Nyaralás Marokkóban Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir

Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir

A közkedvelt négycsillagos kétszázharmincöt szobás szálloda Agadir turisztikai központjában fekszik mindössze háromszáz méterre a finom homokos tengerparttól.

Alapár tartalmazza

a repülőjegyet, szállást, a megadott ellátást, transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

baleset, betegség, poggyász biztosítást és a fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, foglalási díjat, útlemondási biztosítást (részvételi díj 1%-a).

A területről

Agadir Marokkó leggondozottabb üdülővárosa. A nyár és a tél is "kellemesen meleg", hiszen az Atlanti-óceán csitítja a szaharai meleget. Agdir egyesíti a modern nyaralóhelyek és a természetet tisztelő ember elképzeléseit. Hatalmas, széles homokos strand várja a pihenni vágyókat, ugyanakkor pár percre a kiépített világtól ott a csend, a forró dűnék világa, flamingókkal és vágtázó lovakkal. Franciás könnyedség jellemzi az éjszakai életet, és csak tőlünk függ, mennyire engedjük magunkat elcsábítani.

Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir

Szállás: 
szálloda
****
Távolság a tengerparttól: 
100 méteren belül

Szobák: a szobák többsége oldal tengerre néző (felár nélkül) fürdőszobás vagy zuhanyzós, légkondicionált, teraszos (a szobák többsége), Tv-vel (műholdas adásokkal), rádióval és telefonnal felszerelt.

Szolgáltatások: több étterem, (olasz, marokkói specialitásokkal), tetőterasz panoráma étterem gyönyörű kilátással a tengerpartra illetve a városra, bár, éjszakai bár, konferenciaterem, liftek, parkoló stb.

Sport és Szórakozás: három nyitott úszómedence (egy olimpiai méretű), szauna, masszázs, török fürdő, három teniszpálya, edzőterem, esténként szórakoztató animációs műsorok. A tengerpart vízisport lehetőségek széles választékát kínálja: vitorlázás, lovaglás, szörf, mélytengeri halászat. A medence partján a napernyő és a nyugágyak térítésmentesen a tengerparton térítés ellenében vehetők igénybe.

Gyermekkedvezmény: két felnőtt és egy vagy két gyermek egy szobában történő elhelyezése esetén.

Étkezés: félpanzió (büfé jellegű reggeli és vacsora).

Repülési idő: 
kb. 4 óra
Időeltolódás: 
-2 óra a magyar időhöz képest
Érkezési repülőtér: 
Agadir

1. nap. Budapest-Agadir
Találkozás a repülőtéren, indulás Travel Service charterjárattal Agadirba. Érkezés Agadirba.

2-7. nap. Agadir
Szabadidő, lehetőség fakultatív programokra. Szállás Agadirban.

8. nap. Agadir-Budapest
Autóbuszos transzfer az agadiri repülőtérre. Hazautazás Travel Service charterjárattal, érkezés Budapestre.

Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir - közeli szállások:

» Iberostar Founty Beach Hotel **** Agadir - Bécsi indulással 199.990 Ft/főtől - Afrika / Marokkó / Agadir
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Iberostar Founty Beach Hotel **** Agadir - Bécsi indulással 199.990 Ft/főtől - Afrika / Marokkó / Agadir

Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir képek:

Fakultatív programok, Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir

A programok magyar idegenvezetéssel minimum 15 főtől indulnak. Ennél kevesebb résztvevő esetén a magyar idegenvezetés nem garantált.

Berber est

Az est folyamán vendégül látnak bennünket egy tipikus berber Kasbahban (erődben). Megismerkedhetünk a XVII. századi agyagvár hálószobáival, a jellegzetes berber konyhával és konyhaművészettel. Kóstolunk haltajint, melynek fűszerezése igazi gasztronómiai élmény. Menünkben szerepel cseréptálban párolt húsétel és kuszkusz, melyet hagyományos módon, Isten által adományozott késsel és villával, vagyis a kezünkkel fogyasztunk el. Az egészséges és ízletes marokkói különlegességek kóstolgatása közben egy berber esküvőt is megtekintünk, majd a ceremóniát követő tánccal fejezzük be az estét.

Ára felnőtteknek 8990 Ft/fő , gyermekeknek: 4990 Ft/főEssaouira (1 napos)

Marokkó egyik legszebb tengerparti városa Mogador néven vált ismertté a XVI. században. Látványos út vezet Agadirból a tujafák és argana bokrok városába. Jellegzetes kék-fehér házai a portugál alapítók régi falvainak színvilágát idézik. Napjainkban a portugál erőd és bronzágyúi mesélnek a viharos múltról. A város a '60-as években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Jelenleg is galériáiról, tujafaműhelyeiről, fafaragóiról és gyöngykészítőiről ismert. Essaouirában élmény vásárolni, és kihagyhatatlan program egy szabadon választott halétterem felkeresése. Szabadidőnkben ejtőzhetünk a tengerpart finom homokjában, vagy fotózhatunk a hangulatos halászkikötőben.Marrakesh (1 napos)

Marrakesh egyike a négy Királyi Városnak. Fekvése, múltja, színvilága miatt a legizgalmasabb az európai utazó számára. Nem véletlenül kapta a Dél gyöngye elnevezést. A vendégek körében az egyik legnépszerűbb program, bár korán reggel indulunk. Amint a nap felkel, megcsodálhatjuk a fenséges Magas-Atlasz hegyláncainak szépségét, a lejtőn meghúzódó szerény berber falvakat. Marrakesh-be érve megtekintjük a Menara kertet és az Agdal medencét, amely a XII. század óta gyűjti az Atlasz vizét a városlakók számára. Napjainkban egy hatalmas olajfaligetet öntöznek a tároló vizéből. A rendkívül száraz éghajlatú városban nem véletlenül szól minden a vízről, a csobogó kutakról. A gazdagság eme jelképével találkozunk a Bahia palotában is, a Mellahban. A hispán-mór művészet remekműve csodálatos cédrusfamennyezettel, előkelő háremmel, festői szökőkutakkal kápráztatja el a látogatót. A szukok felé igyekezve lépten-nyomon feltűnik a város jelképe, a teljes szépségében helyreállított XII. századi Koutubia mecset. A marrakesh-i szuk sejtelmes fényeivel, egzotikus illataival a nap egyik csúcspontja. Az Unesco védelme alatt álló óváros pillanatok alatt elnyel. Kedveskedő árusok, mosolygó gyerekek gyűrűjében próbáljuk befogadni az arab világ pazar áruválasztékának látványát. A Pálmaliget legszebb éttermében, marokkói finomságok társaságában pihenjük ki a délelőtti városnézés fáradalmait. Délután a Szadida dinasztia sírjait, majd egy szőnyegszövő műhelyt tekintünk meg. Záróképként pedig megkapjuk a Jemma El Fna tér forgatagát. Kígyóbűvölők, fogorvosok, tenyérjósok, mesemondók hangos, izgalmas kavalkádja fogad a délutáni órákban. Itt érezzük igazán, milyen távol vagyunk Európától.Tiznit-Tafraoute (1 napos)

Egész napos program. Első megállónk az Anti-Atlasz lábainál található ezüstvárosban, Tiznitben van, ahol tuareg területekről származó egzotikus ékszerekből válogathatunk. A nap második felében az út az Anti-Atlasz kopár hegyoldalai között, mély szakadékok, csodálatos hágók mellett kanyarog Tafraoute-ig. Ez a kis berber város az erózió által koptatott rózsaszín sziklafalak oldalában megbújva éli csendes, magába forduló életét.Tiout-Taroudant (1 napos)

A hegyi kirándulás során először Tioutba, az Atlasz-hegység lábánál elterülő berber falvacskába teszünk látogatást. Útközben gyönyörű kilátás nyílik a narancsfákkal beültetett Souss-völgyére. Mihelyt megérkezünk Tioutba, közlekedési eszközt váltunk: innen egy darabig szamárháton folytatjuk az utazást. Ellátogatunk egy hegyi oázisba, illetve a magaslaton álló régi kasbába. Az ebédet a falu elöljárójának, a törzsfőnöknek a házában fogyasztjuk el. Ebéd után "kis Marrakeshbe", Taroudantba látogatunk el. Megtekintjük az óvárost, illetve a Salam Hotelt, amely egy XVII. századi pasának volt a palotája.Massa szafári

Autós kalandtúra, mely során eldugott falvacskák érintésével érkezünk a massai banánültetvényekhez, és egy gyönyörű, előkelő palotában fogyasztjuk el ebédünket. Délután folyamán megközelítjük a madárrezervátumot, majd egy troglodita lakásokban gazdag, festői, vad parton napozhatunk az óceánparton. Végül útba ejtjük Tifnitet, ezt a világ zajától elzárt apró, csak férfiak által lakott halászfalut.

Egyéb tudnivalók - Hotel Golden Tulip Anezi **** Agadir
Alapár tartalmazza: 

a repülőjegyet, szállást, a megadott ellátást, transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

baleset, betegség, poggyász biztosítást és a fakultatív programokat, a repülőtéri illetéket, foglalási díjat, útlemondási biztosítást (részvételi díj 1%-a).

Előleg: 

A teljes összeg 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes összeg 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Oltás nem szükséges.
Vízum: 
Magyar állampolgárok a a hazaérkezéstől számítva még minimum 3 hónapig érvényes útlevéllel utazhatnak Marokkóba. Vízumkötelezettség magyar állampolgároknak nincsen.
Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást foglal magában.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Travel Service charter repülőjárattal Budapest - Agadir - Budapest útvonalon.

  ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Beutazási szabályok
Marokkóba a magyar állampolgárok (30 napig) vízum nélkül utazhatnak be, és a beutazáskor legalább még 3 hónapig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. A belépésnél regisztrációs nyomtatvány kitöltése kötelező. Új nemzetközi repülési szabályzat értelmében, amennyiben gyermek csak egyik szülővel vagy nagyszülőkkel utazik, akkor szükséges a másik szülő vagy utóbbi esetében mindkét szülő írásos nyilatkozata, melyben engedélyezik az utazást. A nyilatkozatot (2 tanú aláírásával) magyar és angol nyelven kell megírni.

Időeltolódás
-2 óra a magyarországi időszámításhoz viszonyítva  (-1 óra a nyári/téli időátállítást követően).

Hivatalos pénznem
Marokkói dirham. Árfolyam (2012 januárjában): 1 euró=11 MAD. Az árakat a legtöbb helyen euróban és USD-ben is azonnal közlik, azonban érdemes elsősorban helyi fizetőeszközben fizetni. Hitelkártyák esetében általában a dombornyomásos kártyákat fogadják el.

Hivatalos nyelv
Arab. Csaknem mindenki beszél franciául is. Kiemelt üdülőhelyeken, szállodákban elterjedt a német és angol nyelv ismerete is.

Vallás
A lakosság nagy része muzulmán vallású. Ramadán idején a hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól stb. Emiatt 2012-ben július 20 - augusztus 18 között a szállodai és utcai szolgáltatásokban kisebb fennakadások lehetnek.

Áram 
220 volt. Nagyrész kétpólusú konnektorok, esetenként hárompólusú konnektorokhoz (3. középen a földelés) adapter szükséges.

Egészségügyi előírások
A közegészségügyi helyzet megfelelő, járványveszéllyel nem kell számolni. Védőoltás nem szükséges. Az európaitól eltérő higiéniai viszonyok miatt gyomor- és bélpanaszok jelentkezhetnek egyeseknél. A fentiek miatt a frissen fogyasztott gyümölcs- és zöldségfélék, valamint a kezek alapos mosása, illetve a húsok alapos megsütése javasolt. Bár a városokban a csapvíz ivásra alkalmas, de nem ajánlott csapvizet (és az abból készült jeget) fogyasztani, palackozott ásványvíz fogyasztása javasolt. Feltétlenül javasoljuk, hogy minden Marokkóba beutazó magyar állampolgár rendelkezzen a tartózkodás idejére érvényes és a legteljesebb (mindenre) kockázati területekre kiterjedő biztosítással. Minden orvosi szolgáltatás igénybe vétele után kérjenek hivatalos számlát.

Egyéb
A Külügyminisztérium javasolja, hogy a jelentős muzulmán lakossággal bíró országokba, illetve térségekbe utazó magyar állampolgárok különös körültekintéssel készüljenek fel utazásukra, tanúsítsanak fokozott elővigyázatosságot az utazás idején, kerüljék a tömegdemonstrációk helyszíneit. Viselkedésükkel és öltözködésükkel pedig tartsák tiszteletbe a helyi szokásokat és hagyományokat. Marokkóban, mint a térség legnyitottabb országában, jelenleg nincs olyan körülmény, amely különleges módon közvetve vagy közvetlenül befolyásolná a magyar állampolgárok beutazását, tartózkodását vagy egyéb érdekeit, és ilyenre a közeljövőben sem számítunk.

Ételek, italok
Az európai hódítók és kereskedelmi befolyás hatására a helyi tradicionális konyhaművészet összeolvadt az európai konyhaművészettel és ennek köszönhetően a jelenkori marokkói konyha igen különleges és egyedi. A fő nemzeti ételek a pastilla, a rétestésztaszerű lángosba töltött fahéjas galambhússal valamint a tadzsin, amit nehéz meghatározni, mert különböző húsokból is készítik, a közös bennük a tálalási mód: a jellegzetes kúpos fedelű agyagedény.

Diplomáciai képviselet
Marokkói Magyar Nagykövetség:
5026 Rabat, Zankat Ait Melloul, Route des Zairs - Souissi
Telefon: 00-212-37-75-75-03
Ügyelet: 00-212-63-44-48-67 (mobil)

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!