérünk, hogy megfelelő hálózsákot hozz magaddal.
Túrabakancs: Kényelmes, vízálló, bejáratott bőrbakancsra van szükség, amelyet már régóta használsz. Ha új bakancsod van, még az utazás előtt járasd be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábad. A felsőbb táborokba duplex bakancsot (hágóvas, jégcsákány bérlése benne van az árban) használj Pakolj be 3-4 pár vastag túrazoknit, illetve váltócipőt.
Meleg ruházat: Javasoljuk a réteges öltözködést, a polár felső és nadrág, pehelykabát, szélálló ruházat, meleg aláöltözet, vízálló kabát és nadrág, sapka és kesztyű ( öt ujjas belső, gyapjú vagy műszálas kétujjas, illetve külső szélálló, vízhatlan kesztyű) használatát. Napszemüveg: Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, javasoljuk a gleccserszemüveg használatát.
Egyéb: Fejlámpa, pótelemek, beülő, kamásli, bicska, termosz, magas faktorú napkrém, szőlőzsír, túrabot, kamásli, siltes sapka, arcmaszk, tisztálkodáshoz nedves törlőkendő, „kacsa”, alváshoz vastag matrac.
A sátrat irodánk biztosítja.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal utazunk egy európai átszállással. Fontos, hogy a kedvezőbb repülőjegyárak miatt az utazás dátuma egy-két napot módosulhat!
Amennyiben egyénileg történik a repülőjegy vásárlás, mindenképp előtte érdeklődj irodánknál!

Szállás: 

Limában és Huarazban jó minőségű, kényelmes és tiszta hostelekben alszunk, ahol a reggelit biztosítják részünkre. A hegyen sátrakban éjszakázunk, amit vezetőink és a teherhordók cipelnek, illetve állítanak össze a helyszínen. A táborban teljes ellátást kapunk, a vezetőink főznek ránk és a vizet is tőlük kapjuk. Külön sátorban fogunk étkezni és a teljes kényelem érdekében toilet sátor is a rendelkezésünkre áll majd.

Étkezés: 
A programon kívüli étkezésektől eltekintve önellátó. Az expedíció ideje alatt tejes ellátást kapunk. Ügyelnünk kell arra, hogy a hegyen napi 5-6 liter folyadékot kell meginnunk, a víz biztosításáról vezetőink gondoskodnak.
A területről: 
Az Andok legszebb hegyei közé tartoznak a Cordillera Blanca csúcsai. Fő célunk, az Alpamayo többször “nyerte már el” a világ legszebb hegye címet.  A Cordillera Blanca 180 km hosszú, de csupán 20 km széles. 25 csúcsa van, amely 6000 méternél is magasabb és még 35, amely 5700 méter fölé magasodik. Szinte az egész hegység gleccserekkel és jégtakaróval fedett. A keleti lejtőkről a folyók az Amazon medencéjébe tartanak, s innen az Atlanti-óceánba, a nyugati lejtők vizei azonban a Csendes-óceánba ömlenek. Különleges klímája van a hegységnek, aminek köszönhetően könnyebb az akklimatizáció, mint például a Déli félteke legmagasabb hegyén, az Aconcaguán. A hóhatár 4800 méter környékén van, addig a táj különlegesen zöld. A hőmérséklet-ingadozás is elég nagy: éjjel 5000 méteren gyakran van mínusz 5-20 fok, míg nappal akár plusz 25 fokig is megemelkedik a hőmérséklet. A Cordillera Blanca hegyei magasságban és nehézségben is az Alpok és a Himalája között helyezkednek el. Vagyis nem kezdőknek való terep, de akinek van alpesi tapasztalata nagyon nagy örömét fogja lelni a Cordillera Blanca hegyláncai között. Az utunkról: az Alpmayo dél-nyugati oldalának normál útja a Ferrari út, de ezt manapság már nem nagyon másszák, mert 1995-ben leomlott az út egy darabja. Helyette a hosszabb és élvezetesebb francia variánst másszák, amely a mai napig a normál útként funkcionál. Nehézsége alpesi skálán mérve D, vagyis nehéz. Ugyanakkor helyi UIAGM vizsgával rendelkező vezetők segítségével másszuk meg a két csúcsot úgy, hogy két mászóra egy hegyivezető jut, akik végig kötelekkel biztosítanak mindenkit!
Időjárás: 
Peruban a domborzat váltakozása szerint eltérő időjárásra kell számítanunk. A legkellemesebb és egyben legszárazabb évszak májustól októberig tart. Napközben átlagosan 13-20 C fokra kell számítanunk, a hegyekben viszont a tengerszint feletti magassággal párhuzamosan hűl le a levegő. A Cordillera Blanca vidékén magashegyi időjárásra lehet számítani, ugyanakkor a megszokottól magasabb páratartalom segíti az akklimatizációt. 5000 méter fölött mínusz 5 és 20 fok között változhat a hőmérséklet, de nappal akár plusz 25 fok is lehet. A völgyekben ilyenkor télen is kellemes, szélcsendes az idő és 25 fok körül van a hőmérséklet.
Csomagolás: 
A repülőn feladható csomag maximális súlya 20 kg, míg a kézipoggyászé 5 kg lehet. Fontos, hogy az útleveled és minden értékes dolgot a kézipoggyászba pakolj! Figyelj arra, hogy a felszállás előtt ne legyen nálad semmilyen szúró-vágó eszköz (pl. bicska), mert ezeket a repülőtér dolgozói elveszik. Pakold ezeket a nagy csomagba, amit feladsz a repülőre. Mivel néha előfordul, hogy a feladott csomagunk nem érkezik meg velünk együtt a célállomásra, így javasoljuk, hogy legyen rajtad a bakancsod, valamint vigyél fel magaddal a gépre meleg ruhát, illetve az esőkabátod. A túrák során a kisebb, 40-60 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a helyszínen, a limai repülőtéren tudják a perui belépő pecsétet beszerezni. Fontos, hogy a hazautazástól számított hat hónapig érvényes útlevéllel rendelkezz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára. Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk a perui utazáshoz. Kérünk, hogy az utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel a Nemzetközi Oltóközpontot ( Budapest, IX. ker. Gyáli út 3/A.; rendelés idő: hétfőtől csütörtökig 09:00-14:00 óra közt. Telefon: 476-1364), vagy kérd ki háziorvosod tanácsát.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!