Tiszabura

A Tisza mellett található község megközelíthető autóval, autóbusszal és a tiszaroffi komppal, amely nyáron működik. Az M3-as autópályáról Füzesabonynál a 31-es útra letérve Heves városán és Kiskörén át jutunk el Tiszaburára. A régészeti leletek azt tanúsítják, hogy már a népvándorlás korában lakott volt ez a vidék. A honfoglalás után Taksony fejedelem...

A Tisza mellett található község megközelíthető autóval, autóbusszal és a tiszaroffi komppal, amely nyáron működik. Az M3-as autópályáról Füzesabonynál a 31-es útra letérve Heves városán és Kiskörén át jutunk el Tiszaburára.

A régészeti leletek azt tanúsítják, hogy már a népvándorlás korában lakott volt ez a vidék. A honfoglalás után Taksony fejedelem lehetett a terület birtokosa. Taksony és Bura falu gyakran cserélt gazdát a történelem folyamán, többször lakatlanná is váltak. 1704-ben a rácok pusztították el a községet , ami csak 1734-ben épült újra fel. E támadás idején pusztult el a szomszéd Taksony község.

Tiszabura a XX. század közepére lett jelentős lélekszámú település. A Kiskörei Vízlépcső üzembehelyezése előtt (1974) itt volt a tiszai személyhajózás végállomása.

A falu életét jelentősen befolyásolja a folyó közelsége. Szívesen jönnek ide azok, akik szeretik a nyugalmat, a természet csendjét.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!