A Borsodi-mezőség

Főoldal Európa Magyarország Tisza-tó A tótól északra és keletre A Borsodi-mezőségA Borsodi-mezőség információk

A tájegység nagyobbik része a Borsodi-Mezőség Tájvédelmi Körzethez tartozik. Jelentős települések: Mezőcsát, Polgár és Tiszaújváros.A Borsodi-Mezőség, a jellegzetes pusztai táj szikesedés miatt megőrizte természeti értékeit. A Tisza hullámterében a holtág- és a morotvamaradványok kis vízfelületeket, mocsaras zugokat képeznek. Történelmi nevezetesség Ároktő közelében a népvándorlás korából nyomokban ma is fellelhető földmű, a...

A tájegység nagyobbik része a Borsodi-Mezőség Tájvédelmi Körzethez tartozik. Jelentős települések: Mezőcsát, Polgár és Tiszaújváros.

A Borsodi-Mezőség, a jellegzetes pusztai táj szikesedés miatt megőrizte természeti értékeit. A Tisza hullámterében a holtág- és a morotvamaradványok kis vízfelületeket, mocsaras zugokat képeznek. Történelmi nevezetesség Ároktő közelében a népvándorlás korából nyomokban ma is fellelhető földmű, a Csörsz-árok. Népművészetéről, elsősorban hímzéseiről híres a matyó település, Szentistván, Mezőcsát pedig az egykori fazekashagyományokat őrzi. A modern város, Tiszaújváros idegenforgalmi szempontból leglátogatottabb helye a termálfürdő, és a nyáron is működő jégpálya.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!