Tarcal térkép

A 37-s és a 38-as útról, de Tokaj felől is megközelíthető a település. Vasútállomása a Miskolc - Szerencs - Nyíregyháza vonal mentén fekszik.Honfoglalás kori település, a birtokot Árpád ajándékozta Turcol vezérnek lovasversenyben aratott győzelméért. A monda szerint nevét is innen kapta. A vezér vélt sírját 1894-ben tárták fel; a leleteket a...

A 37-s és a 38-as útról, de Tokaj felől is megközelíthető a település. Vasútállomása a Miskolc - Szerencs - Nyíregyháza vonal mentén fekszik.

Honfoglalás kori település, a birtokot Árpád ajándékozta Turcol vezérnek lovasversenyben aratott győzelméért. A monda szerint nevét is innen kapta. A vezér vélt sírját 1894-ben tárták fel; a leleteket a Nemzeti Múzeum őrzi. Könyves Kálmán király 1110-ben itt tartott országgyűlést, itt hozta meg híres törvényét: "a boszorkányokról, mivel nincsenek, törvénykezés ne essék". A Rákóczi-szabadságharc előzményeként kitört felkelés Tarcalról indult el. A Tokaj-hegyaljai borvidékhez tartozó községnek is hírnevet szervezett a bor. 2002-ben a Tokaj-hegyaljai borvidékkel a Világörökség része lett.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!