Tiszaszentimre

A 3. számú főúttól Tiszafüredig a 33-as útonutazhatunk, onnan pedig Tiszaderzs irányába indulva jutunkTiszaszentimrére, de megközelíthető vonaton is: vasútállomása van aKarcag-Tiszafüred vonalon. 1870-ben számos bronzkori karperec, véső és egy feldolgozatlan érctömb került elő, tanúsítva a település ősi múltját. A falu a templom védőszentjének nevét viseli, ezért feltételezhető, hogy Imre herceg szentté...

A 3. számú főúttól Tiszafüredig a 33-as útonutazhatunk, onnan pedig Tiszaderzs irányába indulva jutunkTiszaszentimrére, de megközelíthető vonaton is: vasútállomása van aKarcag-Tiszafüred vonalon.

1870-ben számos bronzkori karperec, véső és egy feldolgozatlan érctömb került elő, tanúsítva a település ősi múltját. A falu a templom védőszentjének nevét viseli, ezért feltételezhető, hogy Imre herceg szentté avatását követően, 1083 után keletkezhetett. A község neve először a pápai tizedlajstromokban fordul elő.
A településen birtokai voltak többek között a Zákány, a Bornemissza és a Borbély családnak is. 1570-ben a Losoncziak birták, majd mikor a család kihal, rokoni kapcsolatok folytán egy ideig Ungnád Kristóf birtokába ment át.

A szolnoki vár eleste után török fennhatóság alá került. Ezután a település többször elpusztult, de néhány éven belül újranépesedett. 1706-ban Rabutin tábornok a kíséretében lévő rácokkal felgyújtatta a helységet. Mária Terézia alatt vallási türelmetlenség miatt lakói Borsod megyébe menekültek és csak a század végén tértek vissza.

Az itt élő emberek számára a megélhetést elsősorban a mezőgazdaság jelentette, de a Tisza és a Tisza-tó közelsége miatt egyre nagyobb szerepe van az idegenforgalomnak is.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!