Mexikó-Kuba körutazás és a Maya Riviéra

16 napos körút Latin-Amerika legszebb vidékein

Ez a körút Latin-Amerika két gyöngyszemét, Mexikó és Kuba legszebb látnivalóit járja be. A program során megismerjük mindkét ország kultúráját és szokásait, hiszen a mindössze 180 km-es távolság ellenére két teljesen más világról beszélhetünk. A körút szinte valamennyi állomása az UNESCO világörökség része, a program pihenéssel zárul a Maya Riviérán.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet Budapest-Párizs-Cancun-Párizs-Budapest útvonalon az AirFrance járataira valamint a Cancun-Havanna-Cancun útvonalon a Cubana járatára turistaosztályon, a szállást 4*-os szállodák kétágyas szobáiban a megadott ellátással, a szükséges transzfereket, az utazást a körút során légkondicionált autóbusszal vagy személygépkocsival (létszámtól függően), a leírásban szereplő programokat belépőjegyekkel, a körút során a magyar nyelvű idegenvezetést illetve a magyar nyelvű asszisztenciát a program teljes időtartam alatt. A repülőgépek töltöttségének függvényében a részvételi díj emelkedhet!

Alapár nem tartalmazza

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kilépési illetékeket (kb. 100 USD/fő), a turistakártyát Kubába (10 0000 Ft/fő), a repülőtéri illetéket (139 000 Ft/fő) valamint az útlemondási biztosítást (alapár 1,4%-a).

Hossz: 
16 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 2 fő
Program: » Részletes program

1. nap - Budapest, Párizs, Cancun
Elutazás Budapestről párizsi átszállással Canucba. Transzfer a szállodába, szabadprogram. Az idegenvezető Cancunban várja a csoportot.

2. nap - Cancun
Egész napos szabadprogram Cancunban.

3.nap - Cancun, Kabah, Uxmal, Merida
Reggeli után felkeressük Kabah régészeti területét, majd uxmali megállót követően továbbutazás Meridába, városnézés, szállás elfoglalása.

4.nap - Merida, Chichen Itza, Valladolid
Reggelit követően indulás a kihagyhatatlan Chichen Izta romvárosának felfedezésére, majd továbbindulás Valladolidba, városnézés, szállás elfoglalása.

5.nap - Valladolid, Coba, Tulum, Cancun
Reggeli után indulás Coba-ba, majd az őserdőből kiemelkedő piramis felkeresése után indulás Tulumba, a mayák egykori kereskedelmi központjába, szállás Cancunban.

6.nap - Cancun, Havanna
Reggelit követően a menetrend függvényében indulás a cancuni repülőtérre, repülés Havannába. Havannába érkezés után transzfer a szállodába.

7.nap - Havanna
Reggelit követően egész napos városnézés Kuba fővárosában, ebéddel.

8.nap - Havanna, Vinales-völgy, Havanna
Reggelit követően egész napos kirándulás a Pinar del Rio tartományban található Vinales-völgybe, visszatérés Havannába a késő délutáni órákban.

9.nap - Havanna, Montemar Nemzeti Park, Guama, Sancti Spiritusba
Reggelit követően indulás a Montemar Nemzeti Park és Guama indiánrezervátum útba ejtésével Sancti Spiritusba, szállás.

10.nap - Sancti Spiritus, Escrambay-hegység, Cukormalmok-völgye, Trinidad, Cienfuegos
Reggeli után indulás az Escrambay-hegység valamint a Cukormalmok-völgyének útba ejtésével a cukorbárók városába Trinidadba, városnézés, majd továbbutazás az elbűvölő Cienfuegosba, szállás.

11.nap - Cienfuegos, Santa Clara, Varadero
Reggelit követően Santa Claraban tett kitérővel indulás Varaderoba, szállás.

12.nap - Varadero, Havanna, Cancun
Reggelit követően a menetrend függvényében indulás Havannába, repülés Cancunba, érkezés után transzfer a szállodába.

13-14. nap - Maya Riviéra
Pihenés a tengerparti szállodában.

15.nap - Cancun, Párizs, Budapest
Reggelit követően a menetrend függvényében transzfer a cancuni repülőtérre, hazautazás párizsi átszállással.

16.nap - Budapest
Érkezés Budapestre.

További információ

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2016. április. 25
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Mit adtak nekünk a maják? - Etédi Alexa, 2013. május. 17
» Hátborzongató: ezrek akarják látni a halott menyasszonyt - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Kitört a Popocatépetl - Kovács Attila, 2013. május. 15
» Titok övezi a maják eredetét - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Mire iszunk ma? - Etédi Alexa, 2013. május. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program

1. nap - Budapest, Párizs, Cancun
Elutazás Budapestről párizsi átszállással Canucba. Transzfer a szállodába, szabadprogram. Az idegenvezető Cancunban várja a csoportot.

2. nap - Cancun
Egész napos szabadprogram Cancunban.

3. nap - Cancun, Kabah, Uxmal, Merida
Reggeli után indulás Kabah régészeti területére, ahol a Puuc kultúra jellemző épületeit tekintjük meg. Kabah legfontosabb épülete a maszkok százaival díszített Codz Poop palota. A maszkok Chac esőistent ábrázolják, jellegzetes horgas, ormányszerű orrával. Utunkat Uxmal felé folytatjuk, ahol a Yucatán-félsziget legjobb állapotban fennmaradt romvárosát tekintjük meg. A látogatás során felkeressük a legfőbb látniavalókat, a Varázsló piramisát, a Teknősbéka házát, a Naygy piramist, az Apácazárdát és a Kormányzó palotáját. Továbbindulás az 1542-ben spanyolok által alapított koloniális városba, Meridába, melyet a sisal ültetvények és az arra épülő textilgyártás tett annak idején gazdaggá. Programunk során megcsodáljuk a Montejo sugárutat, melyet szebbnél-szebb paloták szegélyeznek illetve a város gyönyörű tereit. Szállás elfoglalása, este szabadprogram.

4.nap - Merida, Chichen Itza, Valladolid
Reggeli után indulás Chichen Itzába, melyet a világ nyolcadik csodájaként tartanak számon.A XI. században épült maya romváros Mexikó egyik leghíresebb zarándokhelye, a Kuklkan templommal és Csillagvizsgálóval. Továbbindulás Valladolidba, a Yucatán-félsziget egyik legszebb, koloniális stílusban épült városába, melyet a ferencesek alapítottak 1552-ben. A városnézés során felkeressük többek között a Katedrálist, a főteret, a Confento de Sisalt. Szállás elfoglalása, szabadprogram.

5.nap - Valladolid, Coba, Tulum, Cancun
Reggeli után indulás Coba-ba, ahol a Yucatán-félsziget legmagasabb piramisa található, mely az őserdő közepén kimagasodva kivételes látványt nyújt. Ez az egyetlen piramis a utunk során, amelynek a tetejéig fel lehet mászni, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Továbbindulás Tulumba, a tengerparton található romvárosba, mely a XIII. század során a maya keresedelem központja volt. Este megérkezés Cancunba, szállás elfoglalása, szabadprogram.

6.nap - Cancun, Havanna
Reggeli a szállodában, majd kora délelőtt transzfer a cancuni repülőtérre, elutazás Kubába, a repülőút során nincs a csoporttal magyar idegenvezető. Érkezés Havannába, találkozó a kubai magyar idegenvezetővel, transzfer a szállodába, este szabadprogram. 

7.nap - Havanna
Reggeli után egész napos városnézésre indulunk a Latin-Amerika Párizsának is nevezett Havannában, a városban, melynek egyedülálló hangulata mindenkit rabul ejt. Igazi karibi nagyváros, mely egy időutazásra csábít minket, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor a gyönyörű épületekkel, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a letűnt korok gazdagsága, és a jelen, a retro, a szocializmus. Először Havanna modern városrészébe indulunk egy panoráma városnézésre, melynek során átszeljük Havanna híres tengerparti sétányát a Malecon-t, amely a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye, megcsodáljuk a Paseo-n lévő villákat, majd megállunk a Forradalom téren, ahol a José Marti emlékmű található. Visszafelé a világhírű, több mint 500 mauzóleummal és a leggazdagabb szoborparkkal rendelkező Colon temető mellett vezet utunk az óvárosba, ahol megismerkedünk a rumkészítéssel, a cukornád termesztés és feldolgozás lépéseitől végigkövetve a folyamatot egészen az érlelésig, hordóba töltésig, palackozásig, melyet kóstolóval zárunk. Lehetőség lesz eredeti Havana Club relikviák vásárlására, valamint a jellegzetes kubai ital, a cukornádlé, azaz a Guarapo és az abból készült kitűnő kubai koktélkülönlegesség a Guanabana koktél megkóstolására. Ezt követően az óváros gyalogos felfedezésére indulunk, ahol egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók és amely 1988 óta az UNESCO világörökség része. Megtekintjük a Plaza de Armas-t, a „Fegyverek terét”, a Kormányzói palotát, közben régiségekre vadászunk a helyi, autentikus antik piacon, majd átsétálunk a Plaza San Francisco-ra, ahol megnézzük a Tőzsdepalotát és az Assisi Szent Ferenc templomot, majd a Katedrális tér és a Plaza Vieja azaz az „Öreg tér” megtekintése következik. Megebédelünk egy tipikus, helyi étteremben. Az ebédet követően pedig Hemingway nyomába szegődünk, ellátogatunk a híres Ambos Mundos hotelbe, ahol az „Akiért a harang szól” című műve is született, itt megtekintjük a hotelszobáját és az abban rendezett tematikus kiállítást. Majd betérünk Hemingway kedvenc törzshelyeire a La Bodeguita del Medio és a La Floridita bárokba, ahonnan a világhírű „Mojito” és „Daiquiri” koktélok indultak hódító útjukra. Végül megtekintjük a Forradalmi Múzeum szabadtéri tárlatát, ahol a híres Granma hajót is láthatjuk, melyen Fidel és a többi forradalmár partra szállt, hogy a forradalmat elindítsák. Délután visszatérés a hotelbe. Este szabadprogram.

8.nap - Havanna, Vinales
Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk az ország nyugati részébe, Piñar del Rio tartományba, a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales völgybe, melyet az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánított. Piñar del Rio tartományt az ország „zöld” részének is nevezik, ahol utunk a zöldellő dohányültetvények mentén vezet. Az itt található különleges klíma a titka a kiváló kubai dohánynak, a híres kubai szivar alapanyagának. A mai napon megismerkedünk aszivarkészítéssel, a dohánytermesztéstől és feldolgozástól egészen a szivarsodrásig. Mindezt autentikus formában, betérve egy igazi kubai dohánytermesztő családhoz, ahol végigvezetnek az ültetvényen, bemehetünk a dohányszárító csűrbe és szemügyre vesszük a tömött sorokban több méter magasról lógó érlelődő dohányleveleket. Közben megtanuljuk, hogyan ismerhetjük fel a jó minőségű dohánylevelet. Majd pedig megismerjük a szivarsodrás művészetét, a szemünk előtt készítik el a híres kubai szivarok egyikét. Utunk következő állomása a páratlan szépségű Viñales völgy, ahol a kilátónál megállva gyönyörködhetünk abban a lélegzetelállító panorámában, melyet a távoli „Mogote-k” vagy Boglya hegyek és az alattuk meghúzódó táj nyújt, és méltán lett a világörökség része. Ezt követően megebédelünk egy helyi étteremben. Majd pedig barlangi gyalogtúrára indulunk az indiánbarlangban, és csónakázunk a barlangi folyón. Programunk zárásaként megtekintjük a híres ókort ábrázoló falfestményt, a „Mura de la Prehistoria-t”, mely egyedülálló technikájával és gigantikus méretével nyűgöz le bennünket. Késő délután visszatérés Havannába. Este szabadprogram.

9. nap - Havanna, Montemar Nemzeti Park, Guama, Sancti Spiritus
Reggeli a szállodában, majd indulás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár és állatvilágáról híres Zapata félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Első állomásunk Guama, a Nemzeti Park fő látványossága. Itt egy motorcsónaktúrára indulunk a tengerbe vezető természetes lagúnán, a Laguna de Tresoro-n, ahol az érintetlen természetben vízi madarakat figyelhetünk meg, és termeszvárakat is láthatunk. Majd kikötünk a Taino indiánok szigetén, ahol az Aldea Taino rekonstruált indiánfalut tekintjük meg, megismerkedünk az őslakos indiánok szokásaival. Motorcsónakkal érkezünk vissza a kikötőbe és látogatást teszünk Kuba legnagyobb krokodilfarmján, ahol természetes körülmények között, közvetlen közelről figyelhetjük meg az óriáshüllőket, több százat is egyszerre. Meglátogatjuk a krokodil óvodát is, itt a bátrabbak kézbe is vehetik a még veszélytelen újszülötteket. Tovább indulunk a Karib tenger partján található híres Disznó-öbölbe, ahol a forradalom megdöntésére tett amerikai kísérlet híres partraszállása volt. A Disznó-öböl történelmi múltja mellett élővilágban gazdag tengerpartjáról is híres. Itt megebédelünk egy tengerparti étteremben, közben lehetőség fürdésre a Karib-tengerben, fakultatívan snorkelezésre. Délután továbbindulás Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Itt található Kuba legrégibb kőhídja is, a Yayabo híd, mely gyalogos távolságra található a szállodánktól. Szállás elfoglalása, este szabadprogram, a koloniális kisváros éjszakai életének felfedezése. Kihagyhatatlan lehetőség ellátogatni a híres Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk, együtt táncolhatunk a helyiekkel, elleshetjük, hogyan táncolják a vérbeli kubaiak a Salsát és élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

10.nap - Sancti Spiritus, Escambray-hegység, Cukormalmok völgye, Trinidad, Cienfuegos
Reggeli a hotelben. Ma egy igazi „Kubai nap” vár ránk. Indulás Kuba második legnagyobb hegyéhez, az Escambray hegységhez. A hegység nem csak gazdag élővilágáról híres, hanem különleges éghajlatválasztó szerepéről is. Míg Északi oldala buja, szubtrópusi növényzettel övezett, és csapadékos, oldalában kiváló kávétermő vidékkel, addig Déli oldala már egy szárazabb éghajlat, rengeteg Agavé és más szárazégövi növény borítja. Utunk a hegység déli oldalához vezet, egy a hegy lábánál megbúvó igazi Kubai Finca-hoz. A kubai farmon ismerhető meg az „igazi Kuba”, a vidéki élet mindennapjai. A farmon lovagolhatunk is. Itt meg is ebédelünk, megismerkedünk a tipikus kubai fogásokkal. Kis karibi sziesztát követően indulunk tovább a híres Cukormalmok völgyébe, mely szintén az UNESCO világörökség része, a Manaca Iznaga cukornádültetvény és az egykori uradalom megtekintése. Itt lehetőség nyílik Kuba védjegyének a Manaca Iznaga toronynak a megmászására, mely 7 emelet magas, és melyről csodálatos panoráma tárul elénk. Továbbindulás Trinidad-ba a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. Ismét egy újabb arcát fedezzük fel Kubának. Utazásunk nem csak térben történik, hanem időben is, Trinidad különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Városnézés az UNESCO világörökség részévé nyilvánított óvárosban, Plaza Mayor, Contra Bandido torony, Katedrális, La
Santissima Trinidad tér és a Romantikus Múzeum tárlatának megtekintése. A múzeumnak az egykori Borrell család, a város leggazdagabb családjának palotája ad otthont, balusztrádos udvar, márvány padlók, neoklasszicista dekoráció, freskók között sétálva tekinthetjük meg a város leggazdagabb cukornád kereskedő családjának használati tárgyaiból összeállított kiállítást. Majd tovább sétálunk az óvárosban és betérünk a híres Canchanchara bárba, ahol megkóstolható Trinidad autentikus itala, a cukornádpálinkából és mézből, máig eredeti recept alapján készített különleges Canchanchara koktél. Továbbindulás Cienfuegosba, szállás elfoglalása, vacsora a hotelben, este szabad program.

11.nap - Cienfuegos, Santa Clara, Varadero
Reggeli a hotelben, majd panoráma városnézés a híres Malecon-on, megcsodáljuk a tengerparti gyönyörű villákat, megállunk a Palacio de Valle palotánál, melynek építészeti gazdagsága egyedülálló. Majd Cienfuegos belvárosa felé vesszük az irányt, ahol sétás városnézéssel folytatjuk az egykori arisztokraták városának felfedezését. A francia telepesek által alapított Cienfuegos érdekessége, egyedi, európai stílusjegyeket magánviselő építészeti stílusa. Végig sétálunk a város főutcáján a Prado-n, megcsodáljuk a José Marti teret, a Kormányzói palotát, a kiváló akusztikájáról híres Thomas Terry színházat és a Katedrálist. Majd indulás Santa Clara-ba. Az ország közepén fekvő város a kubai forradalom során vívta ki jelentőségét, hiszen itt dőlt el a forradalom sorsa 1958. Decemberében, amikor a Che Guevara vezette hadosztály elfoglalta az utánpótlást szállító páncélvonatot. Megtekintjük a híres páncélvonatot, illetve a Che Guevara
Mauzóleumot ahol a híres hadvezér és több társa nyugszik. Majd továbbindulás Varadero-ba, érkezés a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása.

12.nap - Varadero, Havanna, Cancun
Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Kora délelőtt transzfer a havannai repülőtérre, elutazás Cancunba, a repülőút alatt nem utazik a csoporttal magyar idegenvezető.

13-14.nap - Maya Riviéra
All inclusive pihenés a szállodában, lehetőség fakultatív programokra.

15.nap - Cancun, Párizs, Budapest
Reggeli után transzfer a cancuni repülőtérre, hazautazás menetrendszerinti járatokkal párizsi átszállással Budapestre.

16.nap - Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függyvényében.

A program tetszés szerint hosszabítható mind cancuni, mind varaderoi tartózkodással!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet Budapest-Párizs-Cancun-Párizs-Budapest útvonalon az AirFrance járataira valamint a Cancun-Havanna-Cancun útvonalon a Cubana járatára turistaosztályon, a szállást 4*-os szállodák kétágyas szobáiban a megadott ellátással, a szükséges transzfereket, az utazást a körút során légkondicionált autóbusszal vagy személygépkocsival (létszámtól függően), a leírásban szereplő programokat belépőjegyekkel, a körút során a magyar nyelvű idegenvezetést illetve a magyar nyelvű asszisztenciát a program teljes időtartam alatt. A repülőgépek töltöttségének függvényében a részvételi díj emelkedhet!

Alapár nem tartalmazza: 

baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, az esetleges fakultatív programok díját, a borravalókat és a leírásban nem szereplő étkezéseket, a kilépési illetékeket (kb. 100 USD/fő), a turistakártyát Kubába (10 0000 Ft/fő), a repülőtéri illetéket (139 000 Ft/fő) valamint az útlemondási biztosítást (alapár 1,4%-a).

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: 139 000 Ft/fő
Turistakártya: 10 000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Kilépési illeték - Kuba: 25 CUC/fő
Kkilépési illeték - Mexikó: kb. 40 USD/fő - kétszer

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 100 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
400-500 EUR
Előleg: 

A teljes összeg 40%-a (az adott légitársaság jegykiállítási feltételei szerint egyes esetekben az előleg összege magasabb lehet!) mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő indulás előtt 60 nappal.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest - Párizs - Cancun - Havanna - Cancun - Párizs - Budapest útvonalon menetrendszerinti járatokkal. Transzferek, programok a körút során légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Szállás: 

Helyi besorolású 4*-os szállodák kétágyas szobáiban (Sancti Spirtiusban 3*-os szállodában).
Várható szállodák - a változtatás jogát fenntartjuk!
Cancun - Hotel Ramada Cancun
Merida - Hotel Real Yucatan
Valladolid - Hotel Meson del Marquez
Havanna - Hotel H10 Panorama
Cienfuegos - Hotel La Union
Sancti Spiritus - Hotel Plaza
Varadero - Hotel Brisas del Caribe
Maya Riviera - Hotel Akumal Beach

Étkezés: 
Az ellátás a program során változó. Mexikóban a körutazás során reggeli, a program során van ebéd, ennek árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vacsora egyénileg történik, Mexikóban rengeteg étkezési lehetőség van a körút során, így az könnyedén, gyorsan és olcsón megoldható. Kubában a havannai tartózkodás során reggeli a hotelben, ebéd a program során, melynek költségét a részvételi díj tartalmazza, vacsora egyénileg. Cienfuegosban és Sancti Spiritusban félpanziót (reggeli és vacsora a hotelban), míg Varaderon all inclusive ellátást tartalmaz a csomag, csakúgy mint az utolsó napokban a maya riviérán történő pihenés alatt.
A területről: 
Mexikó Közép-Amerika legnagyobb országa, egy hatalmas és sokszínű ország, melyet változatos felszíne, földrajzi adottságai és az ott élő rengeteg kultúra tesz az egyik legérdekesebb és legvonzóbb turisztikai desztinációvá. Körutunk programja a Yucatán-félszigetet érinti, ahol egy helyen megtalálhatóak a gyönyörű koloniális városok, a kulturális látnivalók, és nem utolsósorban a rejtélyes és lenyűgöző civilizáció, a maya kultúra emlékei. A csodálatos tengerpart mentén épült egykori maya városok és az őserdőből előbukkanó piramisok egyvelege egyedülálló a világon. A Maya Riviéra fehérhomokos tengerpartján pedig elsőrangú szállodák várják a pihenni vágyókat Cancuntól egészen az érintetlen Tulumig. Kuba egyszeri és megismételhetetlen. Az ország minden egyes pontja, legyen az a történelmi hangulatú Havanna, az ország belsejében található természeti látnivalók, vagy a vakítóan fehér homokos tengerpartok Varaderon vagy éppen Cayo Largon mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember életre szóló élményekkel gazdagodjon ezen a fantasztikus helyen. A messze földön híres szivarról és rumról pedig még szó sem esett...
Vízum: 
Magyar állampolgárok a hazaérkezéstől számítva 6 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak. Kubába való belépéshez turistakártya kiváltása kötelező, melyet irodánk intéz. Mexikó elhagyásakor kilépési illeték fizetendő, melynek összege kb. 40 USD/fő kilépésenként.
Biztosítás: 
Az országba való belépés feltétele a kubai hatóságok által is elfogadott baleset-, betegség és poggyászbiztosítás megléte, mely irodánkban megköthető.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!