Olaszliszka

A 37-es út mellett fekszik a település, vasúton a Szerencs -Sátoraljaújhely vonal vonataival juthatunk el ide. VasútállomásaTolcsvával közös.Egykori királyi birtok, amit IV. Béla adományozott a szepesi káptalannak. A XII. században még Liszka volt a neve, de miután IV. Béla olasz szőlőművelőket telepített le a tatárjárás után, neve Lizkaulazira (Liszkaolaszi) változott. Városi...

A 37-es út mellett fekszik a település, vasúton a Szerencs -Sátoraljaújhely vonal vonataival juthatunk el ide. VasútállomásaTolcsvával közös.

Egykori királyi birtok, amit IV. Béla adományozott a szepesi káptalannak. A XII. században még Liszka volt a neve, de miután IV. Béla olasz szőlőművelőket telepített le a tatárjárás után, neve Lizkaulazira (Liszkaolaszi) változott. Városi rangot és vásártartásijogot 1461-ben kapott. Szapolyai János a város vámmentességét kiterjesztette 12 mérföldre a város körül. II. Rudolftól további kiváltságokat és pallosjogot nyert, amit később II. Ferdinánd és Rákóczi György is megerősített. A török időszakban egy rövid ideig puszta volt, 1739-ben pedig ezen a településen is a pestis dúlt. A Tokaj-hegyaljai borvidék egyik jelentős bortermelő területe ma is.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Elhelyezkedés

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!