sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin

Repülőjegy foglalás során felmerülő kérdések

Mire figyeljek a nevek megadásakor?
Az Utas neveket a foglalási rendszerünk 27 karakterben maximalizálja, ennél hosszabb név megadása foglalási rendszerünkben nem lehetséges. Amennyiben ennél hosszabb névvel rendelkezik, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Kérjük, hogy az utas neveknél ne használjon speciális karaktereket (kötőjel, pont, vessző stb).

Mire kell figyelni átszállásos repülőjegyek foglalásánál?
Sok esetben átszállással kedvezőbb áron foglalhatunk magunknak repülőjegyet, mint a közvetlen lehetőségeknél. Átszállásnál mindig tájékozódni kell, hogy mennyi az átszállási idő, szükséges-e egy éjszakát eltölteni az átszállási ponton, illetve szükséges-e repülőteret váltani.

Milyen átszállási időt válasszak?
A légitársaságok minden útvonalra, csatlakozásra megadnak egy minimum átszállási időt, amit a rendszerek automatikusan kezelnek és garantálnak. Tengerentúli csatlakozás esetén nem ajánljuk az egy óránál rövidebb átszállást abban az esetben sem, ha a rendszer engedi a foglalást, mivel járatunk késése miatt, egy nagy repülőtéren könnyen lekéshetjük a csatlakozó járatunkat.

Repülőtérváltás ritka esetben előfordulhat, azonban ezt foglalási rendszerünk minden esetben különjelzi az átszállási pontnál. Amennyiben mégis lenne reptérváltás, kérjük, mindenképpen kalkulálja bele azt az átszállási időbe!

A repülőjegyen szereplő indulási és érkezési idő megváltozhat?
A légitársaságok által meghatározott menetrendi időpontok változhatnak az indulás napjáig. Szerencsére ez viszonylag ritkán fordul elő, azonban mégis ajánlott az utazás előtt 2 nappal leellenőrizni az indulási időpontokat. Ezt megteheti awww.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
A légitársaságok előre nem várt események is módosíthatják a menetrendet (pl. rossz időjárás, technikai problémák). Ilyenkor mindenesetben a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel próbálják a légitársaságok eljuttatni utasaikat a célállomásra, anyagi felelősséget azonban nem vállalnak a késésből eredő egyéb károkért. Amennyiben a légitársaság bármilyen módon okolható a késésért, kártérítésre kötelezhető az Európai Uniós jogszabályok szerint, amiről az alábbi linken találhat bővebb információt:

europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_hu.htm

Módosíthatok a repülőjegyemen?
A repülőjegy módosításának lehetőségéről ajánlatos a megvásárlás előtt érdeklődni az Ügyfélszolgálatnál. A hagyományos légitársaságok repülőjegyeinek módosítása függ a díjtételhez tartozó szabályoktól, míg a fapados légitársaság jegyei minden esetben módosíthatóak és a dátumon kívül a nevet is lehet módosítani.
Amennyiben lehetséges, hogy programja megváltozik és emiatt repülőjegyét módosítani kell majd, vásárlás előtt egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal, hogy repülőjegye biztosan módosítható legyen.

A repülőjegyem egy részét nem használtam, a további járatokra érvényes?
Sajnos nem, mivel ha valamelyik szakaszt nem használja fel, akkor a további szakaszok érvénytelenné válnak és nem tudja felhasználni.

Miért lett drágább a repülőjegy ára a korábbiakhoz képest?
A repülőjegy ára a járatokon rendelkezésre álló szabad helyek függvényében változhatnak. A turista osztályon belül is több díjtétel létezik, általában szolgáltatási különbség nélkül. A légitársaság először az alacsonyabb díjtételű repülőjegyeket értékesítik, majd nő a járat telítettsége ezeket lezárják és a magasabb árkategóriát teszik elérhetővé. Amennyiben kifizette a repülőjegyét és az kiállításra került, az ára nem változhat.

A repülőjegy ára mit tartalmaz?
A repülőjegy ára tartalmazza a a repülőútért a légitársaság által felszámított díjon túl a repülőtéri illetékeket, kerozin díjakat, felárakat, adókat. Ezenkívül a vásárlási folyamaton belül az opcionális díjak adódnak a végösszeghez: poggyászdíjak, hitelkártya díj, biztosítási díj.

Melyik repülőtérre érkezik a járatom?
A repülőtér pontos neve a találati listán a célállomás városa alatt található.
Előfordul, hogy egy város több repülőtérrel rendelkezik, amelyek között nagy távolságok vannak. A pontos repülőtér elnevezést a város elnevezése alatt találja.

Hogyan tudom a nekem megfelelő utazási időpontot kiválasztani?
A találati lista bal oldalán található egy szűrő, melyre napszakra lehet szűkíteni a találatokat, amely nagyban segíti az utazási időpont kiválasztását.

Nem találom a nekem megfelelő ajánlatot. Mit tegyek?
Érdemes egyes városok oldalait megnézni, mivel ezen oldalakon grafikonon mutatjuk meg az átlagárak változását, tippet adva, hogy mikor érdemes utazni. Amennyiben az utazási időpontban rugalmas és nem időponthoz kötött, akkor érdemes megnézni a környező napok lehetőségeit a +/- 3 napos funkcióval.

A feltüntetett időpontok helyi idő szerint vannak feltüntetve?
Az indulási és érkezési időpontok az adott reptérhez tartozó helyi időben vannak megadva. Ezért is van, hogy amennyiben a repülése több időzónát ölel fel, akkor az odaút és visszaút repülési ideje jelentősen eltérőnek tűnik.

A foglalás során hibaüzenetet kapok, nem tudok továbblépni. Mi a teendő?
A hibaüzenet minden esetben tájékoztatást ad a további teendőkről, amennyiben huzamosan áll fenn a probléma, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal

Milyen elérhetőségeket adjak meg a foglalás során?
Kérjük ügyeljen arra, hogy a megadott telefonszámon, e-mailen akár az utazás során el tudjuk Önt érni, egy esetleges járatváltozás vagy bármely, az utazását befolyásoló esetben így gyorsan fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Mit jelent a fizetési határidő?
A légitársaság a foglalás során minden esetben meghatározza azt a pontos dátumot, mely időpontig a foglalását komoly szándéknak veszik, eddig a helyeket blokkolják Önnek. Amennyiben a fizetési határidőig a repülőjegy ellenértéke nem érkezik meg hozzánk és a repülőjegy nem kerül kiállításra, akkor a rendszer automatikusan törli azt, hogy mások tudjanak foglalni ezekre a helyekre. A foglalás törlése után már nem garantált, hogy az eredeti áron tud jegyet foglalni a kívánt járatokra.

Sikeres volt a foglalásom?
Sikeres foglalás esetén a böngészőjében megjelenik a vásárlás részleteit tartalmazó oldal, amely már tartalmazza a 6 karakterből álló foglalási kódot is. Ezzel egy időben rendszerünk automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt, illetve bankkártyás fizetés esetén a repülőjegyet is. Amennyiben egyik sem történik meg, akkor foglalása sikertelen volt.

Nem érkezett meg az e-mailes visszaigazolás, mit tegyek?
Amennyiben az e-mail a sikeres repülőjegy foglalás ellenére nem érkezik meg, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal telefonon, vagy e-mailen. A legtöbb ilyen esetben az e-mail cím nem helyesen került megadásra, de a foglalás sikeresen elkészült.

Elutasította a bankkártyámat fizetésnél a rendszer, mit tegyek?
Előfordulhat, hogy a kártyaadatok megadását követően a fizetés és a repülőjegy vásárlás sikertelen volt. Ennek leggyakoribb okai az alábbiak:

A fentiek megoldásában kérjük vegye fel a kapcsolatot a bankkártya kibocsájtó bankkal.

Hol ellenőrizhetem le az elektronikus repülőjegyemet?
Hagyományos légitársaságokra szóló foglalását megtekintheti, kiállított repülőjegyét letöltheti, vagy kinyomtathatja, továbbá utazásával kapcsolatban információhoz juthat awww.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
Diszkont légitársaságokra szóló foglalását a légitársaság saját oldalán, a kért adatok megadását követően éri el.

Utazom.com - Utazási Iroda

Utazom.com Kft. utazási iroda

1052 Budapest, Károly körút 6. (Astoria)

Tel./fax: +36 1 800 9255, 

Repülőjegy: +36 1 800 9255

repulojegy@utazom.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 09:00-18:00
Szombat: zárva
Vasárnap: zárva

MKEH engedélyszám: U-001218

 

 

Facebook

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500