Tiszagyenda

A település megközelíthető a 34-es úton Tiszafüred és Kunhegyes érintésével, vagy a tiszaroffi kompon át is átkelhetünk a Tiszán. Ezen a vidéken a Körös kultúra időszakától telepedtek meg emberek. Az Árpád-korban az Aba nemzetség birtoka volt. A XV. században elnéptelenedett, később hol puszta, hol lakott terület volt. Végül 1683 körül a...

A település megközelíthető a 34-es úton Tiszafüred és Kunhegyes érintésével, vagy a tiszaroffi kompon át is átkelhetünk a Tiszán.

Ezen a vidéken a Körös kultúra időszakától telepedtek meg emberek. Az Árpád-korban az Aba nemzetség birtoka volt. A XV. században elnéptelenedett, később hol puszta, hol lakott terület volt. Végül 1683 körül a tatárok feldúlták, és 250 évig pusztaként szerepel. A XVIII. század második felétől több birtokos család tűnt fel, köztük az Almásyak. A község Tiszagyenda néven 1946-ban alakult meg.

A község határában elszikesedő, löszös területeket, löszös fedett buckákat láthatunk. Ez a hely kiválóan alkalmas a vadászatra és a természetjárásra.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!