Tarnaszentmiklós

Főoldal Európa Magyarország Tisza-tó A tótól nyugatra és délre A Hevesi-síkság TarnaszentmiklósTarnaszentmiklós információk

Az M3-as autópályáról Füzesabonynál a 33-as útra letérve, majd innen Besenyőteleknél Kömlő felé véve az irányt jutunk el a Tarnaszentmiklósra, vagy jöhetünk a 31-es úton is Heves városának érintésével. Tarnaszentmiklós viszonylag kis falu idilli környezetben. A Hanyi-ér két különálló részre osztotta a települést: Alvégre, Felvégre. További településrésze Tarnaszentmiklósnak az Érpart, a...

Az M3-as autópályáról Füzesabonynál a 33-as útra letérve, majd innen Besenyőteleknél Kömlő felé véve az irányt jutunk el a Tarnaszentmiklósra, vagy jöhetünk a 31-es úton is Heves városának érintésével.

Tarnaszentmiklós viszonylag kis falu idilli környezetben. A Hanyi-ér két különálló részre osztotta a települést: Alvégre, Felvégre. További településrésze Tarnaszentmiklósnak az Érpart, a Csandra, a Szög és az Újfalu. Régészeti kutatások során bronzkori település nyomait fedeztek fel a község területén.

A kora középkorban királyi birtok volt, majd a XV. században a Kompolthy család birtokába került az akkor Csonka-Szentmiklósnak nevezett falu. A XVI. századba került az egri káptalan tulajdonába. A török hódoltság alatt a falu elpusztult, és egy rövid időszak kivételével néptelen maradt 1750-ig. Más közeli településekhez hasonlóan az egri káptalan telepítette újra a lakosságot.

Elsősorban azoknak a turistáknak ajánlott ez a település, akik szeretik a nyugodt, falusi életet, és a Tisza-tó közelsége miatt is vonzó ez a hely. Különlegességnek számít, hogy itt található a környék egyetlen strucctelepe.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!