Transavia online utasfelvétel útmutató

A Transavia egyelőre nem kötelezi az utasait hogy az internetes utasfelvételt elvégezzék, térítésmentesen a repülőtéren is meg tudjuk tenni a check-in pultnál, vagy a kihelyezett Self-service kiosknál.

Ha mégis előre, otthon szeretnénk a beszállókártyákat kinyomtatni, akkor az alábbiak szerint tehetjük ezt meg.

Fontos, hogy az online utasfelvételt Transavia repülőjegy esetén legkorábban 30 órával az indulás előttől, legkésőbb 4 órával az indulás előttig tudjuk elkészíteni.

Mielőtt elkezdjük a folyamatot, készítsük elő a repülőjegyünket, mivel néhány adatot ki kell másolnunk majd róla.

 

1. Bejelentezés a repülőjegyünk foglalásába.

Fel kell keresni a légitársaság oldalát, a www.transavia.com oldalt. A jobb felső sarokban található "Check-in" gomdra kell kattintani.

checkin

 

Ez után megjelenik az azonosító oldal.

Itt első lépésként meg kell adni a repülőjegyen található foglalási azonosítót a "Booking Number"mezőbe. Az azonosító latin betűk és számok kombinációja, nem tartalmaz különleges karaktereket, vagy ékezetes betűket. 

Második lépésként az utazó vezetéknevét kell beírni a "Last name" mezőbe. Kérjük úgy adja meg a nevet ahogy az a repülőjegyen szerepel, ne használjon ékezetes, vagy különleges karaktereket.

Harmadik lépés, hogy beírjuk az utazásunk dátumát nap-hónap-év formátumban, vagy használhatjuk a mező végén található poktogramra kattintva a naptár funkciót is.

Már csak az utolsó lépés maradt, kattintsunk a "Log in" gombra.

 

adatmegadas

 

2. Utazók kiválasztása

 

Mielőtt kiválasztanánk az utazókat, a rendszer rákérdez hogy repülőjegyünk foglalásánál minden szükséges szolgáltatást, poggyászt, speciális csomagot befoglaltunk-e. Ha nem akkor még megtehetjük a piktogrammokra kattintva.

Ha nem akarunk semmilyen szolgáltatást felár ellenében vásárolni, akkor kattintsunk a "Continue" gombra.

 

tovabb

 

A következő képernyőn megjelnikl az utazásunk néhány részlete, és ki tudjuk választani azokat az utazókat a foglalásból, akiknek el szeretnénk készíteni az utasfelvételt.

Ha a kiválasztás megtörtént akkor a "Check-in" gombra kell kattintatni.

 

utazokivalasztas

 

 

3. Ülőhely kiválasztása

 

Megjelenik a repülő fedélzete a képernyőn. Kiválaszthatjuk az ülőhelyünket. Ha nem akarunk díjat fizetni, akkor a zölddel jelült ülések közül választhatunk.

A szürkével, és X-el jelölt székek már foglaltak, így azokat nem tudjuk befoglalni.

Egy ülő figura mutatja a választott ülőhelyet. 

Ha megvagyunk a kiválasztással, akkor a "Next" gombra kattintsunk.

 

ulesvalasztas

 

4. Érvényes úti okmányok nyilatkozat

 

A légitársaság nem kéri be az utazók úti okmányának adatait, de melőtt tovább mennénk nyilatkkozni kell hogy rendelkezünk a beutazáshoz érvényes dokumentumokkal (útlevél, személyigazolvány, esetleges vízum).

Ügyeljünk arra, ha retúr repülőjeggyel rendelkezünk, akkor a hazautazáskor is érvényes legyen a dokumentum. Néhány ország a hazautazástól számított 1,2,3, 6 hónapos érvényességet ír elő, erről utazásunk előtt tájékozódjunk a Konzuli szolgálat olalán.

 

elfogad

 

5. Online utasfelvétel elkészült, beszállókártya nyomtatása.

 

Elkészült az online utasfelvétel, már csak ki kel nyomtatni a beszállókártyát.

Két lehetőségünk van:

1. "Download print version" azaz letölthetjük és kinyomtathatjuk a beszállókártyát. Fontos, hogy a beszállókártyát vigyük magunkkal a repülőtérre, mert beszálláskor kérni fogják.

2. "Download mobile version", azaz letölthetjük a beszállókártyát okos eszközünkre. Fontos, hogy csak akkor válasszuk ezt a verziót, ha tabletün, telefonunk meg tudja jeleníteni a filet. Mielőtt elindulnánk a repülőtérre győződjünk meg arról hogy készülékünkün megjelenik-e a beszállókártya, mert azt a repülőtéren be kell tudni mutatni. 

 

nyomtatas

 

A beszállókártyák a következőképpen nézhetnek ki:

1. Nyomtatott verzió:

 boardingpassprint

 

2. Okos eszközünkön megjeleníthető verzió: (Ez egy képfile, így a telefon galériájába menthető)

boardingpass

 


FONTOS! Kérjük az indulás előtt minimum 2 órával érkezzenek ki a repülőtérre. Az átvizsgálások időt vesznek igénybe, és a repterek gyakran zsúfoltak, ezért kell ennyi idő a beszálláshoz. 

Online repülőjegy foglalás