Tiszaigar

A település legfőbb nevezetessége az itteni arborétum, amelynek természetvédelmi területén található a Közép-Tisza-vidék egyik legjelentősebb fagyűjteménye. Tiszaigart már a XIII. század előtt is létező településnek tartják. A XVII. század végén a tatárok feldúlták, és Igar 60 évig lakatlan puszta lett. A Tisza árterében fekvő vidék 1744-ben népesült be újra, a legtöbb...

A település legfőbb nevezetessége az itteni arborétum, amelynek természetvédelmi területén található a Közép-Tisza-vidék egyik legjelentősebb fagyűjteménye.

Tiszaigart már a XIII. század előtt is létező településnek tartják. A XVII. század végén a tatárok feldúlták, és Igar 60 évig lakatlan puszta lett. A Tisza árterében fekvő vidék 1744-ben népesült be újra, a legtöbb telepes a Borsod megyei Harsányból érkezett.

A határ legnagyobb részét a Tisza szabályozásáig többnyire állandóan víz borította. A XVII-XIX. században kisebb megszakításokkal a Széky család volt a falu legnagyobb birtokosa. Az egész országban ismertté tette Igar nevét az 1800-as évek elejétől 30 éven át folyó pereskedés a jobbágyok és a földjeiket jogtalanul elfoglaló birtokosok között.

Tiszaigar látványossága az egykori faiskolából az 1880-as években kialakított arborétum, amelyben közel 400 féle fa és cserje él. Érdekesség az arborétum szomszédságában álló 400 éves korúra becsült kocsányos tölgy, amelyet Mátyás király fájának neveznek. A korona átmérője és a fa magassága 20 méter.

A 3-as számú főútról Tiszafüredig 33-as, onnan pedig a 34-es számú főúton közelíthető meg a település.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!