Sípálya Németországban: Berchtesgadener Land

Szállás Sípálya Síbérlés Síoktatás Pályaszállás

A Bajor-Alpok osztrák határ közeli részén található a Berchtesgadener Land régió, ahol több kisebb-nagyobb síterület épült, s mindezek közvetlenül egymás szomszédságában találhatóak

Pályák hossza: 
46 km
8 km25 km13 km
22 db4 db1 db
Magasság: 
600 m - 1874 m (Szintkülönbség: 1274 m)
Távolság Budapesttől: 
605 km

A Bajor-Alpok osztrák határ közeli részén található a Berchtesgadener Land régió, ahol több kisebb-nagyobb síterület épült, s mindezek közvetlenül egymás szomszédságában találhatóak. Ezek név szerint a következők:

Rossfeld: 8 km sípálya, 4 húzólift
Gutshof/Obersalzberg: 2,6 km sípálya, 5 húzólift
Götschen: 10 km sípálya, 1 ülőlift, 3 húzólift
Jenner: 12 km sípálya, 1 kabinos lift, 2 ülőlift, 3 húzólift
Hochschwarzeck: 5 km sípálya, 4 húzólift
Zinken: 8 km sípálya, 1 ülőlift, 3 húzólift

A síterületekhez összesen 45 km pálya (13 km kék, 25 km piros és 7 km fekete) és 27 felvonó tartozik, melyeknél a húzó-, és gyerekliftek, kabinos és üléses felvonók egyaránt vannak. A felsorolt sícentrumok közül Götschen és Jenner a két legjelentősebb.

Götschen
Bischofswiesentől Götschenre (tszfm.: 880-1307 m) egy kanyargós szerpentin vezet fel. A háromüléses közvetlenül a parkolóktól indul s egészen a csúcsig visz fel. Mellette húzóliftek találhatóak. Az üléses alsó részén található a FIS-pálya, de emellett könnyű lejtők is vannak, így például a Waldabfahrt, ami egészen a völgyig levisz. Az alsó részeken található a funpark a félcsővel. A hegy másik oldalán még egy, a kezdők számára létrehozott húzólift működik. Esti sízés van. Tipp: ha a síbérletre ráfizetünk négy eurót, akkor igénybe vehetjük a termálfürdőt illetve a szaunát. 

Jenner
Jenner sícentrum 630 és 1800 m között terül el. Jennerben egy kabinos felvonó, két duplaszékes, továbbá négy húzólift van. A kabinos egészen a csúcsig visz fel. Itt található a térség leghosszabb pályája; a Jenner Talabfahrt, ami 5,5 km hosszú. Tipp: Jennerwiese, ahol egy lavinabiztos mélyhóterepen sízhetünk, boardozhatunk, illetve a Spinnergaraben, a kabinos alatt, amely egészen a középállomásig visz le. A parkolásért itt fizetnünk kell.

Après ski: 
Bárok, hütték, éttermek, síelés, sípálya, sifutópálya, szánkópálya

Kapcsolódó cikkek

» Berchtesgaden lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2017. április. 29
https://utazom.com/sites/default/files/kepek/siterep/siterkep/berchtesgaden.jpg
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!