Tiszakeszi

Az 3. számú főútról Mezőkövesdnél vagy Nyékládházánál letérve Mezőcsáton keresztül érhetjük el a települést. A község első írásos említése az 1332-ből származó pápai tizedjegyzékben található, de ásatási leletek arról tanúskodnak, hogy a honfoglaló magyarok ezen a területen is megtelepedtek. István király uralkodása utáni legközelebbi időkben itt is feltűntek a szerzetesek, és...

Az 3. számú főútról Mezőkövesdnél vagy Nyékládházánál letérve Mezőcsáton keresztül érhetjük el a települést.

A község első írásos említése az 1332-ből származó pápai tizedjegyzékben található, de ásatási leletek arról tanúskodnak, hogy a honfoglaló magyarok ezen a területen is megtelepedtek. István király uralkodása utáni legközelebbi időkben itt is feltűntek a szerzetesek, és az Aba nembeli Péter ispán 1067-ben alapította a Szent Benedek Rendiek szászdi (Zasty) monostorát. A település egyik dűlője nevében ma is őrzi a monostor emlékét.

A község a Tisza mentén, alföldi környezetben szántókkal, rétekkel, csatornákkal, gátakkal, apró erdőcskékkel körülvéve, Mezőcsát közelében fekszik. A Tiszán révátkelőhelyet építettek ki. A község életét elsősorban a folyó közelsége határozza meg. Leginkább az érintetlen természetet kedvelő turisták keresik fel a települést.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!