Rábagyarmat

A település megközelíthető közúton: a 8-as úton Körmend után Rátótig, onnan déli irányban 2 km. Gyarmat igen korai, törzsnévi eredetű helynév. A településen a falusi turizmusnak már a két világháború közötti időszakra visszavezethető hagyománya volt.

Rábagyarmat már az őskorban is lakott hely volt. Az ókorban a kelták lakták a vidéket, majd a római hódítás után az I. századtól római őrhely. Állandóan lakott a népvándorlás óta. A honfoglalás után a nyugati gyepű egyik katonai őrhelye létesült a Rábától délre húzódó dombokon. A község neve Gyarmat, a Kürt-Gyarmat törzs nevéből származik.
Az első írásos emlék 1157 vezethető vissza. A település első okleveles említése 1157-ből származik. Első temploma az Árpád korban épült. Románkori eredetű templomának titulusa: Szent Lambert. A középkori templom a mai bővített épület kereszthajóját alkotja. A falu iskolájáról az 1700-as évek óta vannak adatok. A település a két világháború között ismert nyaralóhellyé vált. A mozgalmas életnek 1950-ben a határsáv bevezetése vetett véget.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!