Sümegprága

A település megközelíthető közúton: a 8-as útról Jánosháza után déli irányban letérünk a 84-es útra, aztán Sümeg után délnyugatra. A hagyomány szerint a falu lakói a veszprémi püspök által a tatárjárás után ide telepített cseh és morva szénégetők voltak, s a falu a sümegi várhoz tartozott.

A török korban elnéptelenedett, s a többi községhez hasonlóan a XVIII. században alapították újra Prága néven; mai nevét, a Sümeg előtaggal 1902-ben kapta.

Sümegprága egyik turisztikai értéke a szép fekvése; a falu a Keszthelyi-hegység lábánál egy völgykatlanban fekszik. A helység nagyon jól megközelíthető, kiváló szőlő- és gyümölcstermő vidék, a közeli erdőkben nagyvadra lehet vadászni.
Minden évben sok látogatót vonz májusban a híres fazekastalálkozó, melyet általában pünkösdkor rendeznek; a találkozót egész napos folklórműsor színesíti. Júliusban szervezik a falunapot, ősszel pedig szüreti mulatságot tartanak. Érdekes kirándulásokat lehet tenni a faluból, hiszen mindössze 5 kilométerre fekszik Sümegtől, és aki szereti a fürdőzést, annak ideális ez a hely: 20 kilométerre található innen a Balaton is és Hévíz is.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!