sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin

Repülőjegy foglalás után felmerülő kérdések

Mikor jelenjek meg a repülőtéren?
A szigorodó biztonsági előírások miatt, illetve az egyes időszakokban megnövekedett utasforgalom miatt kérjük, hogy a repülőjegyén szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával jelenjen meg a repülőtéren. Ügyeljen arra, hogy a check-in pultok az adott járatra – úti céltól függően – 30-40 perccel a menetrend szerinti indulás előtt zárnak és ezt követően nem engedik a járatra való bejelentkezést.

Melyik terminálról indul a járatom?
Hagyományos légitársaságokra szóló foglalását megtekintheti, továbbá utazásával kapcsolatban információhoz juthat – többek között a terminál számáról is – awww.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
Előfordulhat, hogy a repülőjegyen lévő járatszám szerinti légitársaság nem ugyanaz, mint az adott járatot üzemeltető társaság. A járatot üzemeltető légitársaságot a foglalás során, a visszaigazolásban és a repülőjegyen is feltüntetjük.

Mit pakoljak a feladott poggyászomba?
A poggyász feladása előtt gondoljuk végig, hogy mire lehet szükségük utazásunk során, mivel a feladott poggyászunkat végcélunk elérése előtt nem fogjuk viszontlátni. Amennyiben van olyan gyógyszere, amire az utazás során szüksége lehet, érdemes a kézipoggyászba tenni. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a repülőtéren a csomagokat nem kímélve rakják a gép belsejébe, illetve veszik ki onnan, így törékeny dolgot a feladott poggyászba csak jól becsomagolva tegyen. A repülőtéren érdemes a csomagunkat fóliáztatni, hogy véletlenül se nyíljon ki poggyászunk a rakodás közben.

Mi a teendő, ha sérülten érkezik meg a poggyászom, illetve ha nem érkezik meg?
Amennyiben nem érkezik meg, vagy sérülten érkezik meg a poggyásza a repülőtérre, haladéktalanul forduljon az elveszett poggyász pult személyzetéhez és vetessen fel jegyzőkönyvet. Sérült, vagy elveszett poggyászok esetében a biztosító is csak ezen dokumentummal tud eljárni.

Mi lehet a kézipoggyászban?
A repülőtereken a terrorcselekmények növekvő veszélye miatt nagyban korlátozzák a felvihető tárgyak listáját; továbbra sem vihetők fel a repülőgépre szúró-, vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök, valamint szigorúan korlátozzák a gépre felvihető folyadék mennyiségét és annak kiszerelését: maximum 100 ml, zárható kiszerelésű folyadék lehet nálunk, egy visszazárható, átlátszó műanyag zacskóban. Ez minden repülőtéren szigorúan betartatják és a szabályzat minden folyadékra - pl. ivóvízre és üdítőitalokra - érvényes, ugyanakkor gélekre, kenőcsökre, tonikokra és aeroszolokra is kiterjed.

Szállíthat egynél több 100 ml-es kiszerelést meg nem haladó folyadékot, azonban ezek össztérfogata nem haladhatja meg az 1 litert;

Minden utas csupán egy ilyen műanyag zacskót szállíthat, mely megtalálható a repülőtéri biztonsági ellenőrzést végző személyzetnél.

A szabályzat alól két kivétel lehetséges:

A tranziton belül, illetve a repülőgép fedélzetén vásárolhatunk ennél nagyobb kiszerelésű termékeket, melyeket a nyugtával együtt, egy zárható zacskóba becsomagolják, így amennyiben átszállással utazunk, ezen termékeket az átvizsgálásnál át fogják engedni.

Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékon kívül a fémtárgyakat (öv, óra, stb.), illetve az elektronikus készülékeket (laptop, tablet) külön elő kell készíteni.
Jó tanács: A biztonsági ellenőrzés előtt zsebünk tartalmát pakoljuk kézi poggyászunkba, hogy biztosan ne maradjon semmi fémtárgy nálunk.

Utazom.com - Utazási Iroda

Utazom.com Kft. utazási iroda

1052 Budapest, Károly körút 6. (Astoria)

Tel./fax: +36 1 800 9255, 

Repülőjegy: +36 1 800 9255

repulojegy@utazom.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 09:00-18:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva

MKEH engedélyszám: U-001218

 

 

Facebook

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500