A természetközeli Kuba

13 napos körút Kubában, ahogy eddig még sosem

E különleges körutazás a hagyományos turista útvonalakról letérve, az oly sokak által keresett "igazi Kubát" mutatja be, végigjárva az országot a nyugati részen található Pinar del Rio tartománytól egészen az ország középső részén található éghajlat-választó Escembray-hegységig. A körút fáradalmait pedig Varadero fehér homokos tengerpartján, az all inclusive szállodák által nyújtott kényelemben pihenhetjük ki.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet Budapest-Párizs-Havanna-Párizs-Budapest útvonalon menetrendszerinti járatok turistaosztályára, a repülőtéri illetéket, a Kubába való belépéshez szükséges turistakártyát, az útlemondási biztosítást, a szállást a körutazás során helyi besorolású 3* és 4*-os szállodák kétágyas szobáiban félpanziós ellátással, Varaderon helyi besorolású 4*-os szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással, transzfereket Kubában, az utazást körutazás során légkondicionált autóbusszal, a programot leírás szerint belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést a körút során (az idegenvezető Kubában várja a csoportot), magyar nyelvű asszisztenciát Varaderon a pihenés során. Havannában és Varaderon felár ellenében 5*-os szálloda is foglalható. A repülőgépek töltöttségének függvényében a részvételi díj emelkedhet!

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 6 fő
Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Párizs, Havanna
Elutazás Budapestről Párizson keresztül Havannába, transzfer a szállodába.

2.nap - Havanna
Reggeli után egész napos városnézés Havannában, mely érinti a város régi és modern városrészét is.

3.nap - Havanna, Soroa, Vinales
Reggeli után indulás az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba, ahol meglátogatunk egy orchidea farmot, megmásszuk a vinales-i kilátót és csónakázunk egy indián barlangban.

4. nap - Vinales, Gran Cavema de Santo Tomas
Reggeli után kiránulás a Gran Cavema de Santo Tomas barlanghoz, melyet egy kis lovaglás követ a Boglya-hegyekben. Mielőtt visszatérünk Vinales-be még egy tipikus farmot is meglátogatunk.

5.nap - Vinales, Guama, Playa Larga
Reggeli után indulunk az ország középső részébe, a Disznó-öbölhöz, ahol meglátogatunk egy indiánfalut és egy krokodilfarmot.

6.nap - Playa Larga, Cienfuegos
Reggeli után a Montemar Nemzeti Parkon kereszül utazunk Cienfuegosba, Kuba egyik legelbűvölőbb városába, ahol városnézés szerepel a programunkban.

7.nap - Cienfuegos, Trinidad
Reggeli után indulás Trinidadba a Cukormalmok völgyén keresztül, városnézés.

8. nap - Escrambay-hegység
Reggeli után indulunk az Escrambay-hegységbe, ahol szakképzett helyi vezető segyítségével ismerkedünk meg a terület növény- és állatvilágával.

9.nap - Trinidad, Varadero
Reggeli után szabadidő, majd transzfer Varaderoba, a választott szállodába.

10-11.nap - Varadero
Pihenés a válaszott szállodában all inclusive ellátással, lehetőség fakultatív progrmaokra.

12.nap - Varadero, Havanna, Párizs, Budapest
Reggeli után transzfer a havannai repülőtérre, hazautazás párizsi átszállással Budapestre.

13.nap - Budapest
Érkezés Budapestre.
 

A program tetszés szerint hosszabbítható varaderoi üdüléssel! 

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Havanna hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 27
» Havanna utcáin - Kovács Attila, 2017. július. 17
» Forró ritmusok és veterán autók - a valódi Kuba - Kovács Attila, 2017. március. 23
» Kuba képekben - Kovács Attila, 2016. augusztus. 08
» Kubai hangulat - Kovács Attila, 2016. június. 05
» Forró ritmusok és veterán autók - Kuba hangulata - Kovács Attila, 2016. május. 18
» Új Utazom.com iroda - Károly körút 6. - Kovács Attila, 2015. augusztus. 31
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program

1. nap - Budapest, Párizs, Havanna
Elutazás Budapestről Párizson keresztül menetrendszerinti járatokkal Havannába, érkezés után transzfer a szállodába, este szabadprogram. Az idegenvezető Kubában várja a csoportot.

2.nap - Havanna
Reggeli után egész napos városnézés Havannában, mely érinti a város régi és modern városrészét is. A program során érintjük a főbb nevezetéssegeket, a Forradalom teret, a Villanegyedet, a Malecon sugárutat és természetesen az világörökség részévé nyílvánított Habana Vieját, a Katedrális térrel, a Caiptolioval, a Plaza de Amas-sal, a Plaza Vieja-val. A programból nem hiányozhatnak Hemingway kedvenc törzshelyei sem, a "Bodeguita del Medio" vagy a "La Floridita" bár sem, ahonnan a híres koktélok, a mojito és a daiquiri indultak világhódító útjukra. Megismerkedés a rum készítésével a Havana Club Rum Múzeumban kóstolóval, majd ebéd egy tipikus helyi étteremben az óvárosban. Délután visszatérés a hotelbe, szabadprogram.

3.nap - Havanna, Soroa, Vinales
Reggeli után indulás az ország nyugati részébe, Pinar del Rio tartományba. Útközben megálló egy Soroa-ban, melyet "Kuba Szivárványának" is hívnak, itt meglátogatunk egy orchidea farmot, ahol 6000 dísznövény és 700 orchidea csodálható meg. Ezt követően panoráma városnézés Pinar del Rio tartomány fővárosában, majd megérkezés Vinales-be, mely 1999 óta az UNESCO világörökség része. Itt megtekintjük a kilátót, majd ebéd a Mural de la Prehistoriánál, az őskort ábrázoló falfestmény tövében, végül csónakázás az indiánbarlangban. Transzfer a szállodába, szobák elfoglalása, este szabadprogram.

4. nap - Vinales, Gran Cavema de Santo Tomas
Reggeli után kirándulás a Gran Cavema de Santo Tomas barlanghoz, mely Kuba legnagyobb, 8 szintes 46 km kiterjedésű barlangrendszere. Itt szakképzett vezető segítségével megtekintjük a barlangrendszer nyilvános, látogatható részét, ahol csodálatos cseppkövek és kvarcképződmények láthatóak. A program különlegessége, hogy csak nagyon kevés turista részére egedélyezik a látogatást, így az egész barlangrendszer szinte eredeti állapotában maradt fent. Ezt egy kb. félórás lovaglás követi a völgyben a különleges Boglya hegyek, dohányföldek között, majd végül betérünk egy kubai farmra, ahol bepillantást nyerhetünk a kubai vidéki élet mindennapjaiba. Tipikus kubai ebédünket is itt fogyasztjuk el, majd ebéd után szieszta a ranch-on, déltuán visszatérés a szállodába, este szabadprogram.

5.nap - Vinales, Guama, Playa Larga
Reggelit követően indulás az ország középső részébe, a Karib-tenger partjára a Disznó-öbölhöz. Útközben megálló Guama-ban, ahol a helyi őslakos indiánok szokásaival ismerkedhetünk meg a rekonstruált indiánfaluban, melyhez egy motorcsónak túrával jutunk el egy gyönyörű lagúnán keresztül. Ezt követően megtekintjük Kuba legnagyobb mocsárvidékének, a Peninsula de Zapata-nak az élővilágát a szomszédos krokodilfarmon. Itt ebédelünk, mely során a bátrabbak a krokdilhúst is megkósolhatják. Déután megérkezés Playa Larga-ra, a Disznó-öböl északi csücskénél elhelyezkedő tengerparti üdülőhelyre. Szállás elfoglalása, este szabadprogram.

6.nap - Playa Larga, Cienfuegos
Reggeli a hotelben, majd indulás a Montemar Nemzeti Parkon keresztül Cienfuegos városába. A nemzeti park területén 900 növényfaj és 160 madárfaj, valamint 12 egyéb állatfaj él eredeti környezetben. A program során madárlesen is részt veszünk. A Karib-tenger gyöngyének nevezett Cienfuegosba érkezés után ebéd egy helyi étteremben, majd panoráma városnézés során megtekintjük a település főbb látnivalóit. A város 2005 óta a világörökség része, és Kuba egyik legnagyobb egyetemi központja élénk éjszakai élettel, számtalan étteremmel és bárral. Szállás elfoglalása, este szabadprogram.

7.nap - Cienfuegos, Trinidad
Reggeli után indulás Trinidadba, a több, mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba. Utunk elsőként a Cukormalmok völgyébe vezet, ahonnan a XVIII. századtól a világ cukortermelésének jelentős része származott. Itt megtekintjük a környék leggazdagabb családjának az Izgana családnak az uradalmát. A kalandvágyók felmászhatnak a 45 méter magas, 136 lépcsős rabszolgatoronyba, ahonnan csodás panoráma nyílik a környékre. Programunk következő pontjaként betekintést nyerhetünk a kubai vidéki élet mindennapjaiba a Casa Guachinango birtokon. Továbbindulás Trinidadba, ahol megérkezés után ebéd az óvárosban, majd ezt követően városnézés: Rabszolgapiac, Katedrális, Romantikus Múzeum. Megérkezés a szállodába, szobák elfoglalása, szabadprogram. Trinidadban a szálloda a tengerparton található és all inclusive ellátást biztosít! 

8. nap - Escrambay-hegység
Reggelit követően indulás orosz teherautók platóján utazva a közeli, 800 méter magas Escambray hegységbe, mely Kuba éghajlat-választó hegysége. A túrát szakképzett helyi vezető irányításával tesszük meg, utunk során megismerkedünk a kubai növény- és állatvilággal és megtekintünk egy kávéültetvényt is. Majd az el Rocio vízeséshez érve lehetőségünk lesz fürdeni a friss hegyi folyóban is. Útközben ebéd egy helyi ranchon. Ebédet követően lehetőség lesz megmártózni az El Venado természetes lagúnában. Délután visszatérés a trinidadi szállodába, szabadprogram.

9.nap - Trinidad, Varadero
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a 280 km-re található Varaderoba, a választott szállodába. Szállás elfoglalása, szabadprogram.

10-11.nap - Varadero
Pihenés a válaszott szállodában all inclusive ellátással, lehetőség fakultatív programokra.

12.nap - Varadero, Havanna, Párizs, Budapest
Reggeli után transzfer a havannai repülőtérre, hazautazás menetrendszerinti járatokkal párizsi átszállással Budapestre.

13.nap - Budapest
Érkezés Budapestre.

A program tetszés szerint hosszabbítható varaderoi tartózkodással!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet Budapest-Párizs-Havanna-Párizs-Budapest útvonalon menetrendszerinti járatok turistaosztályára, a repülőtéri illetéket, a Kubába való belépéshez szükséges turistakártyát, az útlemondási biztosítást, a szállást a körutazás során helyi besorolású 3* és 4*-os szállodák kétágyas szobáiban félpanziós ellátással, Varaderon helyi besorolású 4*-os szálloda kétágyas szobáiban all inclusive ellátással, transzfereket Kubában, az utazást körutazás során légkondicionált autóbusszal, a programot leírás szerint belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést a körút során (az idegenvezető Kubában várja a csoportot), magyar nyelvű asszisztenciát Varaderon a pihenés során. Havannában és Varaderon felár ellenében 5*-os szálloda is foglalható. A repülőgépek töltöttségének függvényében a részvételi díj emelkedhet!

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket.

Helyszíni költségek leírása: 

kilépési illeték: 25 CUC/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 CUC/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 EUR/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a fizetendő előlegként.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest - Párizs - Havanna - Párizs - Budapest útvonalon menetrendszerinti járatokkal. Transzferek, programok a körút során légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Szállás: 

A körutazás során helyi besorolású 3*/4*-os szállodák kétágyas szobáiban, a varaderoi pihenés alatt 4*-os szálloda kétágyas szobáiban.

Havannában és Varaderon 5*-os szálloda is választható, melynek felára: 39 000 Ft/fő.

Egyágyas felár:
4*-os kategória estén: 36 000 Ft/fő
5*-os kategória estén: 56 000 Ft/fő

Étkezés: 
A körutazás során félpanzió (reggeli és ebéd a leírás alapján), igény esetén vacsora kérhető, melynek felára 22 900 Ft/fő. Varaderoban all incluisve ellátás: teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora) büférendszerben, helyi alkoholos és alkoholmentes italok, snackételek napközben.
A területről: 
Kuba egyszeri és megismételhetetlen. Az ország minden egyes pontja, legyen az a történelmi hangulatú Havanna, az ország belsejében található természeti látnivalók, vagy a vakítóan fehér homokos tengerpartok Varaderon vagy éppen Cayo Largon mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember életre szóló élményekkel gazdagodjon ezen a fantasztikus helyen. A messze földön híres szivarról és rumról pedig még szó sem esett...
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak. Kubába való belépéshez turistakártya kiváltása kötelező, melyet irodánk intéz, és melynek árát a részvételi díj tartalmazza.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a kubai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!