Mogyoróska térkép

A 37-esről Szerencsnél, vagy Tolcsvánál északra lekanyarodó útról érhető el a település, de megközelítjük a 3-as főútról Novajidránynál keletre letérve is. Első írásos emléke 1363-ból származik, akkor a közvetlen közelében fekvő regéci vár tartozéka volt. A XV. században Giskra bitorolta, majd a Szapolyai család kezére került. Mindvégig osztozott Regéc sorsában: volt...

A 37-esről Szerencsnél, vagy Tolcsvánál északra lekanyarodó útról érhető el a település, de megközelítjük a 3-as főútról Novajidránynál keletre letérve is.

Első írásos emléke 1363-ból származik, akkor a közvetlen közelében fekvő regéci vár tartozéka volt. A XV. században Giskra bitorolta, majd a Szapolyai család kezére került. Mindvégig osztozott Regéc sorsában: volt Serédy-, Alaghy-, Bekecs-, Thurzó-, Eszterházy-,és Rákóczi-birtok. A hódoltság idején és háborúkban megfogyatkozott lakosság pótlására a XVIII. század végén ruténekkel népesült be. Lakossága mára alaposan megfogyott, de éppen az apró falu nyugalma garantálja az idegkisimító pihenést, fekvése pedig a gyönyörű környezetet.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!