Hasznos tudnivalók csoportos repülőjegy foglaláshoz

A légitársaságok általában 10 fő együttes utazását hívják csoportos utazásnak, ezeket a kéréseket, foglalásokat az egyéni foglalástól eltérően kezelik.

Csoportos repülőjegy foglalásánál a weboldalon megjelenített árak nem mérvadóak, mivel az alapár és az illetékek összege is eltérhet. A légitársaságok jellemzően eltérő árakat alkalmaznak csoportok esetén. A weboldalon található foglalási rendszerben a csoport repülőjegyeinek lefoglalása kisebb létszámokra bontva sem lehetséges, mivel a légitársaság egy időben (napon) készített foglalások esetében a repülőjegyeket akár automatikusan törölheti, ha több ember repülőjegy foglalásának jellemzői megegyeznek. Ilyen esetben a légitársaság és a repülőjegyeket kiállító iroda sem vonható felelősségre.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság az adott útvonalra/dátumra érvényes, a rendszerben található egyéni repülőjegy árakból kedvezményeket nem fog adni.

Ajánlatkérésnél javasolt az utazáshoz egy utazási irodától kérni ajánlatot, mivel a légitársaságok az ajánlatban szereplő létszámot blokkolják és ugyanazon járatokra történő, második-harmadik lekérés esetében már csak magasabb árkategóriájú helyeket tudnak biztosítani, így az árajánlat is ennek megfelelően magasabb lesz.

Az árajánlatnál a legmegfelelőbb lehetőségeket találjuk meg Önöknek, ha pontosan megadja nekünk a kért útvonalakat (célállomást), dátumokat és létszámot. Ha rugalmas az utazás időpontja vagy a célváros/repülőtér, azt is érdemes jelezni részünkre, mivel ezek a lehetőségek esetenként kedvezőbb repülési feltételeket jelenthetnek, amely az árban vagy a repülés, várakozás hosszában mutatkozhat meg.

Ugyancsak segítséget jelent, ha tudjuk, hogy Önnek mely szempontok az elsődlegesek az utazás tervezése, a repülőjegy megvásárlása során. Ezt akkor fontos tudnunk, ha például kedvezőbb árú repülőjegyet találunk hosszabb átszállással, vagy fapados légitársasággal történő repülést tervezünk.

Az ajánlat készítése során rendszeresen merülnek fel új kérdések vagy szempontok, így ha pontos elérhetőséget kapunk Önhöz, ezeket könnyebben tudjuk tisztázni.

Noha most elsődlegesen csoportos repülőjegy foglaláshoz keres minket, utazási irodaként egyéb turisztikai szolgáltatásokkal is tudunk segíteni, hiszen tapasztalattal rendelkezünk hotel-, autóbérlés foglalásában és egyéb kapcsolódó szolgáltatások lebonyolításában is.

Az ajánlatkérés megküldése után ellenőrizzük, hogy az Ön által megjelölt szempontokat figyelembe véve mely légitársaságok lehetnek a legalkalmasabbak. Ellenőrizzük, hogy a járatokon megvan-e a megfelelő számú szabad hely, majd kapcsolatba lépünk a légitársaságokkal, a jobb eredmények érdekében akár többel is.

A repülőjegy árajánlat kidolgozása általában 1-3 munkanapot vesz igénybe, utána tudunk Önnek visszajelezni és ha szükséges pontosítani az ajánlatot.

Továbblépés a csoportos ajánlatkéréshez.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!