Tiszagyulaháza

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Polgárnál letérünk a 36-os útra, onnan Újtitkosnál Tiszadob felé kanyarodva 5,4 km. A község 1907-ben egy belügyminiszteri rendelet nyomán jött létre részben döntően a folyó túlpartján fekvő Tiszaszederkényhez tartozó grófi birtokokból, részben a polgári határ egy részéből. Az új falu betelepítésében elsősorban polgári lakosok...

A település megközelíthető közúton: az M3-as autópályáról Polgárnál letérünk a 36-os útra, onnan Újtitkosnál Tiszadob felé kanyarodva 5,4 km.

A község 1907-ben egy belügyminiszteri rendelet nyomán jött létre részben döntően a folyó túlpartján fekvő Tiszaszederkényhez tartozó grófi birtokokból, részben a polgári határ egy részéből. Az új falu betelepítésében elsősorban polgári lakosok vettek részt. 1970-től Polgár társközsége, majd a rendszerváltozást követően újra önálló település.
Katolikus templomát közvetlenül a telepítés után, szerény református templomát 1942-ben építették.
Határa viszonylag háborítatlan, jó vadászterület - főként fácán, vadkacsa, fogoly, vaddisznó, nyúl és őz kapható puskavégre. A Tisza-part kellemes horgászhely.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!