sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin

Repülőjegy foglalás előtt felmerülő kérdések

Milyen repülőjegyeket tudok az oldalon foglalni?
A repülőjegy foglalási motor tartalmazza a hagyományos és a fapados légitársaságok ajánlatait. A budapesti, bécsi vagy más városból induló járatok is elérhetők.

Mikor kell lefoglalni a repülőjegyet?

Néhány hüvelykujj szabály, amit mi is követünk:

Mely fizetési módot válasszam a repülőjegy megvásárlásakor?
A foglalás során visszaigazolt repülőjegy árakat csak az azonnal kifizetett repülőjegyeknél tudjuk garantálni. Kevés esetben előfordulhat, hogy a légitársaság a repülőjegy árait visszavonja és ebben az esetben új foglalást szükséges elkészíteni. A légitársaságnak sajnos szabad keze van abban, hogy akár az előzetes foglalások árát is megváltoztassa. Egy kifizetett és kiállított repülőjegy esetében viszont az ár már nem változhat.

A bankkártyás online fizetési felületünket a PayU Hungary Kft., Magyarország vezető online fizetési rendszere biztosítja és üzemelteti, mely cég garantálja a biztonságos és egyszerű fizetés lehetőségét.

A fizetés során a kártyaadatok megadásának módjáról bővebben a fizetési oldal nyújt tájékoztatást.

Átutalás esetén mikor kell utalnom?
A foglalás során a légitársaság meghatároz egy fizetési – jegykiállítási - határidőt, amely határidőig az összegnek meg kell érkeznie a bankszámlánkra. Amennyiben a repülőjegy nem kerül kiállításra a fizetési határidőig, a légitársaság automatikusan törli a foglalást és ezt követően nem garantált, hogy az eredeti áron tud jegyet foglalni a kívánt járatokra.

Fontos tudni, hogy a repülőjegyet csak abban az esetben tudjuk kiállítani, ha a repülőjegy teljes összege megérkezett a számlánkra a fizetési határidőn belül.

Kapok számlát a repülőjegy vásárlásról?
Igen, minden nálunk foglalt repülőjegyről, a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát állítunk ki, a fapados légitársaságok jegyeire is. Amennyiben cégnévre szeretné kérni a számlát, azt a foglalási folyamat során tudja megtenni. Az elkészült számlát e-mailen, kérés esetén postán küldjük el Önnek.

Hogy vehetem át a repülőjegyemet?
2008. június 1-étől a IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) szabályai szerint kizárólag elektronikus repülőjegyek állíthatóak ki az Utazási Irodák által, így annak kézbesítése is egyszerűbbé vált.

Amennyiben oldalunkon a bankkártyás fizetési módot választja, akkor a visszaigazolásával együtt az elektronikus repülőjegyét is elküldjük Önnek. Átutalásos fizetés esetén a repülőjegy kiállítását követően külön e-mailben juttatjuk el Önnek az utazáshoz szükséges repülőjegyét.

Miért itt vegyem meg a repülőjegyet?

Utazom.com - Utazási Iroda

Utazom.com Kft. utazási iroda

1052 Budapest, Károly körút 6. (Astoria)

Tel./fax: +36 1 800 9255, 

Repülőjegy: +36 1 800 9255

repulojegy@utazom.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 09:00-18:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva

MKEH engedélyszám: U-001218

 

 

Facebook

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500