Abádszalók

Abádszalók a Tisza-tó egyik leglátogatottabb üdülőterülete: itt található a legnagyobb szabad strand.

Ritka látványossága a településnek a Babamúzeum, és híres az itt készülő vertcsipke.

Abád nevét először Anonymus krónikája említi Obad néven, mint fontos tiszai átkelőhelyet. Az egykor különálló településeket - Tiszaabád és Tiszaszalók községeket - 1897-ben egyesítették.

A település életében fontos szerepet játszott a Tisza folyó kiskörei duzzasztása, amelynek köszönhetően 1989 óta Abádszalók a Tisza-tó rohamosan fejlődő üdülőtelepülése. A mellette fekvő 14 kilométeres Attila-öbölben található a legnagyobb, kiépített szabad strand.

A városban több népi iparművész dolgozik. Híres az itt készülő vertcsipke, amelynek készítése még 40-50 évvel ezelőtt is fontos megélhetési lehetőséget biztosított.

A tájon több mint százötven madárfajt azonosítottak. A természeti értékek közül kiemelkedik a védett természetvédelmi területen található abádi partifecsketelep. Védelem alatt áll az Erzsébet-ligetben található, a hajdani alföldi erdőségek világát idéző, százéves kocsányos tölgyes.

A 31-es útról Hevesnél, a 34-es útról Kunhegyesnél vagy Kunmadarasnál letérve, illetve vonattal: a Kál-Kápolna-Kisújszállás-vonalon érhető el a település.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!