Alacsony Tátra térkép

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

A Lomnici csúcs télen

A Lomnici-csúcs: egy igen izgalmas kezdő mászótúra. Impozáns egy hegy a "Lomnic". A Magas Tátrában sok szempontból "leg"...

Gyerekekkel a Magas-Tátrában

A túrázni szerető szülők örök dilemmája az olyan túrahelyszín kiválasztása, ahol ők is hódolhatnak kedvenc szenvedélyüknek, és a gyerkőcöket is biztonságban tudják. Az is fontos, hogy az új generáció jó élménnyel kezdje a hegyekkel ismerkedést. A Magas-Tátra kiváló ezek megszerzésére.

Halny tombolt a Lengyel-Tátrában

Fotó: Benus Tibor

Pusztulnak Tátralomnic egykori büszkeségei

Tátralomnic a Magas-Tátra egyik legismertebb turisztikai központja. Korábban néhány gyönyörű épületéről volt híres, melyek helyreállítására jelenleg nem nagyon van remény. Ezek a romok egykor a Tátra büszkeségei voltak, a rendszerváltás után azonban gazdát cseréltek, és a pompás épületek kezdtek pusztulni. Úgy tűnik, számukra közel a vég.

Tűzliliomot loptak a Szlovák Paradicsomból

Zsugori kertész, vagy közönséges vandál? Virágtolvajok garázdálkodtak a nyáron a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban. Káposztafalva (Hrabušice) határában, az Irtás-réten (Kopanecké lúky) ritka, értékes virágot, tűzliliom (Lilium bulbiferum) hagymákat ástak ki és loptak el. Csak az üres gödrök maradtak a kiásott virághagymák után. A természetvédők három virághagyma eltűnését tudták megállapítani, az esetről természetesen értesítették a rendőrséget. „Ellentmondásos a helyzet, mivel a virág rokon fajtáit meg lehet vásárolni kertészeti szakboltokban.

190 éve született Maciej Sieczka

Maciej Sieczka (jobb oldalon ül)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!