Zalaegerszeg és a Göcsej

Főoldal Európa Magyarország Nyugat-Dunántúl A Zalai-dombság Zalaegerszeg és a GöcsejZalaegerszeg és a Göcsej információk

A néprajzi tájként ismert Göcsejt is magában foglalja a tájegység, központja Zalaegerszeg, mely egyben Zala megye székhelye is.

A néprajzi tájként ismert Göcsejt is magában foglalja a tájegység, központja Zalaegerszeg, mely egyben Zala megye székhelye is.

Göcsej egymástól elzárt apró falvaiban sokáig fennmaradtak a hagyományok, népszokások. A középső részen, a "szegek" vidékének falvaiban többségében református vallású, kevés földbirtokkal rendelkező, de nemesi kiváltságú népesség lakta. A rossz minőségű földön, erdőirtásokon létrejött településüket az ott élő családokról nevezték el. A vidék népművészetének emlékeit is őrzi a Zalaegerszegen lévő Göcseji Múzeum. A megyeszékhely műemlékei mellett különleges látnivalót ígér a Magyar Olajipari Múzeum, de érdemes felkeresni a közelben lévő Azáleás völgyet és a Csácsi arborétumot is.

Útikönyvben: Az Őrségtől Göcsejig

Az Őrségtől Göcsejig című Vendégváró útikönyv több mint 200 oldalon, közel 300 színes fotó és 10 térkép segítségével mutatja be a címben jelzett országrészt, és elkalauzol az osztrák valamint a szlovén határ mentén lévő magyar vonatkozású emlékekhez is.

Az Őrségtől Göcsejig útikönyvet megrendelheti a webáruházunkban!

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!